[OBVESTILO]

Spoštovani!

 

Četrtkov pogovorni večer Racionalnost v iracionalnih časih je na željo gosta zaradi aktualnih epidemičnih razmer prestavljen na kasnejši čas. 

Prosimo za razumevanje.

 

 

Vstop prost

V času, ki ga vse bolj zaznamujejo raznoliki pojavi iracionalnosti, se krepijo tudi pozivi k razumu in vnovičnemu ovrednotenju vloge in statusa racionalnosti v družbi. Vendar pa so zgolj pozivi k »zdravemu razumu« kot nečemu danemu bistveno nezadostni, saj običajno razumejo racionalnost kot nekaj samoumevnega, obenem pa v koncepcijo razuma že vnašajo lastne nereflektirane podmene. Kaj pravzaprav racionalnost je, ali je možno govoriti o različnih tipih racionalnosti, in v kolikšni meri je racionalnost zmožna zagotavljati vsaj minimalni normativni okvir javne razprave? 

O teh in podobnih vprašanjih se bomo na januarskem pogovornem večeru pogovarjali s fizikom, filozofom in najvidnejšim komunikatorjem znanosti pri nas dr. Sašom Dolencem.

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT.

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000