koncert

petek, 3. 9., ob 18. uri

atrij Mencingerjeve hiše

(Dvorana v parku v primeru slabega vremena)

Vstop prost

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo t.i. pogoj PCT.

 

Zasedba:

Zvezdana Novaković - harfa, vokal, elektronika / Kristijan Kranjčan - violončelo, tolkala, elektornika

 

V prepletu tistega »nekaj vmes« instrumentalno vokalnega, avtentično elektronskega, klasično jazzovskega, pripovedno spevnega, vas dvojica ZveN & Drumming cellist popeljeta v svojstven svet zvoka. 

 

Zvezdana Novaković ZveN je vsestranska glasbena ustvarjalka in performerka. Sprehodila se je od etna prek gledališke glasbe do z elektroniko obogatenega eksperimentiranja. Zvezdana Novaković ZveN je v krepkem desetletju delovala na toliko področjih in pri toliko projektih, da jih je težko popisati. Razpon sega od gledaliških do koncertnih odrov, od skupine Laibach do Svetlane Makarovič, od Bolgarije do Brazilije, od starodavnih tradicij do elektronike, od lutk do uprizoritvenih presežkov Jerneja Lorencija, od klasike do džeza, od poučevanja vokalnih tehnik prek študija kompozicije do vodenja pevskih zborov, od nacionalne opere do alterklubov, od pripovedovanja do harfe. Vse pa povezuje njen glas. Njen ZveN. "Težko je to postaviti v en paket. Je pa mogoče. A uvesti je treba nova pravila," pravi.

Kristijan Krajnčan, interdisciplinarni umetnik, od čelista do bobnarja od glasbenika do režiserja. V svoji glasbeni karieri je zaradi poznavanja in obvladovanja različnih glasbenih zvrsti sodeloval z mnogimi mednarodnimi glasbeniki, v zasedbah od tria do big banda.
Kot bobnar in čelist je sodeloval pri 25 zgoščenkah in koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, ZDA, Aziji, Indoneziji, Bližnjem Vzhodu in Afriki.
Kot skladatelj filmske glasbe se je podpisal pod tri celovečerce in devet kratkih filmov. Njegov zadnji kratki igrani film “In je takoj večer” je bil prikazan v tekmovalnem programu Festivala Slovenskega Filma (Portorož, 2015). Prejel je mnoge mednarodne nagrade na vseh področjih svojega ustvarjanja. Leta 2020 je na Poljskem prejel nagrado, ki nikoli prej še ni bila podeljena oziroma ni obstajala, in sicer so zapisali, da Kristijan dobi posebno nagrado Fundacije Zbigniew Seifert za umetniške zasluge ter za zelo izviren slog in obliko izvedbe.
“DrummingCellist” je njegov najnovejši solo avtorski projekt, v katerem igra violončelo in bobne; klasično in jazz glasbo. 

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000