Ditka & Band in Feri Lainšček: "Med nama je angel"

koncert

petek, 17. 6., ob 20.30 uri

atrij gradu Rajhenburg

Cena vstopnice: 14 € v predprodaji, 16 € na dan koncerta

 

Ditka je kantavtorica, pevka, kitaristka in skladateljica s Prevalj na Koroškem. 
Ljubezen do ustvarjanja glasbe, pisanja avtorskih besedil v angleškem jeziku in uglasbljanja poezije znanih slovenskih pesnikov je iz njenega najljubšega hobija prerasla v poklic, ki ga opravlja s srcem in z njim navdušuje vedno več ljudi, ki cenijo kakovostno glasbo z dušo in globokimi sporočili.

Nad glasbo jo je navdušil njen oče Gorazd Čepin, vsestranski glasbenik in profesor glasbe, ki ji je predstavil glasbo tujih in domačih izvajalcev različnih glasbenih zvrsti, ji dal možnost, da zapoje na mikrofon, ji pokazal prve akorde na kitaro ter ji pomagal pri nastanku prve avtorske pesmi, ki jo je Ditka napisala pri rosnih devetih letih. Gorazd tudi danes ostaja Ditkin mentor, soavtor njenih pesmi in član njene glasbene zasedbe.


»Ditka je mlada kitaristka z izjemnim glasom, kar bi tudi poudaril je njena osebnost. Pozitivnost, prijaznost, dobrodelnost, zagnanost, vizija in veliko lepih lastnosti, ki jih danes pri mladih vse manj najdemo. S svojim delom  je navdih mladi, srednji in starejši generaciji, ki jo vse bolj množično spremljajo na glasbeni poti. Njena sporočila so pozitivna.«
-  Marko Soršak- Soki, Elvis Jackson

Ljubezen, svoboda in iskrenost so vrednote, ki jih Ditka postavlja visoko na svojo lestvico, vse omenjene pa je moč čutiti tako v njenih skladbah, kot njeni interpretaciji le-teh. Kar jo poganja ni želja po uspehu za vsako ceno, temveč želja po ustvarjanju glasbe, ki bo ostala, ustvarjanju nečesa lepega, kar ljudi ne pusti ravnodušnih. Njeni koncerti so polni čustev, nežnosti in pozitivne energije.
 

»Njena glasbena nadarjenost je izjemna in njeno občutenje poetičnega je nekaj posebnega.«
- Feri Lainšček, pisatelj in pesnik

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: SI56 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000