Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Slavnostni koncert ob 70-letnici GŠ Krško - Kulturni dom Krško

Slavnostni koncert ob 70-letnici GŠ Krško

slavnostni koncert

Čas: 18.00
Organziator: Glasbena šola Krško

« Nazaj

Prireditev zunanjega organizatorja

Brezplačne vstopnice

Rezervacija in prevzem na blagajni Kulturnega doma Krško

 

Hrum časa, zven smisla

Slavnostni koncert ob 70-letnici Glasbene šole Krško

Glasba se lahko s svojo izrazno močjo in potencialno univerzalnostjo glasbene izkušnje zoperstavi tendencam aktualnega trenutka, ki grozijo, da bodo spodkopale temelje naše humanosti. Agresivna in anti-socialna narava prevladujočega ekonomskega modela, nova vojna žarišča in trume beguncev, vzpon populizma in zapiranje v preživete okove nacionalizma – čas hrumi v pobesneli kakofoniji neartikuliranega hrupa. Umetnost se lahko na takšne človeka ogrožajoče težnje odzove le s poudarjeno zvestobo svojemu izvornemu poslanstvu osmišljanja bivanja. Hrumenje časa lahko »utiša« le glasba kot zvenenje smisla.

Refleksija »zunanjega« sveta pa mora biti hkrati vselej pospremljena tudi s premislekom o lastnem poslanstvu. Glasbena šola Krško se zato ob svoji obletnici sprašuje tudi o smislu in pomenu lastnega obstoja ter o načinih, na katere lahko in zmore učinkovati v svetu. Nasproti vse bolj prevladujočemu tehnokratskemu modelu šole, ki izobraževanje razume le kot proces pridobivanja tržno unovčljivih kompetenc, glasbena pedagogika lahko in mora ponuditi holistično vizijo izoblikovanja celostnega etičnega človeka.

 

Organizator: Glasbena šola Krško

Priloge