JAZ-ONI MI.

plesna predstava

sobota, 4. 3. 2023, 18.00, Velika dvorana


OrganizatorPlesno društvo Imani Brežice

JAZ-ONI MI. 
plesna predstava
sobota, 4. 3., ob 18. uri
cena vstopnice: 7 € odrasli, 5 € otroci do 18. leta

Plesna predstava »JAZ-ONI, MI.« je zasnovana kot plesna uprizoritev, ki se ukvarja s pridušenimi temami vsakdana. Osredotoča se na težave v odnosu med družbo in posameznikom. V ospredje pa postavlja težave znotraj odnosov s katerimi se pogosto srečujejo mladi, kot so drugačnost, izpostavljenost in izstopanje.

Razlike med nami pozdravljamo in spoštujemo, še vedno pa iščemo skupne točke, točke v katerih smo si podobni in konec koncev morda celo enaki. Pravzaprav problem ne leži v razlikah kot takih, ampak v tem kako jim pristopimo. Plesna predstava »JAZ-ONI, MI.« predstavlja ideal enakosti posameznika, ki bi moral vladati družbi. Pomembnost bi morali pripisovati enakim priložnostim in možnostim v življenju, spoštovanju drugačnosti in stremeti k enakosti in ravnopravnosti.

Predstava je zasnovana iz treh delov.
V prvem delu se v ospredje postavlja odnos med posameznikom (JAZ) in skupino (ONI), ki krojijo pričakovanja družbe. Posameznik ujet znotraj sistema, ki mu družba onemogoča svobodo in zatira njegovo notranje bogastvo, začne prebijati na površje. Anomalije sistema nakazujejo na njegovo trdnost in zanesljivost.
V drugem delu posamezniki pričnejo izpadati iz sistema in spoznavati lastno vrednost. Iz utečene rutine postopoma gradijo lastno identiteto in stopajo v interakcijo drug z drugim. Spoznavajo svoje meje, kje se konča lastna identiteta in prične tuja.
Pridobljena svoboda jim omogoča odprtost in sprejemanje, ki se v tretjem delu izrazi skozi serijo skupnih gibanj. Zaključi se z urejenim neredom, kakršno je tudi življenje samo.

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000