Cvetje v jeseni

petek, 5. 4. 2019, 19.30, Velika dvorana

Najuspešnejši izvirni slovenski muzikal zopet prihaja v Kulturni dom Krško. Stoječe ovacije in razprodane predstave so postale kar pravilo. Zahtevnega gledališko-glasbenega žanra se je ekipa muzikala Cvetje v jeseni lotila nadvse ambiciozno, na samem začetku tudi ne vedoč, da bodo postavili nova merila za muzikal. Za uspeh pa gre velika zahvala predvsem gledalcem, ki so predstavo s svojim pozitivnim čustvenim odzivom ponesli na še višjo raven.

 

Po povesti Ivana Tavčarja    

Skladatelj: Matjaž Vlašič / Aranžma: Anže Rozman / Libreto: Janez Usenik / Režiser: Vojko Anzeljc Koreografija: Miha Krušič / Izvršni producent: Gorazd Slak   

Zasedba:

Janez: Matjaž Robavs/Domen Križaj    

Meta: Nina Pušlar/Maja Martina Merljak    

Danijel: Jure Ivanušič/Srdjan Milovanović    

Liza: Alenka Kozolc Gregurić/Nives Mikulin    

Marjan Bunič, Damijan Perne, Lucija Grm, Asja Potisek, Nives Mikulin, Ana Ferme, Maša Tiselj, Antea Mramor, Petra Likar, Alen Kofol, Srđan Milovanović,Ambrož Kvartič, Matevž Mali, Klemen Černe

 

Cene vstopnic: 27 € (od 1. do vključno 16. vrste), 25 € (od 17. vrste dalje)

Prvi izvirni slovenski muzikal Cvetje v jeseni je bil premierno izveden leta 2014 po motivih istoimenske povesti Ivana Tavčarja. Zgodba, ki je nastala med prvo svetovno vojno, je bila leta 1917 objavljena v osrednji slovenski literarni reviji Ljubljanski zvon. Bolj kot knjige se verjetno spominjamo prizorov iz filma, ki ga je na podlagi izvirne zgodbe leta 1973 posnel režiser Matjaž Klopčič. Osrednji osebi povesti sta zaživeli v interpretaciji priznanih igralcev Milene Zupančič in Poldeta Bibiča. Scenarij muzikala prav tako zvesto sledi izvirniku, čeprav se v besedilo igrivo vpletajo tudi elementi, ki odsevajo današnji čas. Zgodba postavlja v ospredje nasprotje med meščanskim in kmečkim življenjem. 

Cvetje v jeseni simbolizira iskreno ljubezen ljubljanskega odvetnika Janeza do kmečkega dekleta Mete, a zaradi njene nenadne smrti ne obrodi sadu, kakor ga ne rodi jesenski cvet. Glasovi znanih slovenskih pevcev, ki smo jih sicer vajeni v povsem drugačnih vlogah, nikogar ne bodo pustili ravnodušnega. Muzikal je od svoje premiere doživel že več kot 150 ponovitev, a k ogledu še vedno prepriča nove gledalce in navdušuje tiste, ki si ga znova in znova ogledajo.    

Predstava traja dve uri in ima en odmor.

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000