Hudič babji

21. 5. 2020 – 31. 5. 2020, 19.00–21.10, Youtube

Projekt Gledališče na spletišče Mestnega gledališča ljubljanskega

Od četrtka, 21. maja, ob 19. uri na povezavi: HUDIČ BABJI

 

Avtor: Karl Schönherr / Režija: Mateja Koležnik / Dramaturgija: Alenka Klabus Vesel / Scenografija: Henrik Ahr / Kostumografija: Ana Savić Gecan

Igrajo: Gregor Čušin k. g. , Viktorija Bencik Emeršič, Jurij Drevenšek k. g./Gregor Gruden 

 

Samotno bivališče nekje v gozdu blizu meje. V njem živita mlada ženska (Viktorija Bencik) in njen skrivnostno bolehni mož (Gregor Čušin). Na prvi pogled sta revna in skromna, v resnici pa kar precej premožna in zvita. Nekje v hiši je skrit zaklad, pridobljen s tihotapljenjem. Misel na bogastvo in skorajšnjo selitev v mesto spravlja mlado ženo v dobro voljo in ji izpolnjuje sicer prazne, enolične in samotne dni. Nenadoma se pojavi nov komandant carinskega prehoda in z njim nov načrt: k zakoncema bo poslal čednega graničarja (Jurij Drevenšek), ki naj zapelje žensko in ji izmami podatke o skrivnem premoženju. Mož pa svojo družico prav presenetljivo nagovarja k nasprotnemu: ona naj s svojo privlačnostjo ulovi in ukroti graničarja.

Nevarno poigravanje z ljubeznijo in erotiko se tako začne. Zgodba seveda prestopi načrtovane okvire ter z nepričakovano silovitostjo spremeni usodo vseh treh vpletenih, jih dobesedno vsrka in popolnoma spremeni.

Gre za napeto ljubezensko zgodbo s pridihom kriminalke, napisano v psihološko rafiniranem poetičnem slogu.