Program

Nazaj

Stran 3 od 15 (Vseh vnosov: 437)

Jure Pukl & Alessandro Lanzoni Quartet NEMESIS

Jure Pukl & Alessandro Lanzoni Quartet NEMESIS

koncert iz cikla ARSonica 2023

petek, 3. marec 2023, 20.00

Velika dvorana
Organizator: Kulturni dom Krško

Jure Pukl & Alessandro Lanzoni Quartet NEMESIS

(feat. Joe Sanders in Kendrick Scott)

koncert iz cikla ARSonica 2023

Cena vstopnice: 12 € v predprodaji, 15 € na dan koncerta

 

 

Jure in Alessandro sta prvič skupaj igrala že leta 2015 na evropski turneji. Njuno glasbeno izražanje se je nemudoma ujelo in začelo nadgrajevati izven ustaljenih praks. Ko se združi znanje in energija nastane nekaj neotipljivega, neoprijemljivega in v glasbenem jeziku neteoretičnega. Močna improvizacija, podprta z močno tradicijo glasbene zgodovine, zagledana v prihodnost glasbe, rodi nekaj novega, inovativnega. Alessandro je znan po svojih močnih in bogatih harmonijah, medtem ko Jure doda prvinsko energijo. S pomočjo dobrih prijateljev, glasbenikov najvišjega kova, kot sta Joe Sanders na basu in Kendrick Scott na tolkalih, je njuna zasedba ena bolj vročih na trenutni evropski jazzovsko-improvizacijski sceni.

 

Zasedba:

Jure Pukl – saksofon

Alessandro Lanzoni – klavir

Joe Sanders – bas kitara

Kendrick Scott – bobni

 

Foto: Aljoša Videtič

Okrogla miza o spolnih užitkih

Okrogla miza o spolnih užitkih

sobota, 25. februar 2023, 18.00

Klub
Organizator: Klub posavskih študentov

Okrogla miza o spolnih užitkih

sobota, 25. 2., 18.00

organizator: Klub posavskih študentov

cena vstopnice: 3 € (število vstopnic je omejeno)

Koncert samospevov in opernih arij

Koncert samospevov in opernih arij

Sabina Cvilak, Aljaž Farasin in pianistka Aleksandra Naumovski Potisk

petek, 24. februar 2023, 20.00

Organizator: Kulturni dom Krško

koncert iz cikla ARSonica 2023

petek, 24. 2., ob 20. uri

cena vstopnice: 12 € v predprodaji, 15 € na dan koncerta

 

Koncerti opernih arij, kancon in popularnih pesmi so med poslušalstvom od nekdaj vzbujali posebno zanimanje. Priljubljenosti takšnih dogodkov ni težko obrazložiti, saj gre za obliko koncerta, ki je za občinstvo zelo dostopna, komunikativna in prinaša z naborom največjih biserov iz zakladnice opernega petja tudi pravi kalejdoskop čustvene barvitosti in silovitosti, s katero se ljudje vedno znova radi identificirajo ter v njej prepoznavajo svoja življenja in lastne zgodbe. Le kdo lahko zadrži solze ob velikih ljubezenskih tragedijah Mimi, Carmen ali Violete, le kdo ostane neprizadet ob Kalafovem hrepenenju po Turandot ali ob večni prisegi ljubezni in prijateljstva Nadirja in Zurge v Iskalcih biserov?

Repki

Repki

interaktivna koncertna predstava za otroke

torek, 21. februar 2023, 18.00

Velika dvorana

interaktivna koncertna predstava za otroke

torek, 21. 2., ob 18. uri

za RUMENI abonma in izven

cena vstopnice: 6 €

 

Kaj se zgodi, ko se otroška poezija poveže z moderno obliko izražanja v rimah, z rapom in njegovo filozofijo, hiphopom? Nastane nekaj, kar odpira srca, in uči, da je poezija del otrok samih. Repki, ki izhajajo iz knjižne uspešnice z istim naslovom, s Trkajem in dr. Igorjem Saksido razveseljujejo najmlajše, so polni navdiha in zabave z literarnimi junaki!

Pridite poslušat, pogledat in posnemat energijo predstave, ki srca odpira in usta zapira, ki vibrira in se ne sekira, ki čilira, komunicira, včasih tudi malo provocira, a vse to le zato, da mladi in stari ne skrenejo z bralnega tira …

Nastopata: Rok Terkaj - Trkaj in Igor Saksida
Plesalci: Plesna šola Artifex

Foto: Saša Kovačič
Nikoli ni prepozno

Nikoli ni prepozno

monokomedija

petek, 17. februar 2023, 20.00

Velika dvorana

petek, 17. 2., ob 20. uri

cena vstopnice: 17 € v predprodaji, 19 € na dan predstave

 

Alja je vse v enem in ena za vse. Po letih kuhanja, pranja, prevažanja otrok, podpiranja moževe kariere in koordiniranja družinske firme je prišel čas za spremembo. Sledila bo svojim mladostnim sanjam, v roke spet prijela frizerske škarje in se lotila izboljševanja sveta pod geslom "zadovoljna stranka, boljši svet". A zadovoljstvo je izmuzljiv pojem, svet pa pisana gneča bolj ali manj uravnovešenih strank, družinskih članov, taksistov, gradbenih delavcev in drugih, ki poskrbijo, da nič ne gre kot po maslu.

Nikoli ni prepozno je monokomedija o iskanju smisla in ravnovesja, ki ugotavlja, da za pogovor s svojo podobo v zrcalu ni nikoli prepozno. Lahko pa je, zlasti, če se v zrcalo pogledate z žlahtno komedijantko Mojco Fatur, do solz zabavno.

Igra: Mojca Fatur / Besedilo: Jera Ivanc in Žan Papič / Režija: Luka Marcen / Glasba: Davor Herceg / Scena: Sara Slivnik / Kostum: Ana Kajzer in Nena Hribar / Oblikovanje luči: Matjaž Bajc / Produkcija: Kreker in SiTi Teater BTC

Foto: Marko Pigac in Peter Giodani
Zakaj ZDA nimajo ministrstva za kulturo? ali - Kaj sploh je kultura?

Blaž Kosovel: Zakaj ZDA nimajo ministrstva za kulturo?

predstavitev knjige in pogovor z avtorjem

četrtek, 16. februar 2023, 18.00

Klub KDK

Vstop prost

 

Na februarskem pogovornem večeru bomo predstavili knjigo Zakaj ZDA nimajo ministrstva za kulturo? avtorja dr. Blaža Kosovela.

Tematsko je knjiga dvoje: sistematična zgodovina pojmov kultura in civilizacija (od njunih prvih omemb do 20. stoletja) in podrobna predstavitev ZDA kot tiste države, kjer kultura ni imela glavne vloge pri njenem nastanku, kot to velja pri nas v Evropi. V ZDA ni bilo ničesar primerljivega evropskemu oblikovanju kulture narodov z ustvarjanjem skupne zgodovine. V Novem svetu niso oblikovali koncepta naroda kot občestva s skupno preteklostjo, temveč kot ljudstvo s skupno prihodnostjo. Ameriški narod je bil utemeljen na kredu – na prepričanju o obstoju sklopa univerzalnih resnic, udejanjenih v delovanju tamkajšnjih političnih institucij, ki omogočajo ekonomsko svobodo in svetost zasebne lastnine. Hkrati pa je bil utemeljen kot narod bele rase, ki vsem ostalim še do danes onemogoča doseči enako svobodo. Z industrializacijo in vse večjim številom priseljencev iz različnih držav pa so ZDA vse to heterogeno prebivalstvo izoblikovale v ameriški narod z vzpostavitvijo potrošniške družbe. 

Klemen Kotar in Dušni pastirji

Klemen Kotar in Dušni pastirji

koncert

sobota, 11. februar 2023, 20.00

Kulturni dom Krško

koncert iz cikla ARSonica 2023

sobota, 11. 2., ob 20. uri

cena vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

 

Po petih letih od izida prvenca se zasedba Klemen Kotar & Dušni pastirji vrača z novim albumom. Po prvencu, ki je bil posnet v živo na festivalu Godibodi, se je glavni dušni pastir, saksofonist in avtor skladb Klemen Kotar odločil, da je za nadaljevanje nujen obisk studia, v tem primeru Beartracks, Štalcerji. Tam je zasedba v dveh dneh (z obveznim tretjim dnem za lepotne popravke) posnela ves material.

 

Album nadaljuje tradicijo raznolikosti. Od jazza (Biblibu), jazza z balkanskim srcem (Kiklop), rocka (Kje ste, lopovi – repriza) in drum’n’bassa (Imogen, Rotor) do jazz countryja (Umor na podeželju).

 

Zasedba:

Klemen Kotar – saksofon

Miha Koretič – kitara

Gašper Kržmanc – kitara

Miha Koren – bas

Enos Kugler – bobni

Dr. Prešeren

Dr. Prešeren

dokumentarna drama

petek, 10. februar 2023, 19.30

Velika dvorana

dokumentarna drama

za Zeleni in Modri abonma ter izven

Velika dvorana

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki

 

Uprizoritev Dr. Prešeren v avtorstvu in režiji Nede R. Bric je mnogoplastno dokumentarno dramsko besedilo, ki se dogaja na težko določljivi meji med resničnim in fikcijskim. Dramsko pripoved sestavlja pet delov, vodijo pa jo ženske iz Prešernovega življenja. V hkratnosti časov, krajev in dogodkov, predstavljenih iz več zornih kotov se gradi pripoved pesnikovega življenja, ki se poskuša izmuzniti iz polja naših predsodkov. Protagonistke Ernestina Jelovšek, pesnikovi sestri Katra in Lenka, Ana Jelovšek in Julija Primic se vzpostavljajo glede na svoj odnos do pesnika in ga predstavijo v drugačni luči kot ga danes vidi splošno mnenje. Njihova stališča se dopolnujejo, si nasprotujejo in oblikujejo celoto pesnika in družbe. Uprizoritev prinaša osvežen pogled na Franceta Prešerna, ki se oddaljuje od ustaljenega pogleda nanj.

Avtorica: Neda R. Bric / Režija: Neda R. Bric / Igrajo: Vesna Slapar, Darja Reichman, Vesna Pernarčič, Blaž Setnikar, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Nataša Keser k. g., Aleš Valič k. g. / Produkcija: Prešernovo gledališče Kranj

Foto: Nada Žgank
Maja Keuc - Amaya in Uroš Perić z bendom: Cheek to cheek

Maja Keuc - Amaya in Uroš Perić z bendom: Cheek to cheek

koncert

petek, 27. januar 2023, 20.00

Organizator: Kulturni dom Krško

koncert

petek, 27. 1., ob 20. uri

Velika dvorana

cena vstopnice: 12 € v predprodaji, 15 € na dan koncerta

 

Koncert dveh žametnih glasov in edinstvene soul glasbe.

Koncert Cheek to Cheek je glasbena poslastica dveh najbolj markantnih soul glasov črnske glasbe na domačih tleh, ki sta s svojo karizmatičnostjo in vrhunsko izvedbo prepričala že največja svetovna glasbena imena (Quincy Jones, Sheila Raye Charles, Jacob Collier, Ernie Watts ...). Maja Keuc - Amaya in Uroš Perić sta že uveljavljeni imeni na slovenski glasbeni sceni z dolgoletnimi izkušnjami na uglednih odrih v tujini. Končno je napočil čas, da tesna glasbena prijatelja združita moči in svojo ljubezen do afriško-ameriške glasbe okronata s tem izjemnim koncertnim večerom.

Piše se leto 1950. V svoji najboljši opravi sedite v Blue note jazz klubu v New Yorku, v zraku se prepleta vonj parfuma, cigar in konjaka. Vaše telo opijajo soul/blues/jazz melodije v sožitju dveh žametnih glasov, ki vas zapeljivo vabita v svet občutkov in spominov, ki se vsaj tisti trenutek zdijo tako znani in polni hrepenenja, kot bi jih nekdaj že doživeli.

Foto: Jesse Štefane / arhiv izvajalca. 
Glasbena šola

Glasbena šola malo drugače 2023

sreda, 25. januar 2023, 18.00

Velika dvorana
Organizator: Glasbena šola Krško

Cena vstopnice: 5

Na prireditvi »Glasbena šola malo drugače« učenci in učitelji na zabaven, drugačen in včasih tudi nevsakdanji način predstavijo svoje delo. Zanimiva mešanica instrumentov in zanimiva interpretacija obljubljajo drugačen večer poln dobre glasbe.

Organizator: Glasbena šola Krško

Foto: arhiv Glasbene šole Krško
Povodni mož Ambrož

Povodni mož Ambrož

plesna predstava

torek, 24. januar 2023, 18.00

Organizator: Kulturni dom Krško

plesna predstava

za Rumeni abonma in izven

Velika dvorana

cena vstopnice: 6 €

 

Ambrož živi v svetu, v katerem ni nobenih strojev, nobenih tovarn in nobenih trgovin. Vse, kar potrebuje, raste in plava v njegovem jezeru. Da mu ni preveč dolgčas, nagaja ribičem in se igra z vodnimi živalmi in predmeti, ki jih v njegovo jezero vržejo kopenski ljudje. Ko pa vanj pade čevelj, drugačen od tistega, ki že leži na dnu jezera, se Ambrož naenkrat spomni, da sta mu starša, preden sta ga zapustila in odšla v toplejše vode, naročila, da si mora nujno poiskati ženo, drugače se njihov rod ne bo nadaljeval. A kje naj jo najde? Povodnih ljudi je namreč veliko manj kot kopenskih in Ambrož ne pozna niti ene same povodne žene. Zato se odpravi na kopno, kjer pa je svet zelo drugačen. Tamkajšnji ljudje nosijo obleke, namesto vode pijejo čudne tekočine in počnejo Ambrožu povsem nerazumljive reči. Da se ga ne bi bali, se mora zaviti v njihove obleke in pretvarjati, da je eden od njih. A tudi tak se ne upa približati nobeni kopenski ženi. Dokler ga ena ne prosi, da bi ji odmašil odtok, skozi katerega spušča vso nesnago iz svoje hiše naravnost v reko. Ambrožu se to ne zdi prav, a če se ji hoče prikupiti, mu ne ostane drugega, kot da ji pomaga. Ko pa se potopi v reko, da bi odmašil odtok, spozna nekoga, ki se z njegovo pomočjo pri zastrupljanju reke nikakor ne strinja.

Avtorica, koreografinja, režiserka: Natalija Manojlović Varga
Soavtor, avtor besedila, soustvarjalec: Andrej Rozman Roza
Soustvarjalci in izvajalci: Barbara Kanc, Katarina Barbara Kavčič / Veronika Valdés, Tines Špik, Andrej Rozman k. g.
Produkcija: Plesni teater Ljubljana

Foto: Drago Videmšek in Jaka Varmuž
Boeing Boeing

Boeing Boeing

situacijska komedija

petek, 20. januar 2023, 19.30

Organizator: Kulturni dom Krško

za Zeleni abonma in izven

Velika dvorana

Cena vstopnice: 18 € odrasli, 15 € upokojenci, 12 € študentje in dijaki, 8 € abonenti Modrega abonmaja

 

Poletite nazaj v sladka, svobodno misleča 60-ta in neonesnaženo ozračje najbolj sočne situacijske komedije, polne zmešnjav in zamenjanih identitet  – zagotavljamo vam, da se boste smejali naglas!


V prestolnici ljubezni, Parizu, je skrit mali apartma, v katerem živi arhitekt Bernard. Z izjemno geometrično natančnostjo žonglira s prihodi in ljubezenskimi uricami s kar tremi atraktivnimi stevardesami. Francozinja, Američanka in Nemka sicer letijo za različne letalske družbe, a ga navdušeno obiskujejo, on pa se med tem uri v kombinatoriki in skrbno načrtuje njihove pristanke in polete. Vse dokler svet ne spozna novih hitrih boeingov.


Bernardov skrbno sestavljeni urnik se poruši do temeljev, njegova ne-tako-kot-on-navdušena in ne-tako-kot-stevardese prikupna hišna pomočnica mu situacije pač ne olajšuje. Ko se nekega dne trio stevardes sočasno znajde v stanovanju, ko Bernarda obišče še v ljubezni kot jabolko nezrel prijatelj iz otroštva Robi, je kaos popoln! Trk zasebne flote stevardes je neizbežen in ljubezenska katastrofa tudi.


Zagotavljamo  vročo komedijo in preveč stevardes!
 

Avtor: Marc Camoletti / Prevod: Branko Madžarevič / Režija:  Vinko Moderndorfer / Scenografija: Žiga Flajnik
Produkcija: Špas Teater

Igrajo: Gorka Berden, Jan Bučar, Lea Cok, Gregor Podričnik, Vesna Slapar, Inti Šraj

dr. Mladen Dolar: Od kod prihaja oblast?

dr. Mladen Dolar: Od kod prihaja oblast?

predstavitev knjige in pogovor z avtorjem

četrtek, 19. januar 2023, 18.00

Klub KDK
Organizator: Kulturni dom Krško

predstavitev knjige in pogovor

četrtek, 19. 1., ob 18. uri

Klub KDK

vstop prost

 

Politični kontekst nastanka psihoanalize je morda mogoče najkrajše opisati kot moment velike krize avtoritete: vse klasične avtoritete so izgubile svojo veljavo, predvsem je bil očiten zaton očetne avtoritete, ki je v tradiciji nudila model za sleherno avtoriteto. Temu propadanju klasičnih avtoritet je sledil vzpon novih političnih vodij, ki so se ravnali po povsem drugačni logiki. Po nenavadnem naključju je prav takrat (denimo sredi 1890tih let) stopila v veljavo beseda populizem, ki nas toliko preganja danes.

 

Anekdota govori o tem, da je Freud leta 1898 na izletu v Škocjansko jamo tam po naključju srečal dr. Karla Luegerja, tedanjega dunajskega župana, ki je bil vir antisemitske propagande in kasneje Hitlerjev vzornik. To nenavadno srečanje govori o politični zavezi psihoanalize, da se mora skozi vso svojo zgodovino soočati natanko s hrbtno stranjo avtoritete, pervertirane avtoritete, ki se je simptomatično uveljavljala po zmagi razsvetljenstva in ki ponovno prihaja na dan v današnjih časih.

Mladen Dolar, profesor in znanstveni svetnik na Oddelku za filozofijo FF UL, je avtor ducata knjig, od katerih so nekatere prevedene v pol ducata svetovnih jezikov, ter več kot sto znanstvenih člankov in razprav, od katerih so prav tako številne prevedene v več jezikov. Predava na univerzah povsod po svetu in je eden najbolj znanih slovenskih filozofov.

Vid Jamnik in Ajda Stina Turek: Rajska ptica

Vid Jamnik in Ajda Stina Turek: Rajska ptica

koncert iz cikla ARSonica 2023

sobota, 14. januar 2023, 20.00

Organizator: Kulturni dom Krško

sobota, 14. 1., ob 20. uri

za ARSonica 2023 abonma in izven

cena vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

 

Vibrafonist Vid Jamnik in  pevka Ajda Stina Turek se bosta v ARSonici 2023 predstavila s svojim skupnim projektom Rajska ptica.

Mlada glasbenika sta se spoznala na Berklee College of Music v Bostonu. Že leta sodelujeta na različnih projektih - tako v duu kot v večjih zasedbah. Rajska ptica je njun prvi skupni album. Na njem so njune originalne kompozicije, jazzovski standardi in priredbe skladb iz zlatega obdobja slovenske popevke.

 

»Izjemen preplet glasu in vibrafona.«

Zdenko Matoz, Delo

 

Foto: Pia Hočevar

Krize

Krize

avtorski projekt

četrtek, 12. januar 2023, 19.30

Organizator: Kulturni dom Krško

za Modri abonma in izven

Velika dvorana

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki, 8 € abonenti Zelenega abonmaja

 

V življenju se nenehno soočamo s takšnimi in drugačnimi krizami – osebnimi, poklicnimi, socialnimi, političnimi, begunskimi, zdravstvenimi, bivanjskimi itn. Za njimi pa preži nemara največja v zgodovini človeštva – okoljska. Po svojem bistvu je radikalno bivanjska, vendar ji kljub temu še vedno posvečamo premalo pozornosti, energijo pa raje izgubljamo za reševanje drugih, vedno novih kriz in skušamo zgolj ohranjati trenutno stanje. Ob tem pozabljamo, da je kriza izredni čas, čas, ko na videz nemogoče ideje postanejo mogoče. Toda katere ideje? Tiste, ki bi ljudem omogočile večjo varnost, zdravje in blaginjo, ali one, namenjene nadaljnjemu bogatenju že tako nepredstavljivo bogatih? V Krizah se je Žiga Divjak z ekipo posvetil tem vprašanjem, ob čemer bo posebno pozornost namenil človekovi zmožnosti za sodelovanje in potrebi, da svet narave znova odkrijemo ne le kot vir, temveč kot enakovrednega partnerja.

 

Po motivih knjig Manj je več Jasona Hickla in Goba na koncu sveta  Anne Lowenhaupt Tsing
 

Režija: Žiga Divjak
Zasedba: Sara Dirnbek, Iztok Drabik Jug, Klemen Kovačič, Draga Potočnjak, Katarina Stegnar, Vito Weis, Gregor Zorc, Blaž Šef
 

Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče, Maska Ljubljana, Bitef (Beograd) in Zadruga Domino (Zagreb)
Koprodukcija je del evropskega projekta ACT: Art, Climate, Transition, ki se ukvarja s povezovanjem umetnosti in aktivizma z ekologijo in pravičnim prehodom.

Foto: Matej Povše

Koncertni cikel ARSonica 2023

Koncertni cikel ARSonica 2023

Vabljeni k vpisu

petek, 6. januar 2023sobota, 14. januar 2023, .00

Organizator: Kulturni dom Krško

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji dobre glasbe!

Z novim letom se v Kulturnem domu Krško začenja tudi nov koncertni cikel ARSonica 2023.
Program cikla je tudi tokrat zasnovan na način, da skuša uglasbiti idejo glasbe kot širokega polja izraznosti »umetnosti zvoka«, pri čemer je bistveno poudarjena predvsem raznovrstnost njenih ustvarjalnih potencialov.
Ob sicer namenoma eklektični zasnovi cikla, koherenco koncertnega repertoarja sezone zagotavlja premišljen izbor kakovostnih izvajalcev in zasedb, ki združujejo tradicijo s sodobnostjo, svoj ustvarjalni izraz pa snujejo na presečiščih različnih glasbenih svetov.
 

---

Program

Vid Jamnik in Ajda Stina Turek: Rajska ptica

Koncert samospevov in opernih arij s Sabino Cvilak, Aljažem Farasinom in pianistko Aleksandro Naumovski Potisk

Jure Pukl in Alessandro Lanzoni newQUARTET

Godalni kvartet Bêlebend

Brina

Boštjan Gombač in Eduardo Raon

Bakalina Velika

Hauptman

---

Vljudno vabljeni k vpisu abonmaja ali obisku posameznih koncertov.

Vpis abonmajev bo potekal do 14. 1. 2023.

Koncertni cikel ARSonica 2023 je prijavljen na aktualni projektni razpis Ministrstva za kulturo RS.
Magnifico

Magnifico

koncert

petek, 30. december 2022, 20.00

Organizator: Kulturni dom Krško

 

koncert

Velika dvorana

cena vstopnice: 35 € 

Charlatan in romantik. Idealist in voajer, predvsem pa glasbenik, ki se od leta 1993 ni ustavil. Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Dal nam je 24000 poljubov, nam predstavil Silvijo, razbijal stereotipe, seznanil nas je s čefurji, pedri in ostalimi manjšinami, naučil nas je Marš na Drino in nam podaril samo ljubezen. Ko je zapel Hir aj kam hir aj go, se mu je zgodil export-import, potem pa še šarlatanska Tivoli in Cici Mici.

V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu.

Foto: Marko Ocepek / Tomo Brejc
Vročica

Vročica

glasbena komedija

četrtek, 29. december 2022, 20.00

Organizator: Špas teater

glasbena komedija

četrtek, 29. 12., ob 20. uri

cena vstopnice: 24 € (od 1. do 15. vrste) / 22 € (od 16. do 20. vrste)

 

Ste pripravljeni na ZABAVO?       

Prihaja VROČICA! Najbolj vroča show komedija s Špelo Grošelj, Ireno Yebuah Tiran in Nino Ivanič.

Če boste imeli občutek, da ste prišli na prizorišče serije 'Seks v mestu'… se ne boste veliko zmotili. Naše vročekrvne dame rade govorijo o življenju, ljubezni, seksu, zakonu, odnosih, prijateljstvu, materinstvu, karieri, hrani, alkoholu in da, tudi moških... V navihani komediji se boste zabavali ob njihovih ženskih pogovorih, se smejali, uživali ob seksi glasbi legendarnih in aktualnih pop uspešnic, ki občinstvo vedno katapultirajo s sedežev, prepevali od začetka do konca in lahko tudi zaplesali. 

Naj se show prične! 

AKA Neomi

AKA Neomi

koncert

torek, 27. december 2022, 20.00

koncert

torek, 27. 12., ob 20. uri

Velika dvorana

cena vstopnice: 8 € v predprodaji, 10 € na dan koncerta

 

Zvok AKA Neomi se od leta 2011 razvija in premišljeno vijuga med indie popom in trip hopom, med akustično balado in psihadeličnim noisom ter se zadnje čase spogleduje tudi z disko popom. 

Po uspešnicah, kot so Grow Old, Self service in Wedding bouquet, AKA Neomi odpirajo novo poglavje. Vračajo se k slovenščini, predvsem pa so zastavili žanrsko bolj lahkoten in vsebinsko zabaven projekt. Čas, v katerem živimo, je milo rečeno neugoden, in če bi se spuščali v to, kaj je narobe, bi lahko kar dvignili roke od vsega. Zato je Saši in Mariu, ki sestavljata ustvarjalno jedro skupine, pomembno, da se človek ob poslušanju njihovih novih stvaritev tudi nasmeji. S humorjem obarvan je tudi zadnji singel Nočna zver.

Zadnji album Beautiful Disasters je izšel januarja 2020 pri portugalski založbi European Phonographic in dobil pozitivne kritike doma in v tujini, nominiran je bil tudi za zlato piščal v kategoriji album leta. 

AKA Neomi so:
Saša Vipotnik (pevka, avtorica besedil in pesmi)
Mario Babojelić (kitarist, avtor aranžmajev)
Dejan Slak (basist in klaviaturist)
Marko Grubar (bobnar)

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

ponedeljek, 26. december 2022, 17.00

Organizator: Mestna občina Krško

Mestna občina Krško vas ob obletnici enotne odločitve slovenskega naroda za samostojno državo vljudno vabi na proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti v ponedeljek, 26. decembra 2022, ob 17. uri v Veliko dvorano Kulturnega doma Krško. 

Kulturni program bodo oblikovali Simfonični orkester GŠ Krško, Komorna zasedba MePZ Viva Brežice, Bernarda Žarn in Nik Škrlec. 

Vljudno vabljeni.  

brezplačne vstopnice

Ansambel Saša Avsenika in Kvatropirci: Zimska pravljica

Ansambel Saša Avsenika in Kvatropirci: Zimska pravljica

koncert

nedelja, 18. december 2022, 17.00Razprodano

Organizator: Ansambel Saša Avsenika in Kulturni dom Krško

koncert

nedelja, 18. 12., ob 17. uri

cena vstopnice: 24 € (od 1. do 15. vrste) / 22 € (od 16. do 20. vrste)

Letos praznični december na odre krajev po Sloveniji vrača tisto, kar nas bo vedno razveselilo, raznežilo in očaralo: prijeten glasbeni sprehod z ljubljenimi, občutek topline v prsih in vero v boljši jutri. Koncert Zimska pravljica predstavlja božičnega duha, najbolj znane božične klasike, očarljive glasove in nasmejane obraze, ki vam jih prinašajo Ansambel Saša Avsenika in Kvatropirci.

V objemu praznikov, ko se zaiskrijo praznične luči ter zadišita kadilo in cimet, vas vabimo na prvovrstno glasbeno doživetje v izvedbi dveh vrhunskih glasbenih sestavov. Ansambla Saša Avsenika, ki s svojim delom nadaljuje Avsenikovo glasbeno izročilo, in Kvatropircev, ki veljajo za vzor štiriglasnega petja v Sloveniji. Z melodijami in besedo vas bodo popeljali prek Avsenikovih prazničnih viž, ljudskih pesmi in vsem dobro znanih božičnih klasik, ki nas vsako leto spremljajo v najlepšem času leta.

Soorganizacija: Ansambel Saša Avsenika in Kulturni dom KrškoFoto: arhiv izvjalca
The Snitch

The Snitch

premiera kratkega igranega filma

sobota, 17. december 2022, 18.00

Organizator: Dream Parcel

sobota, 17. 12., ob 18. uri

brezplačne vstopnice

Leta 1960 so štirje zelo uspešni detektivi kriminalnemu svetu predstavljali trn v peti … dokler ni bil nekega večera eden izmed detektivov ubit. Pojavijo se mnoga vprašanja. Zakaj je izginil dnevnik detektiva iz mesta zločina? Ali je bil detektiv na sledi nekomu pred razkritjem celotne operacije? Je bil to umor iz strasti ali samo naključje?
Vsi so osumljeni. Kdo je izdajalec? Kdo je ovaduh? 


Konec avgusta 2015 je na območju Krškega potekalo snemanje kratkega igranega  filma "The Snitch" v režiji Gregorja Zoriča in Jakoba Preskarja ter ob pomoči Davida Marka Groznika, Gregorja Volčanjka, Rei Topol in ostale ekipe Dream Parcel.
 

Produkcija filma je trajala 8 snemalnih dni, in sicer od 21. do 29. avgusta, še en dodaten snemalni dan pa je potekal 3 leta kasneje.

Erotika po Emeršiču

Erotika po Emeršiču

monokomedija

nedelja, 11. december 2022, 18.00

Organizator: Kulturni dom Krško

nedelja, 11. 12., ob 18. uri

Velika dvorana Kulturnega doma Krško

Cena vstopnice: 15 € v predprodaji, 17 € na dan predstave


Stari maček slovenskih odrov, televizijski mojster, ljubiteljski chef in mož, ki dobro ve, za kaj gre v življenju, se vrača z novim receptom za smeh. Bojan Emeršič, človek velike modrosti, zaupanja vreden in z milijon izkušnjami, vam bo pomagal in izkušnje delil z vami. Erotika ni le seks – erotika je življenje, je hrana, je zavreta strast v vsakdanjiku, je uživanje zvoka ob čin-činu, je dlan v dlani in pogled nekoga postrani. In še mnogo, mnogo več.

Bojan bo zakuhal najmočnejši afrodiziak na svetu, vmes pa povedal veliko in še več o temah, o katerih se tudi s svojim partnerjem le redko pogovarjamo. O zadevah, ki jih v odnosu najbolj na glas zamolčimo, pa o tem, kdo se oblači za koga in zakaj so moški v resnici najbolj prijazna bitja na svetu. Razkril vam bo, o čem razmišljamo med seksom in kam naj vljuden moški bulji, ker v dekolte pač ne gre. Bojan pove naglas vse, česar si ne povemo, ker bi radi še ostali skupaj.

 

Avtor: Jure Karas / Režija: Jure Karas / Igra: Bojan Emeršič / Produkcija: Špas Teater

Big band Krško

Big band Krško

letni koncert

sobota, 10. december 2022, 19.00

Organizator: Big band Krško

koncert

Velika dvorana

Cena vstopnice:  10 € odrasli, 5 € študenti, dijaki in osnovnošolci.

 

Program koncerta bo izbor skladb, ki jih je orkester največ izvajal v zadnjih 30 letih. 

Orkestru se bodo pridružili mnogi domači solisti in vokalistka Tadeja Molan.

Dirigent: Aleš Suša

Vse zastonj! Vse zastonj!

Vse zastonj! Vse zastonj!

proletarska komedija

petek, 9. december 2022, 19.30

Organizator: Kulturni dom Krško

za Zeleni abonma ter izven

Velika dvorana

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki, 8 € abonenti Modrega abonmaja

Zgodba te duhovite, a hkrati ostre Fojeve družbenokritične farse se začne tik po uporu v trgovinskem centru, ko se ženske, ogorčene nad ponovnim dvigom cen, odločijo, da temu naredijo konec. V uporniškem zanosu ženske v hipu stopijo skupaj, saj imajo dovolj neprestanega izkoriščanja in višanja cen osnovnih živil, zato sprva zahtevajo polovično ceno, kasneje pa jih jeza in upor pripeljeta tudi do tega, da si živila preprosto stlačijo pod obleke in z njimi odkorakajo domov. V prologu k satirični komediji s pomenljivim naslovom Vse zastonj! Vse zastonj! avtor zato zapiše, da se je zdela ob premieri leta 1974 zgodba o delavkah iz milanskega predmestja, ki se odločijo upreti vrtoglavemu naraščanju cen, nekaterim kritikom neverjetna oziroma celo nadrealistična. Toda že čez nekaj mesecev je izbruhnilo natanko to, o čemer je uprizoritev spregovorila na odru; obubožane delavce so zaradi »državljanske nepokorščine« celo zapirali in v času sodne razprave avtorje predstave obdolžili, da so s predstavo nahujskali delavce k uporu in h kraji.

 

Avtor: Dario Fo

Režija: Ajda Valcl

Igrajo: Vesna Pernarčič, Aljoša Ternovšek, Vesna Slapar, Miha Rodman, Blaž Setnikar

Produkcija: Prešernovo gledališče Kranj

Pot do sreče obstaja: Aljoša Bagola - Kako biti v redu?

Pot do sreče obstaja: Aljoša Bagola - Kako biti v redu?

predavanje

torek, 6. december 2022, 18.00

Organizator: Lokalna akcijska skupina Krško v koordinaciji MC Krško

torek, 6. 12., ob 18. uri

predavanje

Velika dvorana

vstop prost

 

Živimo v posebnem obdobju v zgodovini, kjer bridko ugotavljamo, da naše dobro počutje in tehnologije »na steroidih« ne sobivajo najbolje: trpimo za odvisnostjo od digitalnih vsebin, za potrtostjo, preutrujenostjo in izgorelostjo, neusmiljeno nas pa izčrpavajo tudi vedno slabši odnosi, ki so - še posebej na družbenih omrežjih - prepredeni s sovražnostjo in negativnostjo. Predavanje zato razkriva zaodrja delovanja sodobnih tehnologij, vse od poslovnih do družbenomedijskih, in omogoča prepoznavanje zank in pasti, s katerimi ugrabljajo našo pozornost in nas izčrpavajo dragocene energije. Prinaša praktična znanja na področju opolnomočenja po izgorelosti, upravljanja s pričakovanji, razumevanja vpliva medijev in veliko zabavnih vsebin, ki poskrbijo za dodatno razvedrilo.

O avtorju

Aljoša Bagola je priznan predavatelj, slovenski kreativni direktor desetletja in avtor knjižnih uspešnic Srečo, prosim ter Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, ki je postala najbolje prodajana knjiga leta 2020. V svoji dvajsetletni oglaševalski karieri je snoval največje tržnokomunikacijske projekte v Sloveniji in v širši regiji. Za svoje delo je prejel preko 150 nagrad in priznanj na domačih in mednarodnih oglaševalskih festivalih, agencija Pristop, kjer je ustvarjal in vodil kreativni oddelek, pa je bila razglašena za oglaševalsko agencijo desetletja. Sedaj se posveča predavateljstvu, svetovanju o kreativnosti, pisanju in izbranim komunikacijskim projektom.

 

Organizator: Lokalna akcijska skupina Krško v koordinaciji MC Krško

Najprisrčnejši velikan

Najprisrčnejši velikan

lutkovna predstava

četrtek, 1. december 2022, 18.00

Organizator: Kulturni dom Krško

lutkovna predstava

za Rumeni abonma in izven

Velika dvorana

cena vstopnice: 6 €

Po Zverjascu in Zverjaščku, ki sta premagovala strah v gozdu, polnem plenilcev, in raznih dogodivščinah prav nič zlobne čarovnice v Bi se gnetli na tej metli, je v Lutkovnem gledališču Ljubljana zaživela nova uspešnica svetovno priznane škotske avtorice Julie Donaldson in nemškega ilustratorja Axla Schefflerja Najprisrčnejši velikan. V režiji Jaka Ivanca, dramatizaciji Jureta Karasa in z avtorsko glasbo Davorja Hercega igrivo upodablja bogastvo medsebojne pomoči in nesebičnosti.

Najslabše oblečen velikan v mestu si želi preobrazbe, zato si privošči nova oblačila. V novih nogavicah, čevljih, kravati, srajci in hlačah je videti prav najimenitnejši velikan v mestu. A kaj, ko na poti domov sreča prijatelje, ki so jih doletele razne nesreče: žirafa žalostno smrka, kozlu je vihar odnesel jadro, miške so ostale brez hiške, lisica brez spalne vreče, kužek je obtičal v blatni mlakuži. Vsi nesrečneži nujno potrebujejo njegovo pomoč … Velikan nesebično razda svoja nova oblačila prijateljem, zato pa sam postaja vedno bolj gol in vedno bolj premražen. Rešijo ga njegova stara oblačila, zaradi katerih pa se ponovno znajde na začetku – kot najudobneje, a vendarle znova najslabše oblečeni velikan. A dobro se z dobrim vrača in živali ga presenetijo ne samo z darilom, pač pa tudi s spoznanjem, da je zaradi svojih dejanj – če že ni najimenitnejši – prav gotovo najprisrčnejši velikan z novimi prijatelji.

 

Avtorja: Julia Donaldson, Axel Scheffler

Režija: Jaka Ivanc

Igrajo: Jure Lajovic, Martina Maurič Lazar, Iztok Lužar, Polonca Kores, Lovro Finžgar, Zala Ana Štiglic, Jože Šalej k. g./ Davor Herceg k. g.

Produkcija: Lutkovno gledališče Ljubljana

Likof

Likof

šolska prireditev

torek, 29. november 2022, 10.00

Organizator: OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško

torek, 29. 11., ob 10. uri

prostovoljni prispevki

 

Vabljeni na tradicionalno šolsko prireditev “LIKOF” učencev in kolektiva OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško. 

Stran 3 od 15 (Vseh vnosov: 437)

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000