Sanremo

drama

Bruno in Duša živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja.

Žanrdrama
Izvirni naslovSanremo
DržavaSlovenija, Italija
Leto2021
RežijaMiroslav Mandić
IgrajoSandi Pavlin, Silva Čušin, Boris Cavazza, Mojca Funkl, Lara Komar, Barbara Cerar, jURIJ dERVENŠEK
Dolžina1h 25 min (85 minut)
DistribucijaFivia
Cena vstopnice5 €

Producent filma je produkcijska hiša Filmostovje, koproducenta pa sta italijanski Incipit Film in RTV Slovenija. Celovečerec Sanremo je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in Studia Viba film ter filmske komisije Furlanije - Julijske krajine, regionalnega avdiovizualnega sklada Furlanije - Julijske krajine in italijanskega ministrstva za kulturo. V filmu igrajo Sandi Pavlin, Silva Čušin, Mojca Funkl, Boris Cavazza, Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Safet Mujčić, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in Jurij Drevenšek. Svetovno premiero je doživel na lanskem 24. mednarodnem filmskem festivalu v Talinu, predvajan je bil tudi v tekmovalni sekciji balkanskih filmov na letošnjem 25. mednarodnem filmskem festivalu v Sofiji. 

 

ZANIMIVOSTI

V filmu se sprašujem ali čustva lahko premagajo bolezen. Zanima me nenavadna atmosfera doma za starejše, ki niha med poetičnostjo in nekim višjim spoznanjem, povezanim s starostjo in otroškostjo, ki se človeku vrača v obdobju, ko sam ne more več skrbeti zase.

 

FESTIVALI

Film Sanremo Miroslava Mandića se je uvrstil v glavni tekmovalni program 47. mednarodnega filmskega festivala v Seattlu. Hkrati se je uvrstil tudi v tekmovalni program filmov iz srednje in vzhodne Evrope na festivalu v Clevelandu.

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000