Top Gun: Maverick

akcijska drama

Kultni film Top Gun je dobil nadaljevanje. Po 34 letih se na velika platna vrača eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, igralca pa je vloga izstrelila med največje hollywoodske zvezde.

Žanrakcijska drama
Izvirni naslovTop Gun: Maverick
DržavaZDA, Hong Kong
Leto2020
RežijaJoseph Kosinski
IgrajoTom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Lewis Pullman, Miles Teller, Monica Barbaro, Jean Louisa Kelly …
Dolžina2h 15 min (131 minut)
DistribucijaKarantanija Cinemas
Cena vstopnice5 €

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete "Maverick" Mitchell tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil.

Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

ZANIMIVOSTI:
• Prvi del filma Top Gun (1986) je režiral Tony Scott, ki je leta 2010 dobil ponudbo tudi za drugi del. ''Ta svet me navdušuje, ker je tako drugačen od prvotnega. Vendar ne želim narediti remaka ali odkriti česa novega, želim si narediti nov film,'' je povedal. Leta 2012 je Scott naredil samomor. Junija 2017 so potrdili, da bo film režiral Joseph Kosinski.
• V nadaljevanje akcijske uspešnice se ne bo vrnila igralka Kelly McGillis, ki je zaigrala Cruisovo inštruktorico in simpatijo Charlie. McGillisova je v intervjuju za Entertainment Tonight potrdila, da vabila za igro v nadaljevanju ni prejela, na vprašanje, zakaj je niso povabili, pa je dejala, da je ''zelo verjeten razlog ta, da je stara, debela ter videti primerna svojim letom'' (op. a., igralka je stara 62 let). Je pa bila vesela za igralsko kolegico Jennifer Connelly, da je vlogo dobila ona.
• V nadaljevanje se ne bosta vrnila tudi Tom Skerritt (Viper) in James Tolkan (Stinger).

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000