Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Mia Žnidarič kvintet - Kulturni dom Krško

Mia Žnidarič kvintet

sobota, 30. 3. 2019, 20.00, Velika dvorana

Koncert iz cikla ARSonica 2019

Mia Žnidarič bo s skupino predstavila svoj novi album z naslovom Z dotikom.    

Mia Žnidarič je ena prvih jazzovskih pevk v Sloveniji, ki je poskrbela, da je v slovenščino preveden širok nabor jazzovskih standardov; s tem je to živahno ameriško glasbeno tradicijo in ritme swinga ponesla tudi med Slovence, ki jim jazz morda ni (bil) blizu. Nato se je lotila združevanja poezije znanih slovenskih pesnikov s t.i. ameriško folk glasbo. Vse od takrat nastopa na neštetih koncertih, neutrudno snema in koncertira z raznimi manjšimi in večjimi zasedbami, godalnimi orkestri in mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki. Nanizala je štiri cedeje jazzovskih standardov in tri cedeje s slovensko poezijo ter si prislužila pet nagrad zlati petelin.  

Zasedba:

Mia Žnidarič - vokal / Steve Klink - klavir / David Jarh - trobenta / Primož Grašič - kitara / Robert Jukič - kontrabas

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

Z dotikom je že njena štirinajsta plošča. Slednja na enem mestu združuje vso raznolikost njene glasbene kariere. Ne glede na jezik ali slog nas skozi tokratni nabor enajstih pesmi vodi ista nit: Miin glas. V njenem podajanju jazza je slišati sledove Elle Fitzgerald, v njenih folk melodijah zazvenijo odmevi Joni Mitchell. Kadar zasvinga, lahko zaslišimo njen nasmeh, njeno osvežujočo, nagajivo, razigrano lahkotnost, po drugi strani pa nas zna – na primer v slovenski ljudski pesmi Zrelo je žito – oviti v temačno, domala obupavajočo tragičnost izgubljene ljubezni.    

V Krškem bodo 30. marca album predstavili Mia Žnidarič, Steve Klink, David Jarh, Robert Jukič in Primož Grašič.    

Tako na novem albumu, kot na koncertu, bo sleherni Miin oboževalec našel nekaj zase. Poleg singla Zabavaj se, še balado If I Had You, med jazzovskimi klasikami v izvirnem jeziku sta dve z repertoarja ene in edine Peggy Lee; Mia pa se pokloni še velikanu slovenskega skladanja Janezu Gregorcu in navsezadnje tudi Feriju Leinščku in Milanu Deklevi.