Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Stalinova smrt - Kulturni dom Krško

Stalinova smrt

satira

Drzna komedija, kombinacija spletk in napetosti s parodijo, obljublja veliko zabave že zaradi izredne igralske zasedbe. Jeffrey Tambor, Steve Buscemi, Rupert Friend, Jason Isaacs, Simon Russell Beale in Michael Palin (član skupine Monty Python) ustvarjajo odlično vzdušje, ki ga imajo le najboljše britanske komedije. Sodelavca režiserja Iannuccija pri ustvarjanju te zgodbe sta bila David Schneider in Ian Martin.

Komedija Stalinova smrt je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Torontu, kjer je prejel zelo pozitivne ocene medijskih in filmskih kritikov. Kljub mednarodnemu uspehu pa je film v Rusiji povzročil veliko polemik… zaradi česar so prepovedali celo rusko prikazovanje v kinematografih.

Žanr Satira
Izvirni naslov The Death of Stalin
Država Velika Britanija
Leto 2017
Scenarij Armando Iannucci, David Schneider, Ian Martin
Režija Armando Iannucci
Igrajo Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Olga Kurylenko, Tom Brooke
Dolžina 1h 46min (106min)
Distribucija Fivia
Cena vstopnice 4,5 €

 

Politično življenje v Sovjetski zvezi v 50-ih letih dobi mračno komično obliko v novem filmu Stalinova smrt mojstra politične satire, škotskega režiserja Armanda Iannuccija. Priredba francoskega stripa "La mort de Stalin" ("The Death of Stalin") postavlja v središče politično delovanje in nemire po smrti nekdanjega sovjetskega voditelja Josepha Stalina in jih prikaže na najbolj zabaven način. Filmsko dogajanje poteka v Moskvi leta 1953. Po smrti sovjetskega diktatorja Stalina sledi popoln kaos v vrhu vlade, hkrati pa se prične boj za prosto delovno mesto. Med političnimi voditelji se začenja tekmovanje za prevlado … Georgij Malenkov (Jeffrey Tambor), Nikita Hruščov (Steve Buscemi) in šef policije Lavrentij Pavlovič Berija (Simon Russell Beale). Medtem ko delajo veliko zmedo na samem vrhu prepiri le eskalirajo, drug drugemu pa zabadajo nož v hrbet. Ne ve se kdo sploh vodi državo.