primerno za mladino 8-13 let

Skrivno društvo KRVZ

pustolovska detektivka

Nazaj

torek, 13. februar 2024, 18.00

Velika dvorana
Skrivno društvo KRVZ

Nekega večera, ko se Črt odpravlja spat, zagleda skrivnostno senco, zdi se mu, da vidi zmaja. Ne moti se. Istega večera dvojčka Kaj in Iza najdeta skrivnostni zemljevid, ki ga pokažeta Vidu, Črtovemu najboljšemu prijatelju. In kot bi trenil se štirje enajstletniki znajdejo sredi napete pustolovščine.

Organizator: Kulturni dom Krško

Vstopnina: 8 € / 6 € abonenti Rumenega abonmaja

Nakup vstopnice

Detektivsko odkrivanje skrivnosti zemljevida glavne junake popelje v svet zmajev in skrivnostne rastline, ki zmajem omogoča dolgotrajno življenje. Spopasti se morajo z zapletenimi ugankami in različnimi nepridipravi, ki klopčič zgodbe še bolj zapletajo.

Uprizoritev Skrivno društvo KRVZ je nastala po istoimenskem mladinskem romanu Simone Semenič, za katerega je prejela prestižni nagradi modra ptica 2020 in Zlata hruška 2021 in še nominacijo za Levstikovo nagrado 2021 za izvirno leposlovje za otroke in mladino. Roman je dramatizirala avtorica sama, uprizoritev pa je režiral Mare Bulc. 

Predstava Skrivno društvo KRVZ duhovito in večplastno prepleta domišljijsko in realno, meša raznovrstne jezikovne nivoje (za lekturo je poskrbela Irena Androjna Mencinger) in dogajalne svetove. Igriva režija s koreografskimi domislicami koreografa Sebastjana Stariča na široko odpira prostore neskončni gledalčevi domišljiji, ki s pomočjo iskrive pripovedovalke (igra jo Ajda Toman) in raznovrstno igralsko zasedbo, napeto večplastno dogajanje povezuje v filmsko kadrirano pripoved, polno ustvarjalnih domislic, ki se lahko zgodijo le na gledališkem odru. Vizualno atmosfero pustolovske detektivke soustvarjajo razgibana scenografija Damirja Leventića, pravljični kostumi Sanje Grcić in svetlobna čarobnost Andreja Hajdinjaka. Skozi napeto zgodbo sočutja, prijateljstva, iskrenosti, poguma, medgeneracijskega sodelovanja nas spremlja glasba Polone Janežič, ki jo v živo dopolnjuje tudi violinska spremljava Jelene Ždrale. 

Simona Semenič je pisateljica in gledališka ustvarjalka. Za svoja dela je prejela številne nagrade, uprizorjena in objavljena pa so bila v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Severni in Južni Ameriki.

Mare Bulc je nagrajevani gledališki režiser, ki pogosto ustvarja predstave za otroke in mlade. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je med drugim režiral uspešnici Tajno društvo PGC in Skrivno društvo KRVZ. Septembra 2022 je postal umetniški vodja LGL. 

 

Avtorica: Simona Semenič
Režija: Mare Bulc
Dramaturgija: Simona Semenič
Igrajo: Matej Zemljič k. g. (Črt), Filip Mramor k. g./Klemen Kovačič k. g./Gašper Lovrec k. g. (Vid), Gaja Filač k. g. (Iza), Martin Mlakar k. g. (Kaj), Ajda Toman (Pripovedovalka), Primož Ekart k. g./Tines Špik k. g. (dedi Konstantin), Alenka Tetičkovič (gospodična Julija), Jernej Kuntner (Erasmus), Nina Ivanič/Ana Hribar (Tomasina Lisica), Jure Lajovic (Viljem), Lovro Finžgar (Ivan Jež), Jan Bučar (Klemen, Policaj 2), Rok Kunaver (Tine, Policaj 1), Jelena Ždrale k. g. (violinistka).
Produkcija: Lutkovno gledališče Ljubljana

 

Foto: Jaka Varmuž / LGL.

Datoteke

Skrivno društvo KRVZ
Skrivno društvo KRVZ
Skrivno društvo KRVZ
Skrivno društvo KRVZ
Skrivno društvo KRVZ

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000