Ana Desetnica 2020 - Oni

sobota, 4. 7. 2020, 20.00–20.40, ploščad pred KDK

Ana Desetnica - Ana Krška 2020

Izvedba 23. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2020 je bila do pred kratkim velika neznanka, a buhteča pomlad je prinesla odgovor: festival BO! Ker je zaradi posledic epidemije celoten program zaenkrat še neizvedljiv, smo se odločili, da ga bomo razdelili na dva dela. Ana Desetnica tako letos ne bo le oznanjala poletja, ampak ga bo tudi prijela za rep, zato na pot po Sloveniji odhaja s sloganom OKVIR POLETJA. V Krškem bomo Ano znova pozdravili prihodnjo soboto, 4. julija, na ploščadi pred Kulturnim domom Krško.

 

 

Plesalci plesne šole Kazina: ONI

plesna predstava

40 minut

vstop prost

 

Plesna predstava, ki je potrebovala ščepec cirkuške čarobnosti, da je zaživela polno življenje, govori o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh, bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih ne glede na njihov doprinos k družbi, zaradi lastne nevednosti, odrivamo stran, ter jim s tem krčimo svobodo in življenjski prostor. Predstava poskuša pokazati, da se na negativno ni potrebno odzvati (z negativnostjo). Mladi plesalci se pod umetniškim vodstvom koreografinje Ade Kogovšek, odenejo v zvoke etno glasbe ter jih združijo z modernejšimi oblikami plesa in s cirkuškimi prvinami. Predstava Oni poje o življenju in o tem, kako »fino« ga je živeti!

Vstop prost

Trajanje: 40 min

Koncept in koreografija: Ada Kogovšek

Koordinacija projekta in pomoč pri izvedbi: Nan Jordan

Plesalci: Ema Bohanec, Lucija Božič, Nuša Glavič, Manca Godec, Anamarija Zala Hajdin, Vita Jugovar, Ema Križnik, Jaka Longyka, Domen Sedej, Janina Simončič, Maruša Lara Štih, Brina Vadnjal

Glasba: Terrafolk (album N’Taka), Debout sur le zinc, Vlado Kreslin, Kodo

Dramaturgija: Ada Kogovšek

Pomoč pri dramaturgiji: Pia Vatovec

Pomoč pri žongliranju in akrobatiki: Dejan Smolnikar, Blaž Slanič

Kostumografija: Ada Kogovšek, Tanja Pađan

Oblikovanje: Balo’s Diner

Produkcija: Ada Kogovšek s.p.

Koprodukcija: Plesna šola Kazina

 

Organizacija: Gledališče Ane Monro, Kulturni dom Krško in Valvasorjeva knjižnica Krško