Maček Muri

dramska predstava

Nazaj

Maček Muri

RUMENI abonma

Avtor: Kajetan Kovič
Režiser: Matjaž Latin
Avtorica dramatizacije: Romana Ercegovič
Dramaturginja: Tatjana Doma
Igrajo: Andrej Murenc, Manca Ogorevc, Urban Kuntarič / Bojan Umek, David Čeh, Žan Brelih Hatunić, Lucija Harun, Damjan M. Trbovc, Aljoša Koltak, Tanja Potočnik
Produkcija: Slovensko ljudsko gledališče Celje

Kajetan Kovič (1931) je eden najboljših sodobnih slovenskih pesnikov in pisateljev. V otroški literaturi je ustvaril večne junake, ki razveseljujejo generacijo za generacijo otrok in tudi odraslih. Njegovo kultno mačjo pravljico Maček Muri (1975) je za celjski oder priredila Romana Ercegovič.
Le kdo ne pozna črnega simpatičnega mačkona Murija, ki se v svojem mačjem življenju spopada tudi z resnimi težavami, kot je zaljubljenost. Muri je prav po mačje zatrapan v najlepšo izmed vseh muc, Muco Maco. Kako osvojiti srce "prave mačje Parižanke", predstavlja za Murija prav posebno trd oreh. Zgodba o ljubezenskih pripetljajih med Murijem in Maco se prepleta z zgodbo o mačjem roparju Čombetu ki s svojimi vragolijami ne da spati policajema Muclju in Maclju. In ne samo to – Veliki Čombe prijateljuje z Muco Maco in dela Mačka Murija prav pošteno ljubosumnega. V predstavi bodo v živo odpeti songi Jerka Novaka, ki so danes skorajda že ponarodeli.

Maček Muri
Maček Muri
Maček Muri
Maček Muri
Maček Muri

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000