JAZ-ONI MI.

plesna predstava

Nazaj

sobota, 4. marec 2023, 18.00

Velika dvorana
JAZ-ONI MI.

JAZ-ONI MI. 
plesna predstava
sobota, 4. 3., ob 18. uri
cena vstopnice: 7 € odrasli, 5 € otroci do 18. leta

Plesna predstava »JAZ-ONI, MI.« je zasnovana kot plesna uprizoritev, ki se ukvarja s pridušenimi temami vsakdana. Osredotoča se na težave v odnosu med družbo in posameznikom. V ospredje pa postavlja težave znotraj odnosov s katerimi se pogosto srečujejo mladi, kot so drugačnost, izpostavljenost in izstopanje.

Razlike med nami pozdravljamo in spoštujemo, še vedno pa iščemo skupne točke, točke v katerih smo si podobni in konec koncev morda celo enaki. Pravzaprav problem ne leži v razlikah kot takih, ampak v tem kako jim pristopimo. Plesna predstava »JAZ-ONI, MI.« predstavlja ideal enakosti posameznika, ki bi moral vladati družbi. Pomembnost bi morali pripisovati enakim priložnostim in možnostim v življenju, spoštovanju drugačnosti in stremeti k enakosti in ravnopravnosti.

Predstava je zasnovana iz treh delov.
V prvem delu se v ospredje postavlja odnos med posameznikom (JAZ) in skupino (ONI), ki krojijo pričakovanja družbe. Posameznik ujet znotraj sistema, ki mu družba onemogoča svobodo in zatira njegovo notranje bogastvo, začne prebijati na površje. Anomalije sistema nakazujejo na njegovo trdnost in zanesljivost.
V drugem delu posamezniki pričnejo izpadati iz sistema in spoznavati lastno vrednost. Iz utečene rutine postopoma gradijo lastno identiteto in stopajo v interakcijo drug z drugim. Spoznavajo svoje meje, kje se konča lastna identiteta in prične tuja.
Pridobljena svoboda jim omogoča odprtost in sprejemanje, ki se v tretjem delu izrazi skozi serijo skupnih gibanj. Zaključi se z urejenim neredom, kakršno je tudi življenje samo.

Organizator: Plesno društvo Imani Brežice

Nakup vstopnice

Datoteke

JAZ-ONI MI.

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000