Zvezdica Zaspanka

plesna predstava

Nazaj

četrtek, 10. oktober 2019, 18.00

Zvezdica Zaspanka

Zvezdica Zaspanka je zvezda na nebu, ki povzroča zmedo na Zemlji, ker zamuja v službo zvezdice,  katere glavna naloga je uspavati otroke, voditi mornarje po morju in pomagati pesniku najti pravilne rime. Je skoraj najmlajša zvezda na nebu, ima dolge zlate lase in je stara komaj tri milijone let. Pogosto zaspi in zamudi v službo, zato jo kličejo Zaspanka. Ker je neodgovorna in raztresena, jo doleti kazen, ki jo nauči, da se v službo ne prihaja prepozno, saj to povzroča velike posledice.

 

Koreografija: Aleksandar Ilić

Režija: Aleksandar Nikolić

Plešejo: Mojca Majcen, Branko Mitrović, Miona Petrović in Jakša Filipovac

Produkcija: Festival Velenje, Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije Beograd in Institut za umetničku igru Beograd KU Vuk Karadžić Beograd

 

za Rumeni abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

V predstavi bodo plesalci utelesili brezčasno zgodbo o zvedavi Zvezdici, ki premaga strah in se z dobrim delom na zemlji odkupi za svojo nagajivost na nebu. Zgodba v sebi nosi obilico temeljnih človeških in družbenih vrednot, še kako pomembnih in aktualnih za današnji "ponoreli" svet, ki ga v veliki meri zaznamujejo preobilje informacij, kaotičnost njihove strukture, agresivnost vsiljevanja konceptov tekmovalnosti in potrošništva, vrtoglavi tempo ter preredki trenutki poglobljenega premisleka in doživljanja žlahtne radosti bivanja.

Zvezdica Zaspanka je prva slovenska radijska igra za otroke in ostaja ena najuspešnejših slovenskih pravljic ter radijskih in lutkovnih iger.

Zvezdica Zaspanka
Zvezdica Zaspanka
Zvezdica Zaspanka
Zvezdica Zaspanka
Zvezdica Zaspanka

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000