Ana Desetnica – Ana Krška 2022

mednarodni festival uličnega gledališča

Nazaj

četrtek, 30. junij 2022, 19.0021.00

mestni park pri Valvasorjevi knjižnici
Ana Desetnica – Ana Krška 2022

Ana Desetnica – Ana Krška 2022

četrtek, 30. 6., od 19. do 21. ure

mestni park pri Valvasorjevi knjižnici

vstop prost

Festival Ana Desetnica s prosto dostopno umetnostjo spreminja namembnost javnega prostora in ga odpira za ljudi. Na njem se vsako leto predstavijo atraktivne in kakovostne referenčne ulične skupine iz Slovenije in tujine, obenem pa ponuja priložnost za prezentacijo še neuveljavljenim skupinam in eksperimentalnim projektom raznovrstnih žanrov in disciplin. Festivalski program obsega tudi cirkuške in plesne predstave ter intervencije, žive kipe, site specific performanse, instalacije in delavnice.
 

Program: 

CIRCO CARPA DIEM (IT): Sladko Slano, 35', ulični cirkus
Dva peka, kuharska knjiga in nesoglasja v kuhinji. Živahen ritem vas popelje v domač, a tudi presenetljiv svet, kjer artista skrbno izbrane sestavine zamesita na precej ekscentričen način, a na koncu iz njih spečeta odličen kruh.

Nastopajoča izvajata akrobacije na tleh,  v zraku in na drogu, lovita ravnotežje na monociklu in žonglirata s testom… to pa so samo nekatere od sestavin obeda, primernega za vso družino.
 

CRONOPIA (ARG):  Maromas 35', ulični cirkus
Cronopia je akrobatinja kontorzionistka, ki včasih preseneti samo sebe. Tako je spretna in obenem nerodna, da gledalce spravlja v smeh, sebe pa v zadrego. Da bi se stlačila skozi svoj lopar, se postavlja na roke, žonglira s klobukom, dela akrobatske skoke in se zvija na nemogoče načine. Na drugi strani loparja se znajde v drugem svetu… 

Gostovanje festivala v Krškem soorganiziramo Kulturni dom Krško, Valvasorjeva knjižnica Krško in JSKD OI Krško.

Datoteke

Ana Desetnica – Ana Krška 2022
Ana Desetnica – Ana Krška 2022

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000