Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2021

Atrij gradu Rajhenburg

(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru dežja)

Cene vstopnic: 15 € v predprodaji (od 9. 7. do 21. 7.) / 18 € v redni prodaji (0d 22. 7. do 25. 7.)

Število vstopnic je omejeno.

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo t.i. pogoj PCT. Spoštovanje pogoja PCT je v odgovornosti obiskovalca, ki se udeleži javne kulturne prireditve.

 

Poklon kralju rock'n'rolla Elvisu Presleyu z Otom Pestnerjem in Urošem Perićem.

Odpotujte z nami v nepozabno dobo zlatih časov  rock'n'rolla, ko je glasbenem svetu vladal Elvis Presley! Zlomljena srca Heartbreak Hotela bosta v izjemni interpretaciji ogrela dva izjemna slovenska vokalista Oto Pestner in Uroš Perić. Ob spremljavi The Bluenote Quarteta bosta pripravila bleščeč poklon kralju rock'n'rolla ter obiskovalce popeljala skozi bogat nabor zimzelenih uspešnic nesmrtnega Kralja in drugih skladb legendarnih glasbenikov, ki so obnorele občinstvo v 50. in 60. letih tega tisočletja.

Oto Pestner, ki ga mnogi imenujejo tudi slovenski Elvis Presley, ima s kraljem rock'n'rolla kar nekaj skupnih točk - nenazadnje sta oba rojena v znamenju kozoroga, Oto le štiri dni pred Elvisom, seveda v različnih glasbenih obdobjih. Leta 1956, ko se je Oto rodil, je Elvis objavil svoj prvi single za založbo "RCA Victor": Heartbreak hotel / I was the one. Ko je Elvis leta 1977 umrl, pa je Oto izdal single ene svojih največjih uspešnic iz obdobja slovenske popevke : Vrača se pomlad. V spomin Velikanu je Oto posvetil dvojni album z naslovom Spomini na Elvisa, kjer je predstavil Elvisove najlepše balade v originalu in v slovenski verziji. Sledili so številni razprodani koncerti "Elvis je živ", v sodelovanju tudi z drugimi znanimi glasbeniki.


Brez dvoma bo obiskovalce navdušil tudi izjemni Uroš Perić s svojo virtuoznostjo na klaviaturah, markantnim glasom in nenazadnje širokim karizmatičnim nasmehom. Pevec, pianist, aranžer, tekstopisec, umetnik v polnem pomenu besede letos praznuje 15-letnico kariere, v kateri je nanizal 22 plošč, obiskal tri celine, 22 držav, sodeloval pa je s 150 imeni svetovnega in domačega kalibra. Je eden izjemno redkih belopoltih pevcev z glasom črnskega jazz pevca. Njegova ljubezen do glasbe se zrcali tako v interpretiranju glasbe Raya Charlesa kot v ustvarjanju lastnih skladb. Aktiven je tudi kot skladatelj. Napisal je številne skladbe, med katerimi jih je veliko posnel na zgoščenkah in jih tudi redno izvaja na svojih nastopih.


Z izjemnostjo, očarljivostjo in drugačnostjo se je Elvis Presley prebil v sam vrh svetovne glasbe, postal eden najbolje prodajanih glasbenikov v zgodovini in glasbena ikona, ki je zaznamovala 20. stoletje. Glasbenik, ki je s svojim čudovitim globokim glasom in lepoto obnoreval dekleta in gospe, je še danes poznan po vsem svetu. Popularizacija rokenrola, množica mednarodnih uspešnic, neponovljiva odrska podoba so Elvisu prinesla naziv "Kralj rock'n'rolla". Na svetovnih glasbenih lestvicah je kraljeval s hiti, kot so Love Me Tender, Blue Suede Shoes, It’s Now Or Never, Always on My Mind in Tutti Frutti. V svoji kratki, a izredno bogati karieri pa je posnel tudi več filmov.
Privoščite sebi in svojim nepozaben prehod v novo leto, prežet z rock'n'roll ritmi, nostalgijo, vrhunskimi vokali, neminljivimi uspešnicami in spominom na kralja, ki v naših srcih še vedno odzvanja.

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: SI56 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000