Jure Pukl & Alessandro Lanzoni Quartet NEMESIS

(feat. Joe Sanders in Kendrick Scott)

koncert iz cikla ARSonica 2023

Cena vstopnice: 12 € v predprodaji, 15 € na dan koncerta

 

 

Jure in Alessandro sta prvič skupaj igrala že leta 2015 na evropski turneji. Njuno glasbeno izražanje se je nemudoma ujelo in začelo nadgrajevati izven ustaljenih praks. Ko se združi znanje in energija nastane nekaj neotipljivega, neoprijemljivega in v glasbenem jeziku neteoretičnega. Močna improvizacija, podprta z močno tradicijo glasbene zgodovine, zagledana v prihodnost glasbe, rodi nekaj novega, inovativnega. Alessandro je znan po svojih močnih in bogatih harmonijah, medtem ko Jure doda prvinsko energijo. S pomočjo dobrih prijateljev, glasbenikov najvišjega kova, kot sta Joe Sanders na basu in Kendrick Scott na tolkalih, je njuna zasedba ena bolj vročih na trenutni evropski jazzovsko-improvizacijski sceni.

 

Zasedba:

Jure Pukl – saksofon

Alessandro Lanzoni – klavir

Joe Sanders – bas kitara

Kendrick Scott – bobni

 

Foto: Aljoša Videtič

Jure Pukl je prejemnik nagrade Prešernovega sklada 2015 in eden najbolj ustvarjalnih saksofonistov mlajše slovenske jazzovske generacije. Študiral je na Dunaju, v Haagu, na Berklee College of Music (z mojstroma, kot sta Joe Lovano in George Garzone) in dokončal magistrski študij na Glasbeni akademiji v Gradcu. Posveča se sodobnim interpretacijam jazza. Izdal je 12 avtorskih zgoščenk, ki so prejele odlične kritike, kjer so ga označili za »vzhajajočo zvezdo generacije, ki ustvarja glasbo novega stoletja«. V svoji karieri je igral z zvezdami, kot so Dave Liebman, Branford Marsalis, Esperanza Spalding, George Lewis, Maceo Parker, Vijay Iyer, Jeff Tain Watts …

Firenški pianist Alessandro Lanzoni je diplomiral na konservatoriju “Cherubini”. Leta 2013 je prejel nagrado Top Jazz Award kot najboljši novi talent leta. Njegovo glasbeno izobraževanje je rezultat intenzivnega potovanja, ki se je razvijalo v dveh smereh: »klasičnega« študija, ki ga je vodil do diplome iz klavirja in študija jazzovskega jezika. V svoji karieri je igral in sodeloval z mnogimi odličnimi glasbeniki, kot so Kurt Rosenwinkel, Lee Konitz, Robert Gatto, Enrico Rava, Ambrose Akinmusire, Miguel Zenón, Jeff Ballard in mnogimi drugimi.
 

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000