• Abonmaji
 • Dvorane
 • Fotogalerija
 • Publikacije
 • O nas
 • Bohoričevo leto
 • Kontakt
 • 07 488 01 94 07 488 01 90 info@kd-krsko.si

  Siddharta: Nomadi - akustični koncert

  sobota, 28. 12. 2019, 20.00, Velika dvorana

  V sklopu akustične turneje Nomadi v Veliko dvorano Kulturnega doma Krško znova prihaja Siddharta!

  Cena vstopnice: 25 €

  Prodajna mesta: blagajna Kulturnega doma Krško, recepcija gradu Rajhenburg ter prodajna mesta sistema Eventim. 

  Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (vokal, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni vokal), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni). Za ime so si nadeli naslov romana nemškega pisatelja Hermanna Hesseja. Kmalu so začeli ustvarjati svojo glasbo, svoj zvok. Želeli so si drugačnosti, zato so zvok obogatili s saksofonom in klaviaturami. Skupini sta se pridružila saksofonist Cene R. in kasneje še klaviaturist Tomaž O. R. Skupaj so ustvarili svoj zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Siddhartin zvok. Še pred izidom prve plošče ga je bilo leta 1998 že moč slišati na vseslovenskem projektu RTV SLO in Studia Tivoli - Siddharta je bila namreč izbrana med nabor perspektivnih slovenskih skupin in uvrščena na prvo mesto na kompilaciji Tivolski Pomp.

  Nomadi, deveti studijski album, je bil izdan 14. septembra, 2018. Posnet v Studiu 13 in z Dejanom Radičevićem za producentskim krmilom, se zdi kot bi sledil svojima predhodnikoma, Infra & Ultra, ampak (kot vedno) z manjšimi posebnostmi. Album vsebuje 10 pesmi, ki so nastajale pod budnim očesom kamer in posledično poslušalcev, ki so videe o nastanku albuma in kreativnem procesu Siddharte, lahko spremljali na www.volkswagen.si/sddh. Leto 2018 je namreč obeleževalo tudi 10 let partnerskega sodelovanja z Volkswagnom, kar je posledično prinašalo še tesnejšo povezanost obeh partnerjev. Volkswagen je pred izidom albuma ponudil 4.000 brezplačnih prenosov osmih od desetih pesmi z albuma, bil je tudi partner turneje in velikega, predstavitvenega (in razprodanega) koncerta v ljubljanski Hali Tivoli, ki se je zgodil na datum izida albuma. Promocijski turneji je v letu 2019 sledila akustična turneja Nomadi in drugi koncertni nastopi. 

  V letu 2019 skupina prejme nagrade "Zlata Piščal" za Medrevesa (pesem leta), Nomadi (album leta) in za izvajalca leta. Prejmejo tudi nagrado "Trusted Brand" v kategoriji osebnosti / glasbeniki (izglasovana s strani bralcev Rader's Digest).

  Foto: Marko Alpner