petek, 26. 8., ob 20. uri

atrij gradu Rajhenburg

Cena vstopnice: 14 € v predprodaji, 16 € na dan koncerta

 

Eva Boto, pevka, radijska voditeljica in ljubljenka občinstva, praznuje deseto obletnico svoje glasbene kariere, ki se je začela, ko je leta 2012 kot 16-letnica zastopala Slovenijo na evrovizijskem odru v Azerbajdžanu s pesmijo Verjamem. Na koncertu bo Eva ob spremljavi odličnega banda predstavila vse tisto, kar jo dela srečno. Glasbeno potovanje bo krmarila od svoje evrovizijske izkušnje prek zmage na Slovenski popevki, ustvarjanja prvega albuma, zmage s preobrazbami v oddaji Znan obraz ima svoj glas in še marsičesa. Koncert bo poln presenečenj in glasbenih izletov.

 

Foto: Ana Gregorič

Eva Boto je svojo glasbeno pot začela že pri desetih letih z zmago na mednarodnem pevskem festivalu v Avstriji, širša slovenska javnost pa jo je spoznala leta 2012, ko je zmagala v oddaji Misija Evrovizija in pri 16-ih s pesmijo Verjamem postala najmlajša slovenska predstavnica na največjem evropskem glasbenem festivalu, Pesmi Evrovizije. Eva je svoje debitantsko leto v vrhu slovenske glasbene scene oplemenitila z drugim mestom na festivalu Melodije morja in sonca

Vmes je bila zelo aktivna po festivalih v tujini (Moldavija, Bolgarija, Makedonija ipd.) in pri snemanju novih pesmi, med drugim je sodelovala z Janom Plestenjakom v pesmi To leto bo moje. Uspeh, na katerega je še posebej ponosna, je zmaga na Slovenski popevki leta 2016, kjer je žirante in publiko osvojila s pesmijo Kaj je to življenje. 

Leto 2018 je bilo za Evo prelomno. Začela je ustvarjati avtorsko glasbo in ob pomoči mladega glasbenika in producenta, Žana Serčiča, izdala prvo avtorsko pesem z naslovom Tvoja. Nadaljevala je v isti smeri, saj sta tudi oba zadnja singla, Zavedno in Naj vedo, avtorski deli. Jesen 2019 je Evi prinesla pestro sodelovanje v oddaji Znan obraz ima svoj glas, ki ga je kronala z veliko zmago. Ob vsem pa je Eva izdala tudi svoj prvenec, album Ko najdeš sebe

Prav tako so nekaj posebnega Evini koncerti, ki jih je začela jeseni 2019 z novo ekipo, stalno profesionalno spremljevalno skupino vrhunskih glasbenikov, ki jo spremljajo z novim in svežim programom avtorskih pesmi in priredb. Uspeh na terenu je viden tako na koncertih po kulturnih domovih, klubih in trgih, kakor tudi na korporativnih dogodkih, kjer je Eva redna in zelo zaželena glasbena gostja. Svojih prvih deset let kariere je Eva spomladi 2022 praznovala s ciklom koncertov po kulturnih domovih, jeseni pa bo koncert ob obletnici predvajan tudi na RTV Slovenija. 

Eva je ob vsem velika ljubljenka medijev, saj je redna gostja pomembnejših medijskih in glasbenih dogodkov. Odlikuje jo energičnost, nevsiljivost, prijaznost in iskren odnos do poslovnih partnerjev, oboževalcev in medijev. Le-ti jo spoštujejo zaradi njenega glasbenega ustvarjanja, dosežkov in njene pristnosti. Ljudje so jo vzeli za svojo, občudujejo njene glasbene sposobnosti in obožujejo njeno sproščenost in pristnost. Ravno zato so jo izglasovali kot zmagovalko oddaje Znan obraz ima svoj glas.

 

GLASBA
Verjamem - Pesem Evrovizije 2012
Dvigni mi krila - MMS 2012
To leto bo moje - duet z Janom Plestenjakom, 2012
Na kožo pisana - single/spot 2014
Kaj je to življenje - Slovenska popevka 2016
Tvoja - single/spot 2018
Ko najdeš sebe - album, november 2019
Zavedno, Naj vedo, Ko najdeš sebe, Lepo je živet - album singles/videos 2019/20
Ti - single/spot 2021 
Kdo ti bo dušo dal - MMS zmagovalka radijskih postaj in publike 2021 + spot 
Misliš na njo - single + spot, november 2021

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000