Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Pihalni orkester Krško: Po Sloveniji - Kulturni dom Krško

Pihalni orkester Krško: Po Sloveniji

sobota, 13. 4. 2019, 19.30

V soboto, 13. aprila 2019, bo Pihalni orkester Krško pričaral nepozabno potovanje po Sloveniji. Po slovenski poti pa nas bo vodil najbolj znan glas Slovenije, Ivan Lotrič.

''Zgodovina nas uči, sedanjost je za delo in zorenje, prihodnost pa za sanje, cilje in hrepenenje.''

Slovenija, moja dežela’ je bil slogan, ki smo ga Slovenci poslali v svet v osemdesetih letih. Sprva je bila akcija zasnovana izključno za promocijo slovenskega turizma. A je z lipovim listom avtorja Zdravka Papiča, kot simbolom slovenstva in sloganom sprožila nepričakovan širši čustven odziv Slovencev in težnjo po samostojni Sloveniji.

Leto 2019 je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti proglasil za leto Avsenikove glasbe.

Vse omenjeno in želja poslušalcev naših koncertov po slovenski glasbi, je rodila idejo o slovenskem večeru.

Dirigent: Dejan Žnideršič

Povezovalec programa: Ivan Lotrič

 

Cena vstopnice v predprodaji: 12 € odrasli in 6 € mladi do 18. leta starosti

Cena vstopnice na dan koncerta: 14 € odrasli in 7 € mladi do 18. leta starosti

Prireditev je zasnovana s potovanjem po Sloveniji. Z besedo in sliko bomo spoznavali naravne lepote in dediščino naše dežele. Pripovedovali bomo o historičnih dogodkih oz. mejnikih, ki so zaznamovali našo mlado državo s poudarkom na revolucijo leta 1848, 1. in 2. svetovno vojno, koroški plebiscit in plebiscit za samostojno Slovenijo ter vpliv grofov in knezov v času fevdalizma. Z gospodarskega področja se bomo dotaknili o pomembnosti kmetijstva in industrijskega razvoja, z družbenega pa o pomembnosti športa in kulture.

Organizator: Pihalni orkester Krško