Trio Stretto

koncert

nedelja, 5. 12. 2021, 18.00


OrganizatorKulturni dom Krško

nedelja, 5. 12., ob 18. uri

Velika dvorana gradu Rajhenburg

(Velika dvorana gradu v primeru zapolnitve kapacitet v Romanski dvorani)

Brezplačne vstopnice

 

Zasedba:

Saša Siter – sopran

Estera Cetin – klavir

Kristian Ilić – violina

 

Trio Stretto, ki ga sestavljajo sopranistka Saša Siter, pianistka Estera Cetin in violinist Kristian Ilić, je v glasbeno deteljico strnilo njihovo dolgoletno prijateljstvo ter sodelovanje v glasbenih krogih, saj vsi trije delujejo kot profesorji na Glasbeni šoli Krško.

Doslej so kot posamezniki sodelovali v najrazličnejših glasbenih sestavih kot solisti in člani komornih orkestrskih in zborovskih sestavov.

Beseda stretto v glasbenem svetu pomeni nekaj, kar se s povečano hitrostjo strne v veličasten zaključek. Ob raziskovanju in poustvarjanju različnih glasbenih zvrsti vas Trio Stretto najlepše povabi k poslušanju in doživljanju njihovega koncerta v čarobnem ambientu gradu Rajhenburg, ki vam bo omogočil še toliko intenzivnejši glasbeni večer.

 

Foto: Rok Černelič
 
Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo t.i. pogoj PCT.

Saša Siter (roj. Hace) je v glasbeni svet vstopila že kot majhna deklica, ko si je v glasbeni šoli Zagorje ob Savi začela pridobivati prve glasbene izkušnje. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, v tem času je začela tudi z učenjem solopetja – najprej pri prof. Zlati Ognjanovič, nato pa v razredu prof. Tatjane Vasle in kasneje še pri prof. Mateji Arnež Volčanšek. Poleg končane glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani je zaključila tudi nižjo in srednje glasbeno šolanje iz solopetja. 

Ves čas jo spremlja tudi ljubezen do zborovskega petja. Prepevala je v zboru SGBŠ, Komornem zboru Akademije za glasbo, Vokalni skupini Drumlca, zboru RTV ter v komornem zboru Ave. Zadnja leta dejavno – pogosto kot solistka - sodeluje z odličnim Komornim zborom Dekor (dobitniki zlate plakete Naša pesem Maribor 2018). Svojo ljubezen do lepega petja z veseljem prenaša učencem v okviru pedagoškega dela v Glasbeni šoli Krško, kjer poučuje že 15 let. 

 

Kristian Ilić je z glasbenim izobraževanjem pričel na Glasbeni šoli Sežana, ga nadaljeval na Umetniški gimnaziji Koper ter na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana, diplomiral pa je leta 2011 na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V času študija je prejel 3. nagrado na državnem tekmovanju, izvedel je samostojni recital v Sežani in Ljubljani, bil je tudi Zoisov štipendist. Bile je tudi član prestižnega mladinskega simfoničnega orkestra EUYO, s katerim je koncertiral v Luksemburgu, naredil pa je tudi avdicijo za mladinski simfonični orkester GMJO. Izbran je bil za koncertnega mojstra simfoničnega orkestra Akademije za glasbo. S strani Akademije za glasbo je bil izbran za udeležbo na mednarodni poletni šoli v Semmeringu, v Avstriji. Bil je občasni sodelavec simfoničnega orkestra RTV Slovenije ter Opere Ljubljana. Leta 2010 se je zaposlil na Glasbeni šoli Krško, kjer poučuje violino in vodi godalni orkester, prevzel pa je tudi že vodenje simfoničnega orkestra GŠ Krško. Njegovi učenci se predstavljajo na razčličnih nastopih, z godalnim orkestrom se redno udeležuje Revij godalnih orkestrov slovenskih glasbenih šol. Vodil je mednarodno violinsko delavnico v okviru projekta Comenius, na Krku pa je bil mentor na mednarodnem poletnem seminarju za učence violine. 

Estera Cetin je bila sprva učenka glasbene šole Krško, potem pa je z izobraževanjem nadaljevala na SGBŠ Ljubljana ter kasneje na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Aciju Bertonclju. Študij je zaključila pri svetovno priznanem madžarskem prof. Laszlu Barenyeyu. Kot pianistka redno nastopa v najrazličnejših zasedbah že od konca študija, kot korepetitorka in profesorica klavirja pa na Glasbeni šoli Krško deluje že 20 let. 

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000