Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg

sobota, 4. 9., ob 20. uri

atrij gradu Rajhenburg

Brezplačne vstopnice

 

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo t.i. pogoj PCT.

 

ZASEDBA:

Katja Šulc / vokal, ukulele

Andraž Mazi / charango, kitara, kalimba

Kalu / kitara, sinti, elektronika

 

Katja Šulc je pevka, ki se giblje med poezijo in glasbo. Minulo pomlad je z novim singlom napovedala svoj četrti studijski album Caricias / Božanja (Casete México, 2021). Nova zvočna podoba je zaznamovana z mehkobo ukuleleja, čutno poezije in latinskoameriškim utripom. Album je posvečen Mehiki in tamkajšnji poeziji, vključujoč sodobne, tradicionalne in staroselske pesmi. S preigravanjem mehiških barv in okusov, s črpanjem iz bogate tradicije in sodobnosti, album slavi navdihujočo mehiško kulturo in je intimen poklon deželi, ki je avtorico močno zaznamovala. 

 

Katja Šulc je v svojih prvih glasbenih korakih samouka, znanje je kasneje pridobivala na zasebnih urah in delavnicah po Sloveniji in ga nadgradila na New School v New Yorku (Jazz & Contemporary Music Program). Svojo glasbeno pot je začela s prvencem MILA (2008), s katerim se je poklonila pesnici in igralki Mili Kačič. Na drugem albumu TWISTED DELIGHT (2013) je uglasbila avtorska besedila, nastala na pesniških delavnicah v New Yorku. Tretji album KAMLISAJLAN (2016) je posvečen sodobni romski poeziji iz Balkana in vzhodne Evrope. 'Album, ki uroči', je segel tudi na valove BBC-ja, mehiškega IMER, njujorškega WFMU in bil predstavljen na gostovanjih širom po svetu, v Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Italiji, Franciji, Republiki Češki, Maroku, Španiji, Nepalu, na Portugalskem, Kitajskem, v ZDA, Mehiki, Gvatemali.

 

O ALBUMU

 

Album je spomladi 2020 napovedal istoimenski singel Caricias / Božanja, uglasbena poezija mehiške pesnice Lune Nikol, ki preko loopanja glasu in ukuleleja ustvarja intimno, božajočo zvočno kuliso. Drugi singel Nuu ti biaani ’/ Je luč je izšel na mednarodni dan staroselcev. Uglasbena poezija uveljavljene staroselske pesnice Irme Pineda, interpretirana v zapoteščini, jeziku 'ljudi oblakov ’, vključuje mehiškega glasbenika Beta Cruza na basu in tolkalih.  Macochi Pitentzin / Spi dete, spi, tradicionalna uspavanka v jeziku nahuatl, je nastala v tandemu z domačim producentom Kalujem in je hipnotičen poklon mehiškemu prazniku Día de Muertos. V začetku letošnjega leta je izšel četrti singel, Cucurrucucú Paloma, subtilna priredba mehiške ponarodele pesmi. Spomladi je izšel še peti singel Lágrimas negras de mi pluma triste / Črne solze mojega žalostnega peresa, uglasbitev soneta slovite mehiške redovnice, pesnice Sor Juane Inés de la Cruz. Album je posnet v mehiški vasi San Agustin Etla v Oaxaci v januarju 2020.

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000