Prekletstvo Valburge

sreda, 25. 9. 2019, .

Žanrgrozljivka
Izvirni naslovPrekletstvo Valburge
DržavaSlovenija
Leto2019
ScenarijTomaž Gorkič
RežijaTomaž Gorkič
IgrajoJurij Drevenšek, Marko Mandič, Saša Pavlin Stošić, Niklas Kvarforth, Luka Cimprič, Žiga Födransperg, Tanja Ribič, Jonas Žnidaršič, Katarina Stegnar, Grega Skočir, Ondina Kerec, Zala Djurić Ribič, ...
Dolžina1h 22min (82min)
Distribucija666 Productions in Strup produkcija
Cena vstopnice5 €

Dva brata, majhna prevaranta, zaradi dosedanjega slabega poslovanja skujeta veleumni načrt za prevaro vseprisotnih premožnih turistov v mestu. Njun načrt je voden turistični ogled lokalne, za javnost zaprte graščine, kjer jih bosta s pomagačem oskubila do zadnjega novca. Za marketinško potezo, ki bo privabljala trume turistov, uporabita mistično legendo povezano z zgodovino graščine. Zbereta prvo skupino turistov v kateri so; švedski satanist na pohodu za dolgo izgubljeno satanistično relikvijo, francoski gotičarji na lovu za vampirji, ruski porno producent z igralkama na poizkusnem snemanju filma in nemška turista, ki sta samo velika ljubitelja piva. Vendar pa se v graščini skriva prava legenda, ki je veliko bolj krvava in strašna. To je groza v vsej svoji slavi, to je prekletstvo Valburge.

Tomaž Gorkič (rojen 1974 v Ljubljani) je filmski samouk, režiser in scenarist. Posnel je številne kratke filme, kot so Zadovoljstvo (2005), Sendvič (2006) Žrtev (2007), Zeleni dim (2008), Veriga mesa (2010), Dvigalo (2010), Med tabo, mano in Bogom (2012), Sekvenca smrti (2013) in dobitnik vesne za najboljši kratki film Apoptoza (2017). Njegov zadnji kratki film Metod (2018) govori o slovenskem serijskem morilcu Metodu Trobcu in je hkrati napovednik za avtorjev tretji celovečerni projekt v pripravah. Za celovečerni prvenec Idila (2015), ki si je prislužil naziv prve prave slovenske grozljivke, je prejel več domačih in mednarodnih nagrad, med drugim nagrade vesna za najboljši celovečerni film, stransko žensko in moško vlogo ter scenografijo na 18. Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Prekletstvo Valburge je njegov drugi celovečerni film.