koncert

Velika dvorana

Cena vstopnice:  19 €

 

Z izjemno zasedbo Marko Hatlak & FUNtango in cenjenima solistoma Bernardo Fink in Marcosom Fink zaokrožujemo 100. obletnico rojstva velikega revolucionarja in enega najslavnejših glasbenikov 20. stoletja, argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle. Njegov, kot ga je sam poimenoval, "Novi tango" je obšel svet in za vedno spremenil pojmovanje tanga, kjer je plesišča zamenjal za najimenitnejše koncertne odre po vsem svetu. Njegova zmes klasične glasbe, jazza in kompozicije 20. stoletja je na široko odprla prostor novim idejam in nepredvidljivosti, ki se v grobem odraža v izmenjevanju hitrih in počasnih tempov ter izredne dinamike.

Koncertni repertoar obsega vokalne skladbe, prepletene s kompleksnimi instrumentalnimi skladbami Astorja Piazzolle.  Dodane bodo tudi avtorske skladbe, ki zrcalijo ustvarjanje zasedbe in njihovo navdušenje nad Astorjevo zapuščino.

 Marko Hatlak je leta 2000 kot prvi slovenski harmonikar izvajal glasbo Astorja Piazzolle. Skozi leta je razvil svoj slog in lastne kompozicije, s katerimi na svoj način izpoveduje ljubezen do tanga.

Zasedba je sestavljena iz vrhunskih glasbenikov, ki delujejo po vsem svetu. Marko Črnčec in Luka Gaiser izhajata iz jazza medtem, ko sta Benjamin Ziervogel in Marko Hatlak klasična glasbenika. Skupaj pričarajo glasbo z veliko občutka in prefinjene dinamike.

Solista: 
Bernarda Fink - mezzosopran
Marcos Fink - basbariton

Marko Črnčec- klavir
Benjamin Ziervogel- violina
Luka Gaiser- kontrabas
Marko Hatlak- harmonika

Foto: arhiv izvajalcev

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000