Vse povsod naenkrat

akcijska komedija

Nazaj

ponedeljek, 25. april 2022nedelja, 19. marec 2023

Vse povsod naenkrat

Odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame. Sedem oskarjev, tudi za najboljši film in režijo!

 

Film Dana Kwana in Daniela Scheinerta je mešanica norega glasbenega video maratona, komedije, borilnih veščin in nadrealističnega znanstveno-fantastičnega okolja.

A kljub vsemu gre za resno družinsko dramo z odlično igralsko zasedbo, izstopa zlasti osrednja zvezdnica Michelle Yeoh. V znanstveno-fantastičnem filmu se dogaja marsikaj, a osnovno bistvo je preprosto. Evelyn Wang (Yeoh) je zaskrbljena lastnica propadajoče pralnice. Zdravje njenega očeta je v slabem stanju, mož Waymond ji vroči ločitvene dokumente, hčerka Joy je zelo razočarana z življenjem. Na koncu se pojavi še neusmiljena delavka davčne uprave Deirdre (Jamie Lee Curtis).

Potem, ko Evelyn poskuša še zadnjič rešiti svoj posel, Waymondovo telo nenadoma obsede dvojnik iz ene od skoraj neskončnih alternativnih resničnosti. Pove ji, da je edina oseba, ki lahko reši multiverzum pred grožnjo, ki uničuje resničnost. Evelyn pa mora še vedno plačati davke …

Glasbo za film je napisala skupina Son Lux, veličastna vizija elektronskega popa izpod prstov ameriškega skladatelja Ryana Lotta. Zadnjih nekaj let deluje kot trio s kitaristom Rafiqom Bhatioin in bobnarjem Ianom Changom.
Zvočna podlaga z 49 skladbami je izšla 8. aprila 2022 in vključuje pesmi izvajalcev, ko so Mitski, David Byrne, André 3000 (igra flavto), Randy Newman, Moses Sumney in yMusic ter drugi.

Žanrakcijska komedija
Izvirni naslovEverything Everywhere All at Once
DržavaZDA
Leto2021
RežijaDan Kwan, Daniel Scheinert
IgrajoMichelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, James Hong, Jamie Lee Curtis, Tallie Medel, Jenny Slate, Harry Shum Jr., …
Dolžina2h 19 min (139 minut)
DistribucijaFIVIA
Cena vstopnice5 €
Vse povsod naenkrat
Vse povsod naenkrat
Vse povsod naenkrat
Vse povsod naenkrat
Vse povsod naenkrat
Vse povsod naenkrat
Vse povsod naenkrat
Vse povsod naenkrat

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000