koncert

petek, 25. 11., ob 20. uri

Velika dvorana

cena vstopnice: 18 € v predprodaji (do 18. 11.), 23 € v redni prodaji

 

Društvo mrtvih pesnikov prihaja k nam ob izidu vinilne plošče in digitalnega albuma Društvo mrtvih pesnikov 30 - Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras. V sklopu slovenske turneje bodo akustični album z godalnim kvartetom Corcoras ter posebno gostjo, pevko Nino Radkovič - Ninette, predstavili tudi na koncertu v Kulturnem domu Krško. Za ta poseben dogodek so k sodelovanju povabili tudi pevski zbor Jurija Dalmatina, Krško (zborovodja Maša Žveglič Poljšak), ki bo s pesniki zapel nekaj njihovih skladb.

Člani skupine, pevec in kitarist skupine Alan Vitezič, basist Tomaž Koncilija, bobnar Marko Zajc, kitarist Peter Dekleva in klaviaturist Boštjan Artiček bodo v razširjeni zasedbi predstavili zgodbo dozorelih pesnikov skozi vrtiljak pesmi, od zgodnjih Ko prižgeš nov dan ter Ti in jaz, preko klasik Ti si vse, Naftalin, Komu zvoni, Nebo nad Berlinom, novodobnih Astronavta in Filozofa, do povsem sveže skladbe Mraz, ki je kot singel napovedala izid vinilnega albuma.

Društvo mrtvih pesnikov je na slovenski glasbeni sceni že od leta 1990. Do danes so izdali osem studijskih albumov. Na slovensko glasbeno sceno so opazneje stopili leta 1993 v Sežani, kjer so prejeli glavno nagrado na festivalu Pop delavnica za skladbo Ko prižheš nov dan. V naslednjih letih je sledil dokončen preboj z uspešnicami, kot so Ti in jaz, Čutm te, Rabm, Me že ma, da bi te, 25 in Ti si vse, ki je postala zaščitni znak skupine z 1,8 milijonov ogledov na portalu YouTube.

Skupina, poimenovana po filmu Petra Weira, krmari med dinamičnimi ritmi, akustičnimi napevi in prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine. Na koncertu v Krškem bomo slišali drugačen, akustičen, za to priložnost prearanžiran pregled njihovega glasbenega izraza.

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
Alan Vitezič, vokal, kitara
Peter Dekleva, kitara, spremljevalni vokal
Tomaž Koncilija, bas, spremljevalni vokal
Marko Zajc, bobni, spremljevalni vokal
Boštjan Artiček, klaviature, spremljevalni vokal

GODALNI KVARTET CORCORAS
Jera Rot, violina
Marijan Dović, violina
Matthias Waehner, viola
Ana Arh, čelo

Nina Radkovič – Ninette, spremljevalni vokal ter
zbor OŠ Jurija Dalmatina, Krško pod vodstvom Maše Žveglič Poljšak.

Foto: arhiv izvajalca

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000