Ana Desetnica 2020 / Simone Riccio: UP!

sobota, 19. 9. 2020, 18.00, Mestni park pri Valvasorjevi knjižnici Krško

Ana Desetnica 2020 - Okvir poletja

mednarodni festival uličnega gledališča

 

Idejna zasnova, režija in igra: Simone Riccio (ITA)

UP! je sodobna cirkuška predstava z enim igralcem. 

Simone Riccio je avanturist in popotnik z velikanskim nemškim kolesom in kovčkom. Navdihuje ga želja, da bi delili in se učili drug od drugega. Simone publiko očara s svojim entuziazmom in poosebljenjem otroškega čudenja in nedolžnosti.

Spretno vrtinčenje s koleskm, akrobatika, ples in žongliranje se spojijo z močno muzikaličnostjo in občinstvo popeljejo v Simonejev magični svet.

 

»UP! Je navdihujoč vrtiljak čustev!«

»Pristen, poetičen in čudovito zabaven lik! Navduševal nas je skozi celotno predstavo.«

 

sobota, 19. 9. 2020., ob 18. uri

Mestni park pri Valvasorjevi knjižnici Krško

brezplačne vstopnice

Soorganizacija: Kulturni dom Krško in Valvasorjeva knjižnica Krško

Festival Ana Desetnica s prosto dostopno umetnostjo spreminja namembnost javnega prostora in ga odpira za ljudi. Na njem se vsako leto predstavijo atraktivne in kakovostne referenčne ulične skupine iz Slovenije in tujine, obenem pa ponuja prostor za prezentacijo še neuveljavljenim skupinam in eksperimentalnim projektom raznovrstnih žanrov in disciplin. Festivalski program obsega tudi cirkuške in plesne predstave ter intervencije, žive kipe, site specific performanse, inštalacije in delavnice.

 

Že 23. mednarodni festival Ana Desetnica v letu 2020 zaradi svetovne pandemije poteka v nekoliko prilagojeni obliki. V prvem delu festivala, ki se je odvil med 27. junijem in 4. julijem, so se predstavili slovenski ulični gledališčniki, v drugem delu festivala, ki bo potekal med 17. in 20. septembrom, pa bodo nastopili predvsem mednarodni ustvarjalci.