Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Whitney - Kulturni dom Krško

Whitney

glasbeni biografski dokumentarec

Whitney Houston je podrla več rekordov v svetu glasbene industrije, kot katerakoli druga glasbena ženska izvajalka. Prodala je preko dvesto milijonov plošč, osvojila sedem grammyjev in se rekordnih sedemkrat uvrstila na sam vrh ameriške lestvice najbolj priljubljenih singlov. Prav tako je igrala v več uspešnih filmih, preden so njeno bleščečo kariero začele načenjati osebne težave. Dolgoletni boj z drogami, burni zakon z Bobbyjem Brownom in prerana smrt pri samo 48ih letih. Dokumentarni film Whitney je intimen, a nazoren portret Houstonove in njene družine, ki sega globje od vsem znanih škandaloznih naslovov v medijih v njenem času. Z oskarjem nagrajeni režiser, Kevin McDolnald s pomočjo še nevidenih posnetkov iz zakulisja in demo posnetkov, redkih intervjujev ter osebnih videov vsem tako ljube Whitney prikaže skrivnost dive, ki je navduševala milijone, medtem, ko se je sama borila s svojo težko preteklostjo.

Žanr Glasbeni biografski dokumentarec
Izvirni naslov Whitney
Država ZDA, Velika Britanija
Leto 2018
Scenarij Kevin Macdonald
Režija Kevin Macdonald
Igrajo Whitney Houston, Ellen White, Mary Jones, Kenneth "Babyface" Edmonds, Michael Houston, Gary Houston, Cissy Houston, Pat Houston, Bobby Brown, Kevin Costner
Dolžina 2h 2 min (122 min)
Distribucija 2i Film
Cena vstopnice 4,5 €

 

Whitney Houston: diva, ikona, pevka, igralka, scenaristka, kraljica mnogih src. V prvi meri je bila glavna nit njenega življenja glasba, ki ji je bila položena že v zibelko. Njena mama, Cissy Houston, je bila pevka gospela, pečat na njeno glasbeno pot pa so naredile tudi sestrični Dionne Warwick in Dee Dee Warwick ter njena botra Aretha Franklin. Že pri enajstih letih je sledila mamini poti in začela nastopati kot solistka v gospelovskem zboru. V zgodovino glasbene umetnosti bo za vedno zapisana z velikimi zlatimi črkami. 

Whitney Houston je podrla več rekordov v svetu glasbene industrije, kot katerakoli druga glasbena ženska izvajalka. Prodala je preko dvesto milijonov plošč, osvojila sedem grammyjev in se rekordnih sedemkrat uvrstila na sam vrh ameriške lestvice najbolj priljubljenih singlov. Prav tako je igrala v več uspešnih filmih, preden so njeno bleščečo kariero začele načenjati osebne težave. Dolgoletni boj z drogami, burni zakon z Bobbyjem Brownom in prerana smrt pri samo 48ih letih. Dokumentarni film Whitney je intimen, a nazoren portret Houstonove in njene družine, ki sega globje od vsem znanih škandaloznih naslovov v medijih v njenem času.

Z oskarjem nagrajeni režiser, Kevin McDolnald s pomočjo še nevidenih posnetkov iz zakulisja in demo posnetkov, redkih intervjujev ter osebnih videov vsem tako ljube Whitney prikaže skrivnost dive, ki je navduševala milijone, medtem, ko se je sama borila s svojo težko preteklostjo.

V dokumentarnem filmu Whitney, bomo videli intervjuje, posnetke iz zakulisja vseh ljudi, ki so pomembno vplivali na njeno prekratko življenje in slišali iskrene zgodbe sogovornikov, kot so: Ellen White, Mary Jones, Kenneth »Babyface« Edmonds, Michael Houston, Gary Houston, Cissy Houston, Pat Houston, Bobby Brown, Kevin Costner ter seveda tudi posnetke in intervjuje same Whitney Houston.