Glasbeni abonma

Ciklus ARSonica 2024

Nazaj

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji kakovostne glasbe!

Vljudno vabljeni k abonmajskemu vpisu glasbenega cikla ARSonica 2024.

Rok vpisa

Vpis bo abonmajev bo potekal od 8. 1. do 25. 1. 2024 
na blagajni Kulturnega doma Krško, in sicer vsak delovni dan med 10. in 12. uro dopoldan ter 15. in 17. uro popoldan. 

Info: blagajna@kd-krsko.si / 07 488 01 94

Cene abonmajev:

Odrasli70 €
Upokojenci, študentje, dijaki50 €
Podjetja in društva60 €

Koncertni cikel ARSonica 2024 sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Home Run

Home Run

Zasedbo Home Run tvorijo skrbno izbrani vrhunski glasbeniki slovenskega rodu, ki so si v teku izobraževanja in delovanja v tujini nabrali ogromno izkušenj, ter se izoblikovali v prepoznavne glasbene osebnosti: Teo Collori z izjemnim obutkom, emocionalnostjo in izvirnostjo, ki žarijo iz njegove kitare, pomembno prispeva k edinstvenemu zvoku kvarteta. Tonč Feinig z izredno senzibilnostjo prisluhne zvoku celote in nato poskrbi za harmonsko in melodično stabilnost. Gašper Bertoncelj z neverjetnim občutkom za ritem in kontrolo nad zvokom bobnov skrbi za to, da se glasbeno kolesje nemoteno vrti naprej. Na tej podlagi virtuozne linije saksofonista Lenarta Krečiča izrisujejo sveže motive. Superzvezdniška jazz zasedba Home Run prepleta glasbene teme od začetkov jazza pa vse do danes in zadovolji tudi najbolj zahtevno občinstvo.

Big Band Krško in Štêpánka Balcarova

Big Band Krško in Štêpánka Balcarova

Big Band Krško je ena vodilnih slovenskih big bandovskih zasedb. Zasedba, ki z vključevanjem profesionalnih glasbenikov v svoj izvorno ljubiteljski kolektiv vztrajno neguje kakovost svojega izvajanja,  je v zadnjem obdobju izvedla nekaj izjemnih večjih koncertov, obenem pa v zadnjih nekaj letih redno izvajajo tudi cikel koncertov z manjšo zasedbo in vabljenimi gosti.

Štěpánka Balcarová je češka trobentačica, skladateljica in dirigentka.  Leta 2012 je zaključila magistrski študij na prestižni poljski Akademiji za glasbo Karol Szymanowski v Katovicah na področju jazz trobente.  Kasneje je študirala jazzovsko kompozicijo in aranžiranje v Gradcu pod vodstvom Edwarda Partyke.  Trenutno živi v Pragi, kjer dela kot učiteljica na Konservatoriju in poklicni šoli Jaroslav Ježek ter na oddelku za jazz HAMU.  Balcarová je vodja več glasbenih projektov.  Gre predvsem za češko-poljski kvintet Inner Spaces, jazz big band Concept Art Orchestra ali septet s poljsko pevko Małgorzato Hutek.  Deluje tudi na primer v Trialogu Petra Koříneka, v avantgardnem projektu Nikoli Kołodziejczyk Chord Nation in občasno sodeluje z drugimi pomembnimi akterji češke jazzovske scene.

Vollmaier: Kind of Laibach

Vollmaier: Kind of Laibach

Sašo Vollmaier je slovenski skladatelj, pianist, performer in pedagog. V Parizu sodeluje s Panteatrom in Mednarodnim umetniškim centrom Roy Hart, v Düsseldorfu z Ateljejem performativne umetnosti, od leta 2014 pa poučuje tudi na Akademiji umetnosti v italijanskem Arezzu. Tudi pri nas je aktiven v različnih gledaliških skupinah. Med letoma 2009 in 2013 je igral z zasedbo Laibach, leto dni tudi z zasedbo Melodrom, leta 2012 je sodeloval tudi z duom Silence. V zadnjih letih se intenzivneje posveča tudi lastnim solističnim projektom, med najodmevnejše pa zagotovo sodi njegov projekt Vollmaier: Kind of Laibach

Godalni kvartet Tartini

Godalni kvartet Tartini

Godalni kvartet Tartini je prvi zares reprezentativni tovrstni slovenski ansambel, ki je
v zadnjih letih delovanja s svojimi koncerti postal ambasador slovenske kulture na domačih in tujih koncertnih odrih. Z občudovanja vredno zagnanostjo in predanostjo se člani kvarteta posvečajo tej plemeniti zasedbi in se z vrhunsko izvajalsko višino ter prepričljivo muzikalno tehtnostjo naglo približujejo ravni najuglednejših svetovnih kvartetnih sestavov.

Klavirski duo Gorišek - Lazar

Klavirski duo Gorišek - Lazar

Klavirski duo Gorišek - Lazar deluje od leta 2004. V tem času sta njegova člana koncertirala po ZDA, Evropi in doma. Njun repertoar obsega dela za dva klavirja skladateljev Philipa Glassa, Mauricea Ravela, Erika Satieja in Milka Lazarja. Za koncert ob dvajseti obletnici skupnega delovanja sta pripravila ekskluzivno priredbo Symphony No. 4 – »Heroes« Philipa Glassa, ki jo je skladatelj ustvaril za simfonični orkester leta 1996 po znamenitem albumu Heroes Davida Bowieja in Briana Ena (1977) iz njunega berlinskega obdobja. Za dva klavirja jo je priredil Milko Lazar. To bo tudi svetovna premiera tega dela v izvedbi dveh klavirjev. Glassovo šeststavčno simfonično delo ima podnaslov Symphonic Ballet in je bilo prvotno ustvarjeno za balet Heroes ameriške koreografinje Twyle Tharp. Koncertno izvedbo je delo doživelo šele čez leta.

Reški pihalni kvintet

Reški pihalni kvintet

Reški pihalni kvintet je bil ustanovljen leta 1965, od leta 2020 pa deluje v novi zasedbi -  z željo, da s svojim umetniškim delom prispeva h glasbenemu bogastvu Hrvaške. Sestavljajo ga nagrajeni glasbeniki, vsi pa so prvi pihalci Reškega simfoničnega orkestra. 

Igor Lumpert Quartet

Igor Lumpert Quartet

V njegovem aktualnem ustvarjanju Igorja Lumpreta zanima umeščanje v kozmos in subtilno  zaznavanje geografskih, mentalnih, čustvenih in duhovnih pokrajin (kot dele kozmične celote), prevedenih v glasbene kompozicije. Zaznavanje realnosti je prepleteno s trenutnim stanjem zavesti in zato lahko le vidimo tisto, v kar verjamemo. Naša življenjska pot je polna znamenj in vzorcev, in naš um v svojem konstantnem nemiru išče povezave med njimi. Ko smo na tujem in sprva neznanem območju in tam prvič zasledimo nekaj znanega, se v nas prebudi zavedanje, da so naša življenja prepletena in povezana.

Ahmed Burić: Sin pustinje

Ahmed Burić: Sin pustinje

feat. Damir Imamović, Toni Kitanovski in Ivan Mihajlović

Sin pustinje je album Ahmeda Burića, sarajevskega pesnika in prozaista svojevrstnega baritona, ki se mu v glasbeni pustolovščini pridružuje pevec, inštrumentalist in raziskovalec sevdaha Damir Imamović. V obliki govorjene besede se na plošči pojavijo znani glasbeniki iz regije (jazz-fusion kitarist Toni Kitanovski, basist Ivan Mihajlović, tolkalec Nenad Kovačić, trobentač Benjamin Drijenčić in bobnar Goran Milošević). Album govori o doživljanju in interpretaciji glasbe in poezije, povzema različna zanimanja in veščine umetnika, ki smo ga doslej poznali iz drugih žanrov.

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000