Tinkara Kovač & Band

koncert

Nazaj

petek, 13. avgust 2021, 20.00

Tinkara Kovač z gosti

Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajheburg 2021

atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji (od 14. 7. do 4. 8.) / 12 € v redni prodaji (od 5. 8. do 13. 8.)

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo t.i. pogoj PCT.

 

Zasedba:

Tinkara Kovač - vokal, flavta

Giovanni Toffoloni - bas kitara

Julija Fajhtinger - kitara

Andrej Rot - kitara

Matej Barič - klaviature

Matjaž Skaza - bobni

 

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka in avtorica glasbe in besedil.

Od leta 1997, ko je izdala svoj prvi single, Veter z juga, je najprej pri založbi ZKP RTV Slovenija izdala dva albuma (Ne odhaja poletje in Košček neba), od leta 2001 je za založbo Dallas Records do danes izdala še tri studijske albume (Na robu kroga, O-range in aQa) – eden od teh (O-range) je v mednarodni različici izšel tudi v Italiji (EMI) in za Hrvaški (Dallas) – ter en single (Spezzacuori), en posebni projekt v štirih jezikih, Enigma, v sodelovanju s furlansko založbo Numar Un in eno Best Of kompilacijo. Leta 2012 je izdala (Dallas) posebni album priredb ex-jugoslovanskih skladb.

V več kot dvajsetih letih svojega delovanja na glasbeni sceni je prejela številne nagrade (prva nagrada na Festivalu MMS 1997, 8 Zlatih petelinov leta 1998, zlata in platinasta odličja za vse albume, druga nagrada na izboru za Evrovizijo v Sloveniji leta 1999, najboljši video in skladba na TV MP3 NOW v Londonu leta 2000, uvrstitev njene avtorske skladbe Reason Why med deset najboljših na tekmovanju ISC leta 2003,…).

S svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami je v teh letih odigrala preko 800 koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša svetovna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza, Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa.

V januarju 2013 je v svoji Založbi NAI izdala posebni projekt uspavank, zazibank in glasbenih pripovedk za lahko noč v narečjih slovenske in hrvaške Istre, Furlanije Julijske krajine in Obalno-kraške regije, z naslovom “Zazibanke.” V juniju je postala predsednica Društva Vilenica, 6. julija istega leta je nastopila na 33. Festivalu melodij morja in sonca s skladbo Mars in Venera in z njo prejela  nagrado za najboljšo izvedbo ter glavno nagrado festivala.

8. marca 2014 je zmagala na slovenskem predizboru za pesem Evrovizije, Ema 2014. S skladbo Round and round / Spet je zastopala Slovenijo na Evrosongu, ki je  potekal v Kopenhagnu na Danskem. Uvrstila se je v finale, ki ga je preko televizijskih sprejemnikov spremljalo rekordnih 500.000 Slovencev in Slovenk.

Organizator: Kulturni dom Krško

Tinkara Kovač z gosti
Tinkara Kovač z gosti
Tinkara Kovač z gosti

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000