KATJA ŠULC I SOLO

sobota, 3. 10. 2020, 20.00, Kulturni dom Krško

Katja Šulc je pevka, ki prepleta poezijo in glasbo. Giblje se med različnimi žanri, ki segajo od sodobnega šansona, jazza, world music do elektronske in eksperimentalne glasbe. Doslej je izdala tri avtorske albume, Mila (2008), Twisted Delight (2013) in Kamlisajlan (2016), soustvarila  pa je tudi avdio-vizualen projekt magmalaska (2017) in s flamenkom obarvan plesno-glasbeni projekt Lorca, ti in jaz (2018).  Sodeluje z domačimi in tujimi glasbeniki in koncertira tako v regiji kot širom po svetu (Francija, Portugalska, Španija, Maroko, Nepal, Kitajska, ZDA, Mehika, Gvatemala).

Letos spomladi je objavila nov singel Caricias (2020) ki najavlja istoimenski album, posvečen Mehiki in tamkajšnji poeziji, prepletajoč sodobno, tradicionalno in staroselsko poezijo Mehike.

Na koncertu se nam bo Katja prvič predstavila v solistični obliki, z vokalom in ukulelejem. Slišali bomo pesmi, ki jih je posvojila v Mehiki, skladbe iz njenega šansonskega in avtorskega repertoarja ter znane napeve iz domače ljudske zakladnice.

 

Cena vstopnice: 8 € redna / 6 € abonenti ARSonice 2020