Širom

sobota, 23. 11. 2019, 20.00

Koncert iz cikla ARSonica 2019

Trio Širom je ena najbolj samosvojih slovenskih glasbenih zasedb tega trenutka. Njihovo edinstveno, t. i. imaginarno folk glasbo, ki je bila konec avgusta kot tretji studijski album izdana pri Glitterbeatovi podzaložbi tak:til (Svet, ki speče konju cvet / A Universe that Roasts Blossoms for a Horse), te dni laskavo ocenjujejo tako eminentni mediji, kot so britanski BBC, The Wire in The Guardian.  

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji (do 15. novembra), 14 € v redni prodaji / Vstopnice na voljo tudi preko sistema Eventim

Širom so Ana Kravanja, Samo Kutin in Iztok Koren, prekaljeni domači glasbeniki kraško-tolminsko-prekmurskega rodu, ki so s svojim obsežnim in raznovrstnim inštrumentarijem brenkal, tolkal, pihal in godal z različnih koncev sveta prava paša tako za oči kot ušesa. Ustvarjajo samosvoj, stilsko homogen izraz, razpet med prostranostjo ljudskih zvenenj in sodobnih akustično-rockovskih meditacij. Zase pravijo, da ne želijo igrati nečesa, kar zveni, kot da že obstaja, in resnično se zdi, da Širom s prizemljenim mističnim minimalizmom ustvarjajo nek povsem samosvoj kontemplativni zvočni prostor.