Program

Nazaj

Ulrike Syha: Zasebno življenje

Ulrike Syha: Zasebno življenje

gledališka predstava

sreda, 8. maj 2019, 19.30

Velika dvorana

Prireditev zunanjega organizatorja

 

Člani KD Drugi Oder vljudno vabimo na ponovitev moderne igre Zasebno življenje, v kateri bomo spoznali večplastno pripoved ljubezenske zgodbe, ki se zgodi med predstavnikoma generacije, ki ni več najmlajša in ki ne želi prepoznati znakov ljubezni.

Avtorica: Ulrike Syha

Režija: Mojca Florjanič

Scenografija: Denis Derenda Cizel

Glasba: Petra Uršič Novakovič in Robert Petan

Igrajo: Goran Miljanović, Saša Uhan, Borut Pelko, Lea Zagmajster Jovanović, Denis Derenda Cizel, Vesna Smrekar, Diana Kosar, Alja Istenić, Janez Glas

 

Cena vstopnice: 7 €

Predstava za vsako priložnost

Predstava za vsako priložnost

komedija

četrtek, 25. april 2019, 20.00

Velika dvorana

Nova predstava druščine, ki je ustvarila uspešnico Slovenska muska od A do Ž, Jureta Karasa, Gašperja Konca in Lada Bizovičarja.

 

Naj praznujete rojstni dan, obletnico, veseli december, silvestrovo, valentinovo, obletnico podjetja ali zgolj dejstvo, da ste končno uspeli partnerja zvleči v gledališče - vsaka priložnost je prava za ogled Predstave za vsako priložnost! Nekdo v občinstvu ima rojstni dan. Ker se Lado ne more upreti priložnosti, da bi proslavil tako pomemben dogodek in ker zelo rad govori, nam bo v svoji novi predstavi povedal vse kar ve, pa tudi vse česar ne ve, o veselju, sreči, ljubljanskih ženinih, modernih otroških imenih, fankliščinah, seksu po tridesetem in nasilnih cvetličarjih. Ob živi glasbeni spremljavi bo poskušal odgovoriti na težka vprašanja, kot so "kaj je najslabše darilo na svetu", "kaj imajo čaplje z vzgojo otrok" ter "koliko kitic ima pesem Kolk'r kapljic?" Kot se za rojstni dan spodobi, bo tudi kakšno zapel.Za trenutek odložite delo in skrbi, čas je za Predstavo za vsako priložnost!

 

Cena vstopnice: 22 €

Irena Grafenauer & Mate Bekavac s prijatelji: Sapa ljubezni in čarovnija izdiha

Irena Grafenauer & Mate Bekavac s prijatelji: Sapa ljubezni in čarovnija izdiha

koncert

sobota, 20. april 2019, 19.30

Koncert iz cikla ARSonica 2019

Flavtistko Ireno Grafenauer obdaja tančica skrivnosti in žarenje, ki spremlja genialne in nikoli povsem razumljene osebnosti. S klarinetistom Matejem Bekavcem, s katerim snuje koncert, sta nam zaupala, da lahko pričakujemo »koncertno popotovanje skozi prostor in čas, s flavto, dihom in izdihom v glavni vlogi. Vsak izmed nas je obdarjen z določenim številom dihov in izdihov v življenju. Ta dar ljudje izkoriščamo na različne načine, bolj ali manj ozaveščeno. Pri tem pa je prav dih naša moč. Skozenj lahko zaužijemo in podarimo sebi in morda še komu esenco življenja.

Zasedba:

Irena Grafenauer, flavta / Mate Bekavac, klarinet / Mairead Hickey, violina / Božena Angelova, violina / Gea Pantner, viola / Jaka Stadler, violončelo / Jošt Lampret, kontrabas / Per Rundberg, klavir / Klaus Jäckle, kitara

Cene vstopnic:

14 € predprodaja (od 5. 4. do 16. 4.)

16 € redna prodaja (od 16. 4.)

Pesem mladih src 2019

Pesem mladih src 2019

območna revija mladinskih pevskih zborov

sreda, 17. april 2019, 16.30revijalni koncert

Velika dvorana

Prireditev zunanjega organizatorja

JSKD OI Krško vabi na območno revijo mladinskih pevskih zborov Pesem mladih src 2019.

 

Nastopajo:

 • Osnovna šola Podbočje
 • Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki
 • Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica
 • Osnovna šola Jurija Dalmatina Krško
 • Osnovna šola Raka

 

Cena vstopnice: 3 €, otroci in mladina brezplačno

Vstopnice so na voljo na blagajni Kulturnega doma Krško

 

Organizator: JSKD OI Krško

Pihalni orkester Krško: Po Sloveniji

Pihalni orkester Krško: Po Sloveniji

letni koncert

sobota, 13. april 2019, 19.30

V soboto, 13. aprila 2019, bo Pihalni orkester Krško pričaral nepozabno potovanje po Sloveniji. Po slovenski poti pa nas bo vodil najbolj znan glas Slovenije, Ivan Lotrič.

''Zgodovina nas uči, sedanjost je za delo in zorenje, prihodnost pa za sanje, cilje in hrepenenje.''

Slovenija, moja dežela’ je bil slogan, ki smo ga Slovenci poslali v svet v osemdesetih letih. Sprva je bila akcija zasnovana izključno za promocijo slovenskega turizma. A je z lipovim listom avtorja Zdravka Papiča, kot simbolom slovenstva in sloganom sprožila nepričakovan širši čustven odziv Slovencev in težnjo po samostojni Sloveniji.

Leto 2019 je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti proglasil za leto Avsenikove glasbe.

Vse omenjeno in želja poslušalcev naših koncertov po slovenski glasbi, je rodila idejo o slovenskem večeru.

Dirigent: Dejan Žnideršič

Povezovalec programa: Ivan Lotrič

 

Cena vstopnice v predprodaji: 12 € odrasli in 6 € mladi do 18. leta starosti

Cena vstopnice na dan koncerta: 14 € odrasli in 7 € mladi do 18. leta starosti

H. Ch. Andersen: Deklica v vžigalicami

H. Ch. Andersen: Deklica z vžigalicami

lutkovna predstava

torek, 9. april 2019, 18.00

Pravljica Hansa Christiana Andersena o deklici z vžigalicami je prelepa in presunljiva zgodba, ki osvetljuje človeško krhkost in moč domišljije, ki ponuja upanje.

Režiser in avtor adaptacije: Steve Tiplady

Igrata: Vesna Kuzmič in Aleš Kranjec

Produkcija: Mini Teater

za Rumeni abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

Cvetje v jeseni

Cvetje v jeseni

muzikal

petek, 5. april 2019, 19.30

Velika dvorana

Najuspešnejši izvirni slovenski muzikal zopet prihaja v Kulturni dom Krško. Stoječe ovacije in razprodane predstave so postale kar pravilo. Zahtevnega gledališko-glasbenega žanra se je ekipa muzikala Cvetje v jeseni lotila nadvse ambiciozno, na samem začetku tudi ne vedoč, da bodo postavili nova merila za muzikal. Za uspeh pa gre velika zahvala predvsem gledalcem, ki so predstavo s svojim pozitivnim čustvenim odzivom ponesli na še višjo raven.

 

Po povesti Ivana Tavčarja    

Skladatelj: Matjaž Vlašič / Aranžma: Anže Rozman / Libreto: Janez Usenik / Režiser: Vojko Anzeljc Koreografija: Miha Krušič / Izvršni producent: Gorazd Slak   

Zasedba:

Janez: Matjaž Robavs/Domen Križaj    

Meta: Nina Pušlar/Maja Martina Merljak    

Danijel: Jure Ivanušič/Srdjan Milovanović    

Liza: Alenka Kozolc Gregurić/Nives Mikulin    

Marjan Bunič, Damijan Perne, Lucija Grm, Asja Potisek, Nives Mikulin, Ana Ferme, Maša Tiselj, Antea Mramor, Petra Likar, Alen Kofol, Srđan Milovanović,Ambrož Kvartič, Matevž Mali, Klemen Černe

 

Cene vstopnic: 27 € (od 1. do vključno 16. vrste), 25 € (od 17. vrste dalje)

Filmski dogodek: Ne bom več luzerka

Filmski dogodek: Ne bom več luzerka

Projekcija in pogovor

sreda, 3. april 2019, 19.00

Velika dvorana

Na aprilskem filmskem dogodku se bomo o filmu Ne bom več luzerka pogovarjali z režiserko Uršo Menart

ZGODBA

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala. Prvi igrani celovečerec Urše Menart (Nekoč je bila dežela pridnih, Kaj pa Mojca?) je bil v Portorožu nagrajen z vesno za najboljši celovečerni film, scenarij in stransko igralko ter posebno omembo žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.

BESEDA REŽISERKE:

»V zadnjih nekaj letih je ogromno mladih, izobraženih in ambicioznih ljudi zapustilo Slovenijo, tisti, ki smo ostali, pa se pogosto sprašujemo, ali smo se res odločili prav. In o stvareh, o katerih se vsakodnevno sprašuješ, je včasih dobro posneti film.

Ne bom več luzerka je film o generaciji, ki ji nikakor ne uspe odrasti in za katero Slovenija nima prostora. Je tudi film o deziluziji in generacijskem prepadu med ‘preizobraženimi’ milenijci, ki jih nihče ne potrebuje, ter njihovimi starši, ki so imeli za svoje otroke visoka pričakovanja, zdaj pa le nemočno opazujejo, kako jim življenje ne steče, kot bi moralo.«– Urša Menart

 

Cena vstopnice: 4 €

Mia Žnidarič kvintet

Mia Žnidarič kvintet

koncert

sobota, 30. marec 2019, 20.00

Velika dvorana

Koncert iz cikla ARSonica 2019

Mia Žnidarič bo s skupino predstavila svoj novi album z naslovom Z dotikom.    

Mia Žnidarič je ena prvih jazzovskih pevk v Sloveniji, ki je poskrbela, da je v slovenščino preveden širok nabor jazzovskih standardov; s tem je to živahno ameriško glasbeno tradicijo in ritme swinga ponesla tudi med Slovence, ki jim jazz morda ni (bil) blizu. Nato se je lotila združevanja poezije znanih slovenskih pesnikov s t.i. ameriško folk glasbo. Vse od takrat nastopa na neštetih koncertih, neutrudno snema in koncertira z raznimi manjšimi in večjimi zasedbami, godalnimi orkestri in mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki. Nanizala je štiri cedeje jazzovskih standardov in tri cedeje s slovensko poezijo ter si prislužila pet nagrad zlati petelin.  

Zasedba:

Mia Žnidarič - vokal / Steve Klink - klavir / David Jarh - trobenta / Primož Grašič - kitara / Robert Jukič - kontrabas

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

Adi Smolar

Adi Smolar

koncert

petek, 29. marec 2019, 19.30

Adi Smolar, ki je v svoji glasbeni karieri prejel številne nagrade tako s strani poslušalcev kot strokovne javnosti, pripravlja nepozaben večer. Na svoj kritičen, razmišljujoč, vendar zelo hudomušen način nam bo predstavil svoje skoraj ponarodele pesmi. Adi velja za enega izmed najizvirnejših, najplodnejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas. Svoje poslušalce je razveselil s kar 14 samostojnimi albumi. V eni izmed svojih pesmi pravi: "Se počasi daleč pride, se prav počasi spletejo vezi, dokler mi sonce ne zaide, iskal poti bom do ljudi!" Tako nam preprosto opiše pot, ki jo je prehodil od leta 1981, ko je imel svoj prvi samostojni koncert, pa vse do danes. Bodite del njegove poti tudi vi, zato vljudno vabljeni v Kulturni dom v Krškem.

Organizator: Studio Gong

Cene vstopnic:  18 €

Ob nakupu petih vstopnic vam šesto podarimo!

Pesem mladih src 2019 - Območna revija otroških pevskih zborov

Pesem mladih src 2019 - Območna revija otroških pevskih zborov

revijalni koncert

četrtek, 28. marec 2019, 17.00

Prireditev zunanjega organizatorja

JSKD OI Krško vabi na območno revijo otroških pevskih zborov Pesem mladih src 2019.

 

Nastopajo:

 • Osnovna šola Podbočje
 • Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki
 • Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica
 • Osnovna šola XIV. divizije Senovo
 • Osnovna šola Raka

 

Cena vstopnice: 3 €, otroci in mladina brezplačno

Vstopnice so na voljo na blagajni Kulturnega doma Krško

 

Organizator: JSKD OI Krško

Pisan kot metulj

Pisan kot metulj

dobrodelni koncert

sobota, 23. marec 2019, 17.00

Društvo Sožitje Krško vas vabi na 7. dobrodelni koncert ob svetovnem dnevu Downovega sindroma.

Za našimi metulji bodo tkali niti prijateljstva:

 • učenci Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja Krško
 • uporabniki Varstveno delovnega centra Krško-Leskovec
 • učenci posebnega programa Glasbene šole Krško
 • Toni Sotošek z družino in pevski zbor Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško
 • dijaki Šolskega centra Krško-Sevnica
 • Simfonični orkester Glasbene šole Krško

 

Brezplačne vstopnice

Rezervacija in prevzem na blagajni Kulturnega doma Krško

Plesni mozaik

Plesni mozaik

območna revija plesnih skupin

četrtek, 21. marec 2019, 18.00

Prireditev zunanjega organizatorja

JSKD OI Krško vabi na območno revijo plesnih skupin Plesni mozaik 2019.

 

Cena vstopnice: 3 €, otroci in mladina brezplačno

Vstopnice so na voljo na blagajni Kulturnega doma Krško

 

Organizator: JSKD OI Krško

Madagascar - pustolovski muzikal

Madagascar - pustolovski muzikal

prireditev zunanjega organizatorja

petek, 15. marec 2019, 18.00

Velika dvorana

Ljubitelji muzikalov, živali in pustolovščin pozor! Na naše odre prihaja  pustolovski muzikal Madagascar, ki bo v živo in v slovenskem jeziku navdušil vse ljubitelje glasbe, plesa in gledališča.

Predstava je pripravljena v posebnem sodelovanju z Music Theatre International (Europe)

Avtor knjige: Kevin Del Aguila

Avtorja glasbe in besedil: George Norigea in Joel Someillan

Režija: Eva Hribernik

Koreografija: Mojca Horvat

Prevod: Janez Usenik

Igrajo: Gašper Rifelj, Blaž Vrbič, Irena Yebuah Tiran, Nejc Lisjak, Jan Bučar, Nejc Simšič, Lea Bartha Pesek, Srđan Milovanović, Danaja Koren in drugi

Produkcija: NAGP, produkcija d.o.o.

 

Cena vstopnice: 27 € (od 1. do 17. vrste), 25 € (od 18. do 21. vrste). 

Prodajna mesta: blagajna Kulturnega doma Krško in prodajna mesta sistema Eventim

Menopavza

Menopavza

komedija

nedelja, 10. marec 2019, 20.00

HIT glasbena komedija o ženskah in spremembah! Grozno hecna in strašno zabavna!

 

Avtor: Po knjižni uspešnici Jeanie Linders

Prevod: Desa Muck

Režija: Nina Kleflin

Igrajo:  Helena Blagne, Salome, Zvezdana Mlakar in Urška Vučak.

Produkcija: Špas Teater

Organizacija: Špas Teater

Cene vstopnic:

27 € (od 1. do 17. vrste) / 25 € (od 18. do 21. vrste)

Prodajna mesta: blagajna Kulturnega doma Krško in prodajna mesta sistema Eventim

Filmski dogodek: Izbrisana

Filmski dogodek: Izbrisana

projekcija in pogovor z avtorjem

četrtek, 7. marec 2019, 19.00

Velika dvorana

Na marčevskem filmskem dogodku se bomo o vsebini in nastajanju filma Izbrisana pogovarjali s scenaristom in režiserjem Miho Mazzinijem.

 

Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstaja ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema. 

 

Cena vstopnice: 4 €

Astrid Lindgren: Erazem in potepuh

Astrid Lindgren: Erazem in potepuh

igrana predstava za otroke

torek, 5. marec 2019, 18.00

Velika dvorana

NAPETA, DOGODIVŠČIN POLNA ZGODBA O ISKANJU LJUBEZNI IN PRIPADNOSTI.  Erazem in potepuh je zgodba o potepuhu Oskarju in devetletnem Erazmu, ki nima ne družine ne toplega doma, in zato živi v sirotišnici. Gospodična Kraguljevka bdi nad Erazmom, ga nadzoruje pri delu ter pogosto krega in zmerja.

 

Avtorica: Astrid Lindgren

Avtor dramatizacije: Staffan Götestam

Režija: Ajda Valcl

Igrajo: Blaž Dolenc, Branko Završan, Jagoda, Minca Lorenic / Živa Selan, Manca Ogorevc, Igor Sancin, David Čeh, Rastko Krošl, Mario Šelih

Produkcija: Slovensko ljudsko gledališče Celje

 

za Rumeni abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

Anton Tomaž Linhart: Županova Micka

Anton Tomaž Linhart: Županova Micka

komedija

petek, 1. marec 2019, 19.30

Velika dvorana

»Ti si lepa kakor roža, dolga kakor smreka, brhka kakor hrast, v tvojih tatinskih očeh en fant notri sedi, kateri v mene venkaj strelja. No, kako ti to dopade?«  Kdo ne pozna tega prvega odrskega in v slovenski komediji vse do zdaj le redko preseženega Anžetovega poskusa dvorjenja ljubljeni Micki? To dvorjenje po gorenjsko je v isti sapi neizmerno smešno in nadvse zgovorno. Anton Tomaž Linhart je z Županovo Micko, povzeto po takrat popularni Richterjevi dunajski veseloigri Die Feldmühle (Vaški mlin), v letu 1789, ko so Evropo pretresal učinki in posledice francoske revolucije, izvedel pravo malo kulturno in socialno revolucijo na odru ljubljanskega stanovskega gledališča.

 

Avtor: Anton Tomaž Linhart

Režija: Luka Martin Škof

Zasedba: Klemen Slakonja / Gregor Bakovič, Saša Pavlin Stošić, Rok Kravanja,  Uroš Fürst, Nina Valič, Klemen Janežič, Janez Škof

Produkcija: SNG Drama Ljubljana

 

za Zeleni abonma in izven

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki, 8 € imetniki Modrega abonmaja

Ferdinand von Schirach: Teror

Ferdinand von Schirach: Teror

sodobna drama

četrtek, 28. februar 2019, 19.00

Teror je trenutno najbolj uprizarjano delo tako na evropskih odrih kot po svetu, saj je na sporedu v več kot štiridesetih gledališčih, v Nemčiji, Švici in Avstriji pa so si gledalci septembra preko TV-sprejemnikov lahko ogledali tudi film, posnet po istoimenski drami, in po koncu filma v živo glasovali o pilotovi krivdi oziroma nedolžnosti ter tako odločili o njegovem razpletu.

Za Modri abonma in izven

Avtor: Ferdinand von Schirach

Režija: Eduard Miller

Igrajo: Borut Veselko, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Darja Reichman, Peter Musevski, Vesna Slapar, Ciril Roblek k. g., Judita Polak k. g.

Produkcija: Prešernovo gledališče Kranj

 

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki, 8 € imetniki Zelenega abonmaja

Trikotnik

Trikotnik

eksperimentalna drama

sobota, 16. februar 2019, 19.30

Velika dvorana

Prireditev zunanjega organizatorja

Edina razlika med paničnim napadom in meditacijo je odtenek modrine. Živeti na razpotju med obema izvodoma sodobne norosti bi bil svojevrsten dar, ko bi človek le znal ustvariti neko tretjo, divjo stezo med mimobežnicama ter pripraviti svoje kole do tega, da bi v tandemu z njim dvignili sidra in odločno zatavali v meglico na tem sotočju statike in razdejanja. A človek, zastavljen kot mešanica idealizirane podobe propadlega in temu primerno svobodnega fatalista ter postanega kavnega zoca, tovrstnega vesoljnega potopa ne bi prenesel s še vedno ne-razhojenimi čevlji; toliko lažje je le medlo trgati svoje ude ter jih kot delčke prav nič poenotene identitete razmetavati po raznoraznih dimenzijah zamaknjenega bivanja.

Avtor in režiser: Žan Florjanič Baronik

Igralca:

Krištof Strnad / subjekt

Miha Špan / stanje

Produkcija: Kulturno društvo Drugi oder

 

Filmski dogodek: Igram, sem

Filmski dogodek: Igram, sem

filmski dogodek

sreda, 13. februar 2019, 19.00

Velika dvorana

Cena vstopnice: 4 €, 3 € abonenti gledaliških abonmajev

Medtem ko se pripravlja na vlogo tatice, začne mlada igralka krasti tudi v resničnem življenju, vse bolj »filmski« pa postaja tudi njen odnos do mladega natakarja, ki je vanjo zaljubljen … Med raziskovanjem za vlogo klošarja se igralec potika po zavetiščih in navezuje stike z resničnimi brezdomci. Svoboda življenjskega sloga ga povsem prevzame … Igralec v televizijski žajfnici obsesivno zasleduje soigralko, ona pa mu dopoveduje, da dogajanje pred kamero nima nič z njunim zasebnim življenjem …

 

»Mandičev filmski triptih se dogaja v današnjih mestih, Sarajevu, Ljubljani in Zagrebu, v črno-beli tehniki pa je nemara prav zato, ker poskuša pokazati, kako stara in trdoživa je ta zadeva z impersoniranjem. /…/ Igram, sem je torej predvsem, če ne povsem, igralski film tudi v tem pogledu, kako dobro so igralka in igralca odigrali svoje »postajanje« tega, kar igrajo.«  – Zdenko Vrdlovec, Dnevnik  

 

Po projekciji sledi še pogovor z režiserjem Miroslavom Mandićem.

Profesor Kuzman mlajši

Profesor Kuzman mlajši

stand up komedija

nedelja, 10. februar 2019, 18.00

Ste pripravljeni na najboljše šale na temo šole? Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri tisti profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ - smeha.  

 

Cena vstopnice: 15 € v predprodaji, 17 € na dan predstave

Vstopnice na voljo tudi preko sistema Eventim

Večer najlepših opernih arij

Večer najlepših opernih arij

koncert iz cikla ARSonica 2019

petek, 8. februar 2019, 20.00

Ciklus ARSonica 2019 pričenjamo v februarju s koncertom klasične vokalne glasbe. Zasedba bo izvedla repertoar izbranih arij iz kultnih opernih del. Na koncertu bodo predstavljene zelo znane in tudi malo manj znane arije od Mozarta do Donizettija, od Verdija do Straussa...  

Slavnostni koncert ob 70-letnici GŠ Krško

Slavnostni koncert ob 70-letnici GŠ Krško

slavnostni koncert

sreda, 23. januar 2019, 18.00

Prireditev zunanjega organizatorja

Brezplačne vstopnice

Rezervacija in prevzem na blagajni Kulturnega doma Krško

 

Hrum časa, zven smisla

Slavnostni koncert ob 70-letnici Glasbene šole Krško

Glasba se lahko s svojo izrazno močjo in potencialno univerzalnostjo glasbene izkušnje zoperstavi tendencam aktualnega trenutka, ki grozijo, da bodo spodkopale temelje naše humanosti. Agresivna in anti-socialna narava prevladujočega ekonomskega modela, nova vojna žarišča in trume beguncev, vzpon populizma in zapiranje v preživete okove nacionalizma – čas hrumi v pobesneli kakofoniji neartikuliranega hrupa. Umetnost se lahko na takšne človeka ogrožajoče težnje odzove le s poudarjeno zvestobo svojemu izvornemu poslanstvu osmišljanja bivanja. Hrumenje časa lahko »utiša« le glasba kot zvenenje smisla.

SMG & Maska Ljubljana: 6

SMG & Maska Ljubljana: 6

avtorski projekt/drama

petek, 11. januar 2019, 19.30

Za Modri abonma in izven

Cena vstopnice: 15 € odrasli / 12 € upokojenci / 10 € študentje in dijaki / 8 € abonenti Zelenega abonmaja

Režija: Žiga Divjak

Igrajo: Iztok Drabik Jug, Alja Kapun, Katarina Stegnar, Vito Weiss, Gregor Zorc

Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana

PG Kranj: Kdo je napravil Vidku srajčico

PG Kranj: Kdo je napravil Vidku srajčico

predstava za otroke

sreda, 9. januar 2019, 18.00

za RUMENI abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

 

Dramatizacija: Boris A. Novak

Režija: Katja Pegan

Igrajo: Blaž Setnikar, Vesna Jevnikar, Peter Musevski, Darja Reichman, Aljoša Ternovšek, Vesna Slapar, Tinkara Kovač k. g.

Produkcija: Prešernovo gledališče Kranj

 

Gre za eno najlepših zgodb o solidarnosti in o tem, da bo svet boljši in ljudje v njem srečnejši, če nas bo v življenju vodil občutek za druge, če bomo solidarni, čuječi in v stiski pripravljeni pomagati drug drugemu.

 

Drama SNG Maribor: Bog masakra

Drama SNG Maribor: Bog masakra

komedija

sobota, 5. januar 2019, 19.30

za Zeleni in Modri abonma ter izven

Cena vstopnice: 15 € odrasli / 12 € upokojenci / 10 € študentje in dijaki

 

Avtorica: Yasmina Reza

Režija: Ajda Valcl

Igrajo: Ana Urbanc, Vladimir Vlaškalić / Matevž Biber, Ksenija Mišič, Kristijan Ostanek

Produkcija: Drama SNG Maribor

Stran 18 od 18 (Vseh vnosov: 537)

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000