Program

Nazaj

Pot do sreče obstaja: Kulture, ki promovirajo odvisnosti

Pot do sreče obstaja: Kulture, ki promovirajo odvisnosti

predavanje

sreda, 16. oktober 2019, 18.00

Mala dvorana

LAS Krško, MC Krško in KD Krško v letošnjem letu pripravljamo prvo predavanje Pot do sreče obstaja. Tokrat smo v goste povabili prof. dr. Petra Praperja, ki je doktor psiholoških znanosti, specialist klinične psihologije, supervizor, skupinski analitik in terapevt za osebno izkušnjo ter redni profesor za klinično psihologijo na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Zahodni – razviti – svet je podedoval iz starogrške tradicije potrebo po iskanju »višje resnice«. Ob pozitivnih vplivih na razvoj znanosti pa se je navlekel tudi razmišljanja po modelu dvojnosti: pravilno / napačno,  ki ne dopušča paralelnega mišljenja. Sledimo  sokratovski obsedenosti, da bi z izločanjem napačnega prišli do pravilnega.

Danes se ne zavedamo, da po tem modelu vzgajamo otroke: obsedeno odpravljamo napake in slabosti, kot da bi nenehno pleli vrt in pozabili, da še nič nismo posadili ali posejali. Tako tudi preprečujemo, odpravljamo in preganjamo razne oblike odvisnosti, namesto da bi podpirali razvoj samostojnosti.

Prav o razvoju samostojnosti bo tekla beseda prof. dr. Petra Praperja.

Organizatorji: LAS Krško, MC Krško, KD Krško

Zvezdica Zaspanka

Zvezdica Zaspanka

plesna predstava

četrtek, 10. oktober 2019, 18.00

Zvezdica Zaspanka je zvezda na nebu, ki povzroča zmedo na Zemlji, ker zamuja v službo zvezdice,  katere glavna naloga je uspavati otroke, voditi mornarje po morju in pomagati pesniku najti pravilne rime. Je skoraj najmlajša zvezda na nebu, ima dolge zlate lase in je stara komaj tri milijone let. Pogosto zaspi in zamudi v službo, zato jo kličejo Zaspanka. Ker je neodgovorna in raztresena, jo doleti kazen, ki jo nauči, da se v službo ne prihaja prepozno, saj to povzroča velike posledice.

 

Koreografija: Aleksandar Ilić

Režija: Aleksandar Nikolić

Plešejo: Mojca Majcen, Branko Mitrović, Miona Petrović in Jakša Filipovac

Produkcija: Festival Velenje, Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije Beograd in Institut za umetničku igru Beograd KU Vuk Karadžić Beograd

 

za Rumeni abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

Romanca ft. Nina Kraljić

Romanca ft. Nina Kraljić

koncert

sobota, 5. oktober 2019, 20.00

Velika dvorana

Koncert iz cikla ARSonica 2019

Projekt Romanca ft. Nina Kraljić je januarja lani očaral občinstvo v Katedrali Kina Šiške. Sedaj pa se predstavljajo tudi z novim poglavjem svoje Romance- predstavitvijo polnopravnega prvenca Počasi in previdno, na katerem kot gostja nastopi tudi hrvaška pevka Nina  Kraljić.  Svoje nove in nekaj starih skladb bodo predstavili tudi na koncertu v Kulturnem domu Krško.  

Zasedba:

Rok Nemanič (trobenta) / Jan Gregorka (kontrabas, el. bas) / Gašper Peršl (bobni) / Uroš Buh (vokal) Manca Udovič (klavir)

Gostja večera: Nina Kraljić, HR (vokal)

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

darilni koncert za abonente ARSonica 2019

KD Leskovec pri Krškem: To imamo v družini

KD Leskovec pri Krškem: To imamo v družini

komedija

četrtek, 3. oktober 2019, 19.30

Velika dvorana

Na sicer statičnem prizorišču – v zdravniški sobi bolnice sv. Andreja se odvijajo humorni prizori, ki s poudarjeno situacijsko in besedno komiko stopnjujejo dogajanje do presenetljivega zaključka. Osrednji gledališki lik dr. David Skok se pripravlja na svečan govor, poleg vseh drugih motečih elementov pa dogajanje zaplete nepričakovana novica – resnica o dogodku iz preteklosti. Nekdanja bolničarka Janja Furlan namreč s svojim priznanjem sproži pri dr. Skoku pravo igro laži, v katero se zapletejo še druge dramske osebe.

 

Avtor: Ray Cooney

Režija: Mirjana Marinčič in Boštjan Arh

Igrajo: Filip Černelč, Manca Marinčič, Grega Martin Glas, Lucija Mlakar / Staša Kerin, Matej Žokalj, Gregor Lekše, Urška Žarn, Janez Jože Olovec, Janja Božič, Luka Žokalj, Boštjan Arh, Alenka Volčjak

Produkcija: Kulturno društvo Leskovec pri Krškem

 

Cena vstopnice: 10 € odrasli, 8 € upokojenci in študenti

Suburbanizacija

Suburbanizacije

odprtje razstave

torek, 24. september 2019, 18.00

Suburbanizacija

Razvojni projekti občine Krško

razstava študentov Fakultete za arhitekturo UL seminarja Blenkuš

 

Organizacija: Fakulteta za arhitekturo UL, Občina Krško, DS Smith, Kulturni dom Krško

Vpis gledaliških abonmajev za sezono 2019/2020

Vpis gledaliških abonmajev za sezono 2019/2020

gledališki abonmaji

petek, 13. september 2019torek, 15. oktober 2019, .00

Vabljeni k vpisu gledaliških abonmajev za sezono 2019/2020

 

Abonmajski program sezone 2019/2020 ponuja premišljen izbor kakovostnih in raznovrstnih uprizoritev slovenskih profesionalnih gledališč. Tematsko in konceptualno raznolik ter vsebinsko aktualen repertoar nove gledališke sezone vsem ljubiteljem gledališča in tistim, ki boste to morebiti še postali, prinaša priložnost poglobljenih umetniških doživetij in celovit vpogled v široko paleto sodobnih uprizoritvenih praks. 

 

Čemu gledališče?

Kot nasploh vsa umetnost tudi gledališče zahteva dobršno mero zbranosti, pozornosti in potrpežljivosti. V svetu, ki mami s preobiljem intenzivnih dražljajev in zapeljuje z lahkotnimi razvedrili, izgubljamo občutek za posebno posvečenost, ki jo od nas terja umetnost. Toda nemara je natanko v tej »diagnozi« potrebno prepoznati razloge za potrebo, da, nemara celo nujo po obisku gledališča. Človek namreč, če želi najti orientacijo v tem »ponorelem svetu« in osmisliti svoje bivanje, potrebuje mesto, čas, vzpodbudo in povod za umirjen, poglobljen razmislek in subtilnejše izkustvo. In podobno, kot se glasi pronicljivo Pavčkovo opozorilo, da »nas bo pobralo, če ne bomo brali«, bi tudi za pomen in vlogo odrske umetnosti lahko pristavili, da bomo marsikaj »spregledali, če ne bomo gledali«. 

 

Repertoar sezone 2019/2020

(S klikom na povezavo si lahko ogledate podrobnejše predstavitve posameznih predstav)

 

Zeleni abonma

Modri abonma

Rumeni abonma 

 

Informacije o cenah in pogojih vpisa si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

New Swing Quartet

New Swing Quartet

koncert

nedelja, 8. september 2019, 18.00

Atrij gradu Rajhenburg

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2019

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana gradu Rajhenburg v primeru slabega vremena)

 

New Swing Quartet je v svojem večletnem delovanju s sodobnim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, prepričal tudi najzahtevnejše občinstvo.

Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga. Ustanovljen leta 1968, je kvartet dosegel svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin.

Zasedba: Oto Pestner - tenor / Tomaž Kozlevčar - bariton / Marjan Petan - bas / Dare Hering - tenor

 

Cena vstopnice: 18 €

Prodaja vstopnic: recepcija gradu Rajhenburg, recepcija Mestnega muzeja Krško in prodajna mesta sistema Eventim.

Manca Izmajlova: Ruska noč

Manca Izmajlova: Ruska noč

koncert

petek, 30. avgust 2019, 20.00

Atrij gradu Rajhenburg

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2019

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

 

Naj vas ta večer popolnoma očara lepota ruske glasbe in kulture, ki Manco Izmajlovo spremljata vse od njenega študija v Moskvi. Zgodba, ki jo je pričela že s projektom Slovanska duša, se zdaj nadaljuje....

Skozi zanimive pripovedi vam bo predstavila pesmi različnih obdobij, žanrov in temperamentov. Slišali boste priljubljene klasične in popularne romanse, romske pesmi, narodne in ponarodele pesmi ter pesmi iz obdobja zlate popevke in legendarnih filmov.

Manca Izmajlova bo nastopila skupaj z odličnima glasbenikoma – pianistko Olgo Ulokino, ki je diplomirala in magistrirala v St. Peterburgu, ter violinistom Benjaminom Izmajlovom, ki je diplomiral in magistriral v Moskvi.

Cena vstopnice: 

10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

Prodaja vstopnic: recepcija gradu Rajhenburg, recepcija Mestnega muzeja Krško in prodajna mesta sistema Eventim.

Mi2 akustični

Mi2 akustični

koncert

petek, 23. avgust 2019, 20.00Prestavljeno v KD Krško!

Atrij gradu Rajhenburg

Nocojšnji koncert skupine Mi2 je zaradi napovedanih negotovih vremenskih razmer prestavljen v Veliko dvorano Kulturnega doma Krško.

Koncert se bo pričel s polurnim zamikom, in sicer ob 20.30 uri.

Vljudno naprošamo za razumevanje!

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2019

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

 

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje  po rodu iz majhnega podeželskega kraja Rogatca, vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden  pa iz bližnjega Šmarja pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na  vajah dobivajo v Belem pri Šmarju, kjer imajo ob Igorjevem domovanju svoje glasbeno in ustvarjalno  svetišče.  

Ena najuspešnejših slovenskih rock zasedb se po dveh letih znova vrača na grad Rajhenburg, kjer se nam bodo predstavili v svoji akustični "podobi".

 

Cene vstopnic:

Predprodaja: 17 € (do 9. 8.)

Redna prodaja: 20 €

Prodaja vstopnic: recepcija gradu Rajhenburg, recepcija Mestnega muzeja Krško in prodajna mesta sistema Eventim.

Letni kino: Diego Maradona

Letni kino: Diego Maradona

biografski dokumentarec

petek, 16. avgust 2019, 21.00Letni kino na gradu Rajhenburg

Argentinski nogometaš in trener Diego Armando Maradona, rojen oktobra 1960 v Buenos Airesu, velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. Dosegel je izjemne uspehe tako z argentinsko reprezentanco kot s klubi. Bil je mojster navdiha, nogometaš umetnik. Vseskozi je razburjal tudi s svojim temperamentnim obnašanjem. Po težavah z drogo in umiku k Fidelu Castru se je zadnje čase izpostavil kot lider antiglobalističnih demonstracij.

Za ogled napovednika kliknite TUKAJ

Letni kino: Ne bom več luzerka

Letni kino: Ne bom več luzerka

komična drama

sobota, 10. avgust 2019, 21.00Letni kino na gradu Rajhenburg

29-letna Špela je diplomirala iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v Špelini otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco. 

Za ogled napovednika kliknite TUKAJ

Letni kino: Ben se vrača

Letni kino: Ben se vrača

drama

petek, 9. avgust 2019, 21.00Letni kino na gradu Rajhenburg

Na jutro pred božičnim večerom Burnsovi pred vrati svojega doma presenečeni zagledajo devetnajstletnega Bena. Holly težko skriva navdušenje nad sinovim nepričakovanim obiskom, hkrati pa jo je tudi strah, da Ben, ki je bil na zdravljenju zaradi odvisnosti od mamil, v domačem okolju ne bi znova podlegel skušnjavi.

Ben se vrača je intimna in še kako napeta drama o materi, ki v svojem boju, da bi sina rešila iz krempljev zasvojenosti, nikoli ne izgubi upanja.

Za ogled napovednika kliknite TUKAJ

Letni kino: Oni

Letni kino: Oni

Biografska drama

sobota, 27. julij 2019, 21.30Letni kino na gradu Rajhenburg

Satiričen in ponekod domišljijski portret kontroverznega italijanskega politika in tajkuna Silvia Berlusconija ter njegovih krogov. Čedni mladenič Sergio ima eno samo ambicijo: zapustiti rojstno Taranto na jugu Italije in oditi v Rim, da bi se tam vključil v kroge večkratnega predsednika vlade Silvia Berlusconija. Svoj načrt uresničuje dosledno in brez moralnih pomislekov. Vrata v svet vplivnih in bogatih mu odpre trgovanje z lepimi mladimi dekleti, ki vplivneže spremljajo na različne dogodke in razvratne zabave. Medtem se Silvio v tem perverznem svetu korupcije in neprestanih zabav ukvarja s političnimi nasprotniki in svojo ženo, ki ji je dovolj njegove nezvestobe … 

Za ogled napovednika kliknite TUKAJ

Letni kino: Yao

Letni kino: Yao

komična drama

petek, 26. julij 2019, 21.30Letni kino na gradu Rajhenburg

Yao, mlad fant, ki rad bere knjige in sanje o pustolovščinah, pobegne iz svoje vasi v severnem Senegalu - skoraj 400 kilometrov do Dakarja, da spozna svojega junaka, uglednega francoskega igralca, ki je na obisku svoje prave domovine. Ker ga tako gane njegova zgodba se igralec odloči, da ga bo pospremil domov. Toda na stranskih senegalskih cestah je vse več kot nepričakovano. In ko skupaj delita "prašno" pustolovščino v Yaovo vasico se igralec zave, da potuje tudi proti svojim koreninam ...

Za ogled napovednika kliknite TUKAJ

Letni kino: Bojevnica

Letni kino: Bojevnica

akcijski triler

sobota, 20. julij 2019, 21.30Letni kino na gradu Rajhenburg

Atrij gradu Rajhenburg

(Romanska dvorana v primeru dežja)

Brezplačne vstopnice

 

O filmu:

Petdesetletna Halla, energična in neodvisna ženska, živi dvojno življenje. Priljubljena vodja pevskega zbora je skrivaj namreč strastna okoljevarstvena aktivistka. Halla, ki jo mediji poznajo le pod vzdevkom »ženska z gore«, povsem sama bije vojno proti lokalni industriji aluminija. A ravno ko se pripravlja na svojo najdrznejšo operacijo, prejme pismo, ki spremeni vse …

Za ogled napovednika kliknite TUKAJ

Trip to Las Vegas Show - Oto Pestner, Uroš Perić, Omar Naber & Tina G

Trip to Las Vegas Show - Oto Pestner, Uroš Perić, Omar Naber & Tina G

koncert

petek, 19. julij 2019, 20.00

Atrij gradu Rajhenburg

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2019

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

 

Zakaj so vsi naši showi razprodani? Ker v rokavu skrivamo štiri ase!

Glasba? Smeh? Ganljiva zgodba? Nostalgija? Mogoče estetika ali audiofilija, vrhunski vokali? Kaj vas zares gane? Radi prepevate, ste zaljubljeni ali želite biti? Hočete samo najboljše? No, tudi če ste zgolj radovedni. Za vas imamo pokrite prav vse kombinacije.

Elvis Presley. Frank Sinatra. Ray Charles. Louis Armstrong. Dean Martin… Vse nesmrtne  glasbene legende v interpretaciji treh virtuoznih slovenskih glasbenikov in pevcev. Oto Pestner, Uroš Perić, Omar Naber. Vse na enem mestu. Za češnjo na torti vas bo po poti greha vodila hudomušna in vsestranska Tina Gorenjak. Domov boste odšli prevzeti, žvižgali si boste zimzelene melodije ter fantje razmišljali o praktičnih nasvetih, ki šibijo kolena brhkim dekletom – dekleta pa o moških strategijah osvajanja, komu dati svoje srce in komu se le iz srca nasmejati ob prikupnem poizkusu. Ekipa showa Trip To Las Vegas vam bo zagotovo pričarala občutke, ki bodo trajali, tudi ko bo showa že zdavnaj konec. Želeli boste še.

 

Cene vstopnic:

Predprodaja: 19 €

Na dan koncerta: 23 €

Prodaja vstopnic: recepcija gradu Rajhenburg, recepcija Mestnega muzeja Krško in prodajna mesta sistema Eventim.

Abraham Till (Aut): Diabolissimo

Abraham Thill (AUT): Diabolissimo

ulična predstava

sobota, 6. julij 2019, 20.00

Ana Desetnica 2019

Mestni park pri Valvasorjevi knjižnici Krško

Vstop prost

 

Energetski ulični nastop, ki vključuje  klovnenje, pantomimo, improvizacije, celo čarodejstvo in nazadnje, vendar ne nazadnje: izrednim  obvladovanje metulja oz. diabola – npr. zelo visoki meti do 35 metrov, žongliranja z več diaboli naenkrat, itd .... 

Mešanica vseh teh elementov z izrazito in nalezljivo energijo performerja spremeni predstavo v izredno popotovanje od trika do trika ki popelje občinstvo vseh starosti do vele finala. 

Trajanje: 40 minut

Turas Theatre Collective: Preživeli

Turas Theatre Collective (IRL): Preživeli

ulična predstava

sobota, 6. julij 2019, 19.00

Ana Desetnica 2019

Mestni park pri Valvasorjevi knjižnici Krško

Vstop prost

Turas Theatre Collective prihajajo iz zahodne Irske in ustvarjajo kvalitetne, domiselne in izvirne ulične predstave. Preko gibanja, fizičnega gledališča in zvočnih pokrajin na edinstven način pripovedujejo zgodbe, ki občinstvo popeljejo na prepričljivo potovanje osupljive domišljije in zvoka.  

Preživeli je vizualno močna in očarljiva pripoved treh karakterjev, katerih življenje je bilo uničeno. Znajdejo se brez doma in osamljeni.  V čudovito koreografirani zgodbi se prepletajo njihove preteklosti z upanjem v prihodnost.  

Predstava je ganljiv in močan sad osebnih izkušenj nastopajočih, ki so delali v begunskih taboriščih pod okriljem “Clowns without borders”, kjer so se soočali s problematiko pregona. 

Predstava se poteguje za letošnjo  urbANO ljubljANO, nagrado za odličnost v uličnem gledališču, ki jo podeljuje  mednarodna žirija v okviru festival Ana Desetnica.

Trajanje: 30 minut

Ana Desetnica - Ana Krška 2019

Ana Desetnica - Ana Krška 2019

Mednarodni festival uličnega gledališča

sobota, 6. julij 2019, 19.00

Mestni park pri Valvasorjevi knjižnici

Vstop prost

V prvem tednu julija (2.-7.7.) se na 22. vseslovensko ulično-gledališko turnejo odpravlja potujoča legenda mnogoterih čudes, diva mestnih ulic in trgov Ana Desetnica! V okviru te bo v čednem spremstvu umetnikov iz 11 različnih držav (Slovenija, Španija, Avstrija, Tunizija, Kolumbija, Belgija, Gana, Irska, Velika Britanija, Nemčija, Nizozemska), obiskala 11 mest: Kamnik, Ankaran, Šoštanj, Novo Gorico, Ljubljano, Krško, Novo mesto, Sežano, Celje, Škofjo Loko in Ilirsko Bistrico.

Program v Krškem:

19:00 Turas Theatre Collective (IRL): Preživeli

Več o predstavi TUKAJ.

 

20:00 Abraham Thill (Aut): Diabolissimo

Več o predstavi TUKAJ.

 

Producent festivala: Gledališče Ana Monro

Lokalna organizatorja v Krškem: Kulturni dom Krško in Valvasorjeva knjižnica Krško

Ditka & Feri Lainšček: Ne bodi kot drugi

Ditka & Feri Lainšček: Ne bodi kot drugi

Koncert uglasbene poezije

petek, 5. julij 2019, 20.00

Atrij gradu Rajhenburg

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2019

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

 

Mladosten glas, ki je našel tankočuten glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček  navdušujeta poslušalce po Sloveniji.   

Gre za posebno literarno-glasbeno doživetje, ki je kombinacija uglasbene poezije iz Ditkinih dveh albumov »Ne bodi kot drugi« (2013) in »Ne spreminjaj me« (2016) ter interpretacije poezije iz ust pesnika.    V letih 2016-2018 sta Ditka in Feri v družbi spremljevalne zasedbe s tovrstnimi koncerti razprodala preko 30 prestižnih dvoran po vsej Sloveniji (Slovenska filharmonija, Cankarjev dom LJ, Narodni dom MB, Narodni dom Celje, ...).  

Ditka glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, pianistom, komponistom in pevcem, ki se bo njej in Lainščku tudi tokrat pridružil na odru.   

Cena vstopnice:

14 € v predprodaji, 16 € na dan koncerta

Prodaja vstopnic: recepcija gradu Rajhenburg, recepcija Mestnega muzeja Krško in prodajna mesta sistema Eventim.

Florian Zeller: Resnica

Florian Zeller: Resnica

komedija

petek, 31. maj 2019, 19.30

Velika dvorana

Zgodba v tej urbani komediji je res zelo vznemirljiva. Tako kot je lahko vožnja po zelo vijugasti cesti čez alpski prelaz, kjer nikoli ne veš kaj bo za naslednjim ovinkom. Ali je potrebno vedno govoriti le resnico? Ali se je bolje kdaj pa kdaj zateči v laž, da bi srečno prišli skozi zapleteni labirint partnerskih odnosov?

 

Avtor: Florian Zeller

Režija: Alen Jelen

Igrajo: Vladimir Jurc, Tina Gunzek, Danijel Malalan / Primož Forte, Lučka Počkaj

Produkcija: Slovensko stalno gledališče Trst

 

za Zeleni in Modri abonma ter izven

(nadomestna predstava za Zadnje lune)

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki

GibArt 2019

GibArt 2019

regijska revija plesnih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja

četrtek, 30. maj 2019, 18.00

Koncert orkestrov

Koncert orkestrov

koncert

sreda, 29. maj 2019, 18.00

Velika dvorana

Na Glasbeni šoli Krško deluje večje število orkestrov, ki med letom uspešno nastopajo na raznih prireditvah. Enkrat letno pa se predstavijo na skupni prireditvi. Na prireditvi tudi javno podelimo priznanja udeležencem glasbenih tekmovanj v tekočem letu. Programi so običajno pestri in atraktivni in privabijo veliko število obiskovalcev.

39. tekmovanje slovenskih godb in 9. tekmovanje mladinskih godb

39. tekmovanje slovenskih godb in 9. tekmovanje mladinskih godb

sobota, 25. maj 2019, 9.00

Velika dvorana

Zveza slovenskih godb, JSKD OI Krško in Pihalni orkester Krško vabijo na 39. tekmovanje slovenskih godb na 2. in koncertni težavnostni stopnji in 9. tekmovanje mladinskih godb.   

Tekmovanja so hkrati zaključna prireditev Tedna ljubiteljske kulture 2019.

Vstop prost.

Filmski dogodek: Zgodovina ljubezni

Filmski dogodek: Zgodovina ljubezni

projekcija filma in pogovor z režiserko

četrtek, 23. maj 2019, 19.00

Velika dvorana

Na majskem filmskem dogodku se bomo o filmu Zgodovina ljubezni pogovarjali z režiserko Sonjo Prosenc

Projekcija filma bo pospremljena s klavirsko meditacijo pianistke Nike Tkalec.

ZGODBA

Sedemnajstletna Iva se sooča s smrtjo svoje matere. Pod vplivom te velike osebne izgube in odkritja, da ni vedela vsega o svoji mami, se počasi potaplja v drugačen, skoraj sanjski svet, ki je daleč od njene realnosti.

BESEDA REŽISERKE

»Začelo se je z razmišljanjem o tem, kako dva človeka, ki na videz nimata nič skupnega, vstopata v odnos, skozi neki dogodek, skozi izgubo. Kako se s tem spopadeta, kako najdeta prostor za žalovanje. O tem sem začela premišljevati zaradi dogajanja med snemanjem Drevesa, ko sva se z Mitjem [direktorjem fotografije] soočala s smrtjo v družini in se vsak prosti dan, ko nisva snemala, vozila v bolnišnico k osebi, ki je umirala. /…/ To je bilo tudi obdobje, ko sem precej premišljevala o – vsaj zame – moteči zahtevi današnje družbe, da bi bili vsi ekstrovertirani, neprestano dobre volje, nasmejani, easygoing in neproblematični za okolico /…/ Moj pristop izhaja iz tega, da filma ne jemljem kot ilustracije zgodbe, ampak kot ustvarjanje filmske izkušnje skozi vse aspekte filmskega jezika, ki so si med seboj enakovredni in delujejo šele kot celota. Zase in za svoje sodelavce si seveda vedno želim, da ne bi delali nečesa tipičnega. Mislim, da v Sloveniji mladi ustvarjalci morda nimajo dovolj spodbude, da bi realizirali svoje vizije.«

– Sonja Prosenc

Cena vstopnice: 4 €

Veliki pomladni koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško

Veliki pomladni koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško

koncert

sobota, 18. maj 2019, 19.30

Velika dvorana

Člani Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško z dirigentom Petrom Gabričem vas, kot vsako leto, vabijo na koncert. Tokrat bo program bolj strogo klasično obarvan saj jih je zaneslo proti velikanom vzhodno slovanske glasbe. Tako bodo predstavili najbolj znane prizore iz baletov Labodje jezero in Hrestač. Poleg Čajkovskega bo pozornost namenjena še Dvořáku in Borodinu, da pa ne bi vse dišalo po stepah vzhoda in boršču, ne bo manjkala niti filmska glasba slovitega Ennia Morriconeja in še koga. Obljubljajo, da bo v njihovem pestrem programu vsak našel nekaj zase. 

Cene vstopnic: 10 € odrasli, 5 € mladi do 18. leta

Jaz plešem!

Jaz plešem!

plesna predstava

petek, 17. maj 2019, 18.00

Velika dvorana

Plesna predstava Oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško

 

Koreografinja: Rosana Horvat

Gostujoča koreografa: Nastja Bremec Rynia in Michal Rynia

 

Plešejo:

Plesna pripravnica 2

1., 2., 3., 4., 6a in 6b razred za sodobni ples

Fantovska skupina

Plesni gostje: Izaja

Brezplačne vstopnice

Rezervacije in prevzem na blagajni Kulturnega doma Krško

Svetlana Makarovič: Škrat Kuzma dobi nagrado

Svetlana Makarovič: Škrat Kuzma dobi nagrado

igrana predstava za otroke

ponedeljek, 13. maj 2019, 18.00

Škrati se enkrat mesečno dobivajo in se hvalijo s svojimi dosežki. Tokrat so se srečali gozdni škrat Kuzma pa frizerski, radijski, kuharski, zidarski in tiskarski škrat. Drugi so manjkali, ker so prav takrat razsajale zoprne škratje ošpice. To srečanje je na skrivaj opazovala sraka in slišala, kakšne škratovščine je počel Kuzma. Kmalu je postalo jasno, da je za večino težav v gozdu kriv prav on.

 

Režija: Matjaž Farič

Igrajo: Ivan Peternelj, Daniel Petković, Ivan Godnič, Blaž Šef, Stane Tomazin, Primož Bezjak, Neda R. Bric, Maruša Oblak, Daša Doberšek, Dušan Teropšič, Robert Prebil, Marinka Štern

Produkcija: Slovensko mladinsko gledališče

 

za Rumeni abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

Jean Cocteau: Strašni starši

Jean Cocteau: Strašni starši

absurdna komedija

sobota, 11. maj 2019, 19.30

Velika dvorana

Absurdna komedija Jeana Cocteauja je ob svoji krstni uprizoritvi v pariškem Théâtru des Ambassadeurs leta 1938 izzvala škandal. Zaradi njene domnevne amoralnosti so jo napadli mnogi kritiki ter dosegli začasno zaustavitev njenega igranja.  Čez nekaj tednov so jo preselili v gledališče Théâtre des Bouffes-Parisiens, kjer je postala uspešnica in do druge svetovne vojne doživela okoli 300 ponovitev.

 

Avtor: Jean Cocteau

Režija: Alen Jelen

Igrajo: Judita Zidar, Karin Komljanec, Ajda Smrekar / Lena Hribar, Boris Kerč, Jernej Gašperin

Produkcija: Mestno gledališče ljubljansko

 

za Zeleni abonma in izven

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki, 8 € imetniki Modrega abonmaja

Gledališki klub GiB: prebujenA Spoznanja

Gledališki klub GiB: prebujenA Spoznanja

gledališka predstava

petek, 10. maj 2019, 19.00

Velika dvorana

Prireditev zunanjega organizatorja

Gledališki klub GiB se je po letu dni ponovno zbral in deluje, tokrat ne samo za uprizoritev dramskih besedil, ampak tudi za njihovo ustvarjanje. Trenutno klub sestavlja 12 dijakov od 1. do 4. letnika, ki pod budnim mentorstvom profesorice Nike Ogorevc in režisersko taktirko dijaka Patrika Marčetiča skupaj rastejo in se razvijajo v homogeno odrsko skupino. Prizadevajo si za uveljavljanje srednješolske gledališke tradicije, da bi obstala in se razvijala. Igralci uživajo v uprizarjanju čustev, ki izhajajo iz njih samih, kar omogoča, da so pristni na odru in dobro sprejeti pri občinstvu. A poglavitni razlog za ustvarjanje je kljub vsemu ljubezen do gledališča in literarne umetnosti.

Brezplačne vstopnice

Vstopnice lahko rezervirate in prevzamete na blagajni Kulturnega doma Krško

Mentorstvo Nika Ogorevc, prof. / Režija, dramaturgija in scenografija Patrik Marčetič, dij. / Kostumografija Lara Šoštar Pribožič, dij. / Koreografija Aljaž Arh, dij. / Luč Marcel Prosen, dij. / Glasbena oprema Urban Učanjšek, dij. / Drugi sodelavci Lektoriranje: Marjana Milekič, prof., David Križman / Igrajo Aljaž Arh, Tomaž Travnikar, Lara Šoštar Pribožič, Tjaša Vraničar, Andraž Jurečič, Luka Hrovatič

Stran 17 od 18 (Vseh vnosov: 537)

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000