Ulrike Syha: Zasebno življenje

sreda, 8. 5. 2019, 19.30, Velika dvorana

Prireditev zunanjega organizatorja

 

Člani KD Drugi Oder vljudno vabimo na ponovitev moderne igre Zasebno življenje, v kateri bomo spoznali večplastno pripoved ljubezenske zgodbe, ki se zgodi med predstavnikoma generacije, ki ni več najmlajša in ki ne želi prepoznati znakov ljubezni.

Avtorica: Ulrike Syha

Režija: Mojca Florjanič

Scenografija: Denis Derenda Cizel

Glasba: Petra Uršič Novakovič in Robert Petan

Igrajo: Goran Miljanović, Saša Uhan, Borut Pelko, Lea Zagmajster Jovanović, Denis Derenda Cizel, Vesna Smrekar, Diana Kosar, Alja Istenić, Janez Glas

 

Cena vstopnice: 7 €

On (Lutz) je podjetnik iz vrst mlajše generacije, ki beži iz vsakršnega odnosa in notorično zanika svoje osebno življenje. Ona (Karla) brezupno vztraja v ponesrečeni zvezi s poročenim, veliko starejšim nekdanjim profesorjem oz. zdajšnjim službenim kolegom. Srečanja med Karlo in Lutzem so naključna in bežna. Takšen predznak želita dati njunemu odnosu tudi po tem, ko skupaj preživita noč. Vsak od njiju vztraja v svojem urbanem individualistično nastrojenem svetu, saj bi vsakršna drugačna odločitev v njuni življenji vnesla preveč komplikacij, bolečine in napora. Avtorica teksta v zgodbi, sestavljeni iz devetih prizorov, prepletenih s krajšimi epizodami in flashbacki, ki na koncu le pripelje do ljubezenske izpolnitve, na zabaven in ironičen način skozi predstavo večkrat spregovori o človeški osamljenosti, o izpraznjenosti človeškega duha in nepotrebni množični informiranosti.

Predstava traja 1 uro in 45 minut ter nima odmora.

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000