Big Band Krško in dirigent Blaž Trček

letni koncert

Nazaj

nedelja, 14. januar 2024, 18.00

Velika dvorana
Big Band Krško in dirigent Blaž Trček

Vabljeni na letni koncert Big Banda Krško, ki ga bo vodil gostujoči dirigent Blaž Trček. Kot posebna gostja bo z nami zapela Anja Hrastovšek.

Organizator: Big Band Krško

Vstopnina: 10 € odrasli, 5 € študenti, dijaki in osnovnošolci

Nakup vstopnice

Blaž Trček je končal študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v Avstriji. Med študijem in po njem se je redno udeleževal delavnic vrhunskih svetovno znanih glasbenikov in profesorjev (Bob Mintzer, Bilie Hart, Michael Abbene, Archie Sheep, Adam Nusbaum …).
V letih 2000 in 2005 je bil sprejet v EBU projekt Swinging Europe in je z Mladinskim evropskim big bandom, ki vsako leto izbere glasbenike iz cele Evrope, na enomesečni turneji obiskal številna večja evropska mesta in festivale.

Od začetka študija pa do danes je Blaž Trček sodeloval z raznimi big bandi v Avstriji in Sloveniji, med drugimi tudi s Fool Cool Jazz Orchestra in Big Bandom slovenske vojske. Od leta 1999 je tudi vodja ljubiteljskega Big Band Bid Bang iz Radovljice. Poleg big band zasedb redno vodi in sodeluje še pri drugih malih jazz zasedbah.

Od leta 2002 je bariton saksofonist Big Banda RTV Slovenija. Kot član ansambla je sodeloval in snemal z mnogimi znanimi imeni svetovne glasbene scene, z Mario Schneider, Billom Holmanom, Michaelom Abenejem, Eddom Neumeisterjem, Bobom Mintzerjem, Davidom Murrayem, Robom McConnellom in drugimi.

Datoteke

Big Band Krško in dirigent Blaž Trček

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000