Program

Nazaj

(: )

Filmski dogodek: Izbrisana

Filmski dogodek: Izbrisana

projekcija in pogovor z avtorjem

četrtek, 7. marec 2019, 19.00

Velika dvorana

Na marčevskem filmskem dogodku se bomo o vsebini in nastajanju filma Izbrisana pogovarjali s scenaristom in režiserjem Miho Mazzinijem.

 

Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstaja ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema. 

 

Cena vstopnice: 4 €

Astrid Lindgren: Erazem in potepuh

Astrid Lindgren: Erazem in potepuh

igrana predstava za otroke

torek, 5. marec 2019, 18.00

Velika dvorana

NAPETA, DOGODIVŠČIN POLNA ZGODBA O ISKANJU LJUBEZNI IN PRIPADNOSTI.  Erazem in potepuh je zgodba o potepuhu Oskarju in devetletnem Erazmu, ki nima ne družine ne toplega doma, in zato živi v sirotišnici. Gospodična Kraguljevka bdi nad Erazmom, ga nadzoruje pri delu ter pogosto krega in zmerja.

 

Avtorica: Astrid Lindgren

Avtor dramatizacije: Staffan Götestam

Režija: Ajda Valcl

Igrajo: Blaž Dolenc, Branko Završan, Jagoda, Minca Lorenic / Živa Selan, Manca Ogorevc, Igor Sancin, David Čeh, Rastko Krošl, Mario Šelih

Produkcija: Slovensko ljudsko gledališče Celje

 

za Rumeni abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

Anton Tomaž Linhart: Županova Micka

Anton Tomaž Linhart: Županova Micka

komedija

petek, 1. marec 2019, 19.30

Velika dvorana

»Ti si lepa kakor roža, dolga kakor smreka, brhka kakor hrast, v tvojih tatinskih očeh en fant notri sedi, kateri v mene venkaj strelja. No, kako ti to dopade?«  Kdo ne pozna tega prvega odrskega in v slovenski komediji vse do zdaj le redko preseženega Anžetovega poskusa dvorjenja ljubljeni Micki? To dvorjenje po gorenjsko je v isti sapi neizmerno smešno in nadvse zgovorno. Anton Tomaž Linhart je z Županovo Micko, povzeto po takrat popularni Richterjevi dunajski veseloigri Die Feldmühle (Vaški mlin), v letu 1789, ko so Evropo pretresal učinki in posledice francoske revolucije, izvedel pravo malo kulturno in socialno revolucijo na odru ljubljanskega stanovskega gledališča.

 

Avtor: Anton Tomaž Linhart

Režija: Luka Martin Škof

Zasedba: Klemen Slakonja / Gregor Bakovič, Saša Pavlin Stošić, Rok Kravanja,  Uroš Fürst, Nina Valič, Klemen Janežič, Janez Škof

Produkcija: SNG Drama Ljubljana

 

za Zeleni abonma in izven

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki, 8 € imetniki Modrega abonmaja

Ferdinand von Schirach: Teror

Ferdinand von Schirach: Teror

sodobna drama

četrtek, 28. februar 2019, 19.00

Teror je trenutno najbolj uprizarjano delo tako na evropskih odrih kot po svetu, saj je na sporedu v več kot štiridesetih gledališčih, v Nemčiji, Švici in Avstriji pa so si gledalci septembra preko TV-sprejemnikov lahko ogledali tudi film, posnet po istoimenski drami, in po koncu filma v živo glasovali o pilotovi krivdi oziroma nedolžnosti ter tako odločili o njegovem razpletu.

Za Modri abonma in izven

Avtor: Ferdinand von Schirach

Režija: Eduard Miller

Igrajo: Borut Veselko, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Darja Reichman, Peter Musevski, Vesna Slapar, Ciril Roblek k. g., Judita Polak k. g.

Produkcija: Prešernovo gledališče Kranj

 

Cena vstopnice: 15 € odrasli, 12 € upokojenci, 10 € študentje in dijaki, 8 € imetniki Zelenega abonmaja

Trikotnik

Trikotnik

eksperimentalna drama

sobota, 16. februar 2019, 19.30

Velika dvorana

Prireditev zunanjega organizatorja

Edina razlika med paničnim napadom in meditacijo je odtenek modrine. Živeti na razpotju med obema izvodoma sodobne norosti bi bil svojevrsten dar, ko bi človek le znal ustvariti neko tretjo, divjo stezo med mimobežnicama ter pripraviti svoje kole do tega, da bi v tandemu z njim dvignili sidra in odločno zatavali v meglico na tem sotočju statike in razdejanja. A človek, zastavljen kot mešanica idealizirane podobe propadlega in temu primerno svobodnega fatalista ter postanega kavnega zoca, tovrstnega vesoljnega potopa ne bi prenesel s še vedno ne-razhojenimi čevlji; toliko lažje je le medlo trgati svoje ude ter jih kot delčke prav nič poenotene identitete razmetavati po raznoraznih dimenzijah zamaknjenega bivanja.

Avtor in režiser: Žan Florjanič Baronik

Igralca:

Krištof Strnad / subjekt

Miha Špan / stanje

Produkcija: Kulturno društvo Drugi oder

 

Filmski dogodek: Igram, sem

Filmski dogodek: Igram, sem

filmski dogodek

sreda, 13. februar 2019, 19.00

Velika dvorana

Cena vstopnice: 4 €, 3 € abonenti gledaliških abonmajev

Medtem ko se pripravlja na vlogo tatice, začne mlada igralka krasti tudi v resničnem življenju, vse bolj »filmski« pa postaja tudi njen odnos do mladega natakarja, ki je vanjo zaljubljen … Med raziskovanjem za vlogo klošarja se igralec potika po zavetiščih in navezuje stike z resničnimi brezdomci. Svoboda življenjskega sloga ga povsem prevzame … Igralec v televizijski žajfnici obsesivno zasleduje soigralko, ona pa mu dopoveduje, da dogajanje pred kamero nima nič z njunim zasebnim življenjem …

 

»Mandičev filmski triptih se dogaja v današnjih mestih, Sarajevu, Ljubljani in Zagrebu, v črno-beli tehniki pa je nemara prav zato, ker poskuša pokazati, kako stara in trdoživa je ta zadeva z impersoniranjem. /…/ Igram, sem je torej predvsem, če ne povsem, igralski film tudi v tem pogledu, kako dobro so igralka in igralca odigrali svoje »postajanje« tega, kar igrajo.«  – Zdenko Vrdlovec, Dnevnik  

 

Po projekciji sledi še pogovor z režiserjem Miroslavom Mandićem.

Profesor Kuzman mlajši

Profesor Kuzman mlajši

stand up komedija

nedelja, 10. februar 2019, 18.00

Ste pripravljeni na najboljše šale na temo šole? Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri tisti profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ - smeha.  

 

Cena vstopnice: 15 € v predprodaji, 17 € na dan predstave

Vstopnice na voljo tudi preko sistema Eventim

Večer najlepših opernih arij

Večer najlepših opernih arij

koncert iz cikla ARSonica 2019

petek, 8. februar 2019, 20.00

Ciklus ARSonica 2019 pričenjamo v februarju s koncertom klasične vokalne glasbe. Zasedba bo izvedla repertoar izbranih arij iz kultnih opernih del. Na koncertu bodo predstavljene zelo znane in tudi malo manj znane arije od Mozarta do Donizettija, od Verdija do Straussa...  

Slavnostni koncert ob 70-letnici GŠ Krško

Slavnostni koncert ob 70-letnici GŠ Krško

slavnostni koncert

sreda, 23. januar 2019, 18.00

Organizator: Glasbena šola Krško

Prireditev zunanjega organizatorja

Brezplačne vstopnice

Rezervacija in prevzem na blagajni Kulturnega doma Krško

 

Hrum časa, zven smisla

Slavnostni koncert ob 70-letnici Glasbene šole Krško

Glasba se lahko s svojo izrazno močjo in potencialno univerzalnostjo glasbene izkušnje zoperstavi tendencam aktualnega trenutka, ki grozijo, da bodo spodkopale temelje naše humanosti. Agresivna in anti-socialna narava prevladujočega ekonomskega modela, nova vojna žarišča in trume beguncev, vzpon populizma in zapiranje v preživete okove nacionalizma – čas hrumi v pobesneli kakofoniji neartikuliranega hrupa. Umetnost se lahko na takšne človeka ogrožajoče težnje odzove le s poudarjeno zvestobo svojemu izvornemu poslanstvu osmišljanja bivanja. Hrumenje časa lahko »utiša« le glasba kot zvenenje smisla.

SMG & Maska Ljubljana: 6

SMG & Maska Ljubljana: 6

avtorski projekt/drama

petek, 11. januar 2019, 19.30

Za Modri abonma in izven

Cena vstopnice: 15 € odrasli / 12 € upokojenci / 10 € študentje in dijaki / 8 € abonenti Zelenega abonmaja

Režija: Žiga Divjak

Igrajo: Iztok Drabik Jug, Alja Kapun, Katarina Stegnar, Vito Weiss, Gregor Zorc

Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana

PG Kranj: Kdo je napravil Vidku srajčico

PG Kranj: Kdo je napravil Vidku srajčico

predstava za otroke

sreda, 9. januar 2019, 18.00

za RUMENI abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

 

Dramatizacija: Boris A. Novak

Režija: Katja Pegan

Igrajo: Blaž Setnikar, Vesna Jevnikar, Peter Musevski, Darja Reichman, Aljoša Ternovšek, Vesna Slapar, Tinkara Kovač k. g.

Produkcija: Prešernovo gledališče Kranj

 

Gre za eno najlepših zgodb o solidarnosti in o tem, da bo svet boljši in ljudje v njem srečnejši, če nas bo v življenju vodil občutek za druge, če bomo solidarni, čuječi in v stiski pripravljeni pomagati drug drugemu.

 

Drama SNG Maribor: Bog masakra

Drama SNG Maribor: Bog masakra

komedija

sobota, 5. januar 2019, 19.30

za Zeleni in Modri abonma ter izven

Cena vstopnice: 15 € odrasli / 12 € upokojenci / 10 € študentje in dijaki

 

Avtorica: Yasmina Reza

Režija: Ajda Valcl

Igrajo: Ana Urbanc, Vladimir Vlaškalić / Matevž Biber, Ksenija Mišič, Kristijan Ostanek

Produkcija: Drama SNG Maribor

Stran 17 od 17 (Vseh vnosov: 492)

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000