Severa in Gal Gjurin z zasedbo

koncert

Nazaj

petek, 31. maj 2024, 20.00

Velika dvorana
Severa in Gal Gjurin z zasedbo

V Kulturni dom Krško prihajata Severa in Gal Gjurin - bratsko-sestrski tandem, dve entiteti, ki čarata vsaka zase in skupaj. 

Popeljala nas bosta po prav posebnih zvočnih pokrajinah, na odru pa ju bodo spremljali izkušeni glasbeniki: Niko Kostanjevec na bobnih in klavirju, Dejan Hudoklin na basu in Leon Žunec na kitarah, klaviaturah in saksofonu. Gal bo predstavil skladbe dveh novih albumov, izdanih v Kanadi, kjer zelo uspešno deluje, Severa pa bo predstavila svoje novo avtorsko gradivo, zato poleg že vsem poznanih ne bodo umanjkale tudi nove pesmi. Repertoar bo zajemal tako Galove kot Severine skladbe, ter poslastice, kakršna sta njuna dueta Lahko noč, skrbi in Spet doma. 

Vstopnina: 15 € "Zgodnje ptice" (prvih 50 vstopnic) / 18 € v predprodaji / 20 € na dan koncerta

Nakup vstopnice

Severa Gjurin je glasbenica in likovnica. Velja za pevko mehkega glasu, ki s svojo barvo in maniro predvsem umiri. Njena glas nas navdihuje že dve desetletji, predvsem z zimzelenimi uspešnicami izpod Galovega peresa, kot so Kadar sva samaKjer je toplo, vse do melanholične Ali je še kaj prostora tam na jugu. Mehkoba pa zasije tudi v njenih dveh zadnjih izdanih pesmih, mirni jazzovsko obarvani uspavanki Sonce in v zadnjem radijskem polifoničnem singlu Kamin. Leta 2020 je Severa izdala solo album Ali je še kaj prostora?, skupaj z Galom pa sta v 2021 izdala album Srčno, v živo, minimalističen in milozvočen živi album le dveh glasov in akustične kitare.

Gal, glasbenik, pevec, pesnik in producent, je v zadnjih treh letih v Kanadi osvojil tri kristalne kipce na Torontskih glasbenih nagradah OMA Music Awards, za najboljši videospot leta, in dvakrat za najboljšo skladbo leta. Hkrati se je v Nashvillu v ZDA dve leti zapored povzpel med 50 najboljših avtorjev na svetu med konkurenco 25.000 avtorjev na največjem tekmovanju glasbenih avtorjev. Za kanadski prostor je 2020 izdal dvojni studijski album C, junija 2023 pa svež jazzovsko obarvani album 6 streets of The 6, ki umetelno portretira šest torontskih ulic v glasbi. Je človek, ki premika mejnike v svetu ustvarjanja, igra prek 50 inštrumentov, s svojimi 18-imi avtorskimi ploščami pa je postal ena osrednjih osebnosti na slovenskem glasbenem prizorišču ter ga zaznamoval s svojimi zimzelenimi uspešnicami kot so Kaj vse bi dalČas bo na moji straniKnjiga obrazov, Dva, ki ležita, do najnovejših Priveži se name in Kmalu boš tu.

Obeta se nam poetično večglasno petje, sproščeno bendovsko rajanje, od intimne akustike do glasnega rocka – in nasploh čudovito doživetje kakovostne avtorske glasbe.

Foto: arhiv izvajalca.
Severa in Gal Gjurin z zasedbo

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000