Mestni muzej Krško, Galerija Krško in grad Rajhenburg že odprti za obiskovalce

5. 5. 2020 – 31. 5. 2020

V Mestnem muzeju Krško, Galeriji Krško in na gradu Rajhenburg smo v torek, 5. maja, ponovno odprli vrata za individualne obiskovalce in skupine do treh oseb ter za družine ne glede na število članov.

 

V Mestnem muzeju Krško si je mogoče ogledati vse stalne in začasne razstave, muzejska vodnica popelje obiskovalce tudi v Mencingerjevo hišo in Hočevarjev mavzolej.

Za Galerijo Krško napovedujemo novo razstavo Praznine in črvine, s katero se bo še pred koncem meseca maja predstavil akademski slikar Robert Lozar. Kljub temu pa lahko obiskovalci uživajo v prekrasnem ambientu nekdanje cerkve Sv. Duha.

Grad Rajhenburg vabi v vse stalne razstave, izjema je le Grajsko pohištvo 18. in 19. stoletja iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije, ki je trenutno zaprta.

Odpiralni čas muzejskih enot je nekoliko spremenjen, in sicer:

v Mestnem muzeju Krško in Galeriji Krško vas pričakujemo od torka do sobote, od 12. do 18. ure.

Na Gradu Rajhenburg so vrata odprta od torka do petka od 12. do 18. ure, ob sobotah in nedeljah od 10. do 18. ure.

Zaželena je vnaprejšnja najava obiska na info@mestnimuzejkrsko.si ali na telefonsko številko 051 390 658 ter na info@gradrajhenburg.si ali na telefonsko številko 051 390 648.

V  muzejskih enotah  glede na trenutne razmere veljajo posebna navodila, ki so objavljena na spletnih straneh Mestnega muzeja Krško in gradu Rajhenburg ter na vseh vidnih mestih in muzejskih prostorih.

 

Še vedno je aktualno tudi naše povabilo k sodelovanju. Zanima nas, kako je koronavirus spremenil vaš utečeni način življenja. Sodelujete lahko s svojimi fotografijami, zapiski, predmeti, različnimi zgodbami … Svoje KK (Krško) in KoronaKriza 2020 utrinke nam lahko pošljete na e-naslov: info@mestnimuzejkrsko.si

 

Prijazno vabljeni.