Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Tihotapec - Kulturni dom Krško

Tihotapec

kriminalna drama

Drama Tihotapec, ki je nastala v produkciji studiev Warner Bros. Pictures, Imperative Entertainment in BRON Creative, ni zgolj novi režijski podvig Clinta Eastwooda: igralec veteran v njej tudi nastopa – ob zvezdnikih Bradleyju Cooperju, Laurenceu Fishburnu, Michaelu Peñi, Dianne Wiest in Andyju Garcii, poleg njih pa igrajo še Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean in Eugene Cordero.

Žanrkriminalna drama
Izvirni naslovThe Mule
DržavaZDA
Leto2018
ScenarijSam Dolnick, Nick Schenk
RežijaClint Eastwood
IgrajoClint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Pena, Taissa Farmiga, Jill Flint
Dolžina1h 56min (116 minut)
DistribucijaBlitz Film & Video Distribution
Cena vstopnice5 €

Eastwood je Earl Stone, možakar brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge za mehiški kartel. Odlično mu gre; tako odlično, da mu povečajo obseg tovora in mu dodelijo neposrednega nadrejenega. A ta ni edini, ki skrbno pazi na Earla; skrivnostna nova »mula«, kot imenujejo raznašalce mamil, pade v oko tudi ambicioznega agenta Agencije za boj proti drogam Colina Batesa (Bradley Cooper). Čeprav Earl nima več težav z denarjem, se nadenj zgrne preteklost in vprašanje je, ali bo uspel popraviti vse pretekle napake, preden ga v primež dobi roka pravica … ali pa silaki kartela.

S Tihotapcem se oskarjevec Eastwood po kritiško priznanem Gran Torinuiz leta 2009 prvič spet postavlja na obe strani kamere, medtem ko je Cooper, ki je nedavno za sodelovanje z Eastwoodom v Ostrostrelcu prejel nekaj nominacij za oskarja, ravnokar debitiral kot režiser z glasbeno dramo Zvezda je rojena, v kateri ob Lady Gaga tudi igra. Oskarjevi nagrajenec Fishburne (Kaj ima ljubezen s tem, serija Black-ish) igra vodilnega agenta agencije DEA; Peña (Ant-Man in Osa, serija Narcos) igra kolega agenta; oskarjeva nagrajenka Wiestova (Bullets Over Broadway, Hannah in njeni sestri, serija Life in Pieces) igra Earlovo nekdanjo soprogo; oskarjevi nominiranec Garcia (Boter 3) igra šefa kartela; Alison Eastwood (Rails & Ties) igra Earlovo hčer, Farmiga (Nuna) njegovo vnukinjo, Serricchio (Poročna priča, d.o.o., serija Izgubljeni v vesolju) pa člana kartela, ki budno pazi nanj.

Eastwood (Čudež na reki Hudson, Ostrostrelec) je režiral po scenariju Nicka Schenka (Gran Torino), ki je nastal na podlagi članka v reviji The New York Times Magazine Sama Dolnicka z naslovom The Sinaloa Cartels’ 90-Year-Old Drug Mule. Eastwood je prek svojega podjetja Malpaso tudi produciral skupaj s Timom Moorom, Kristino Rivero, Jessico Meier, Danom Friedkinom in Bradleyjem Thomasom, izvršno pa so producirali Dave Bernad, Ruben Fleischer, Todd Hoffman in Aaron Gilbert. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Yves Bélanger, kostumografinja Deborah Hopper, scenograf Kevin Ishioka in montažer Joel Cox. Glasbo je zložil Arturo Sandoval.