Trikotnik

eksperimentalna drama

Nazaj

sobota, 16. februar 2019, 19.30

Velika dvorana
Trikotnik

Prireditev zunanjega organizatorja

Edina razlika med paničnim napadom in meditacijo je odtenek modrine. Živeti na razpotju med obema izvodoma sodobne norosti bi bil svojevrsten dar, ko bi človek le znal ustvariti neko tretjo, divjo stezo med mimobežnicama ter pripraviti svoje kole do tega, da bi v tandemu z njim dvignili sidra in odločno zatavali v meglico na tem sotočju statike in razdejanja. A človek, zastavljen kot mešanica idealizirane podobe propadlega in temu primerno svobodnega fatalista ter postanega kavnega zoca, tovrstnega vesoljnega potopa ne bi prenesel s še vedno ne-razhojenimi čevlji; toliko lažje je le medlo trgati svoje ude ter jih kot delčke prav nič poenotene identitete razmetavati po raznoraznih dimenzijah zamaknjenega bivanja.

Avtor in režiser: Žan Florjanič Baronik

Igralca:

Krištof Strnad / subjekt

Miha Špan / stanje

Produkcija: Kulturno društvo Drugi oder

 

Obvozi so najbrž uporabni le za tiste, ki premorejo nekaj modrine.

Absurdna monodrama v izvedbi Subjekta in Stanja je verjetno najmanj pomembno eksistencialistično vprašanje, ki vam ga povprečen pseudo intelektualni umetnik z lahkoto postavi.

 

ZASEDBA

Skupino tvorijo trije gledališki nadobudneži, ki so pred dvema letoma prvič skupaj stopili na oder s predstavo Dosmrtno življenje pod okriljem Gimnazije Brežice ter se letos kot študentje ponovno našli v eksperimentalni drami. Z oktobrom so stopili v študijsko leto, dva v Ljubljano in en v Združeno kraljestvo, vendar jih še vedno povezuje strast do gledališkega odra.

 

Predstava je umeščena v

Festival VIZIJE 2019 - območno srečanje mladinskih gledaliških skupin JSKD OI Brežice.

 

Strokovno spremljanje:

MOJCA REDJKO

 

Cena vstopnice: 6 €

Organizacija: Kulturno društvo Drugi oder in JSKD OI Brežice

Datoteke

Trikotnik
Trikotnik
Trikotnik

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000