Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Kulturni dom Krško - Overlord

Overlord

akcijska misteriozna grozljivka

Film nas vrne v čas druge svetovne vojne - v operacijo Overlord oziroma Dan D, eno največjih pomorsko-zračnih desantnih operacij v zgodovini, invazijo zavezniških sil v Normandijo. Zgodba spremlja več ameriških vojakov, ki so ujeti za sovražnikovo linijo, a med misijo odkrijejo nekaj nepričakovanega - skrivne nacistične eksperimente.
 

Žanr Akcijska misteriozna grozljivka
Izvirni naslov Overlord
Država ZDA
Leto 2018
Scenarij Billy Ray, Mark L. Smith
Režija Julius Avery
Igrajo John Magaro, Wyatt Russell, Pilou Asbak, Bokeem Woodbine, Jacob Anderson
Dolžina 1h 49min (109min)
Distribucija Karantanija Cinemas
Cena vstopnice 4,5 €

 

Na Dan D med drugo svetovno vojno se ameriški padalci spustijo v nacistično okupirano Francijo na misijo, ki je ključnega pomena za uspeh invazije. Njihov cilj je uničiti radijski oddajnik na vrhu cerkve, v stolp pa vojaki skušajo prodreti s pomočjo mlade francoske vaščanke. Kmalu sprevidijo, da se v nacistično okupirani vasi dogaja precej več kot samo navadna vojaška operacija. V skrivnostnem nacističnem laboratoriju pod cerkvijo se vojaki iz oči v oči soočijo s sovražnikom, ki ga svet še ni videl. Znajdejo se v borbi proti nadnaravnim silam, ki so del nacističnega eksperimenta. 

»Vse se je pričelo z neverjetnim scenarijem, ki ga je napisal Billy Ray,« razkriva producent J. J. Abrams. »Kar mi je najbolj všeč pri zgodbi, je dejstvo, da je videti kot klasičen film iz druge svetovne vojne, a spremenjen v grozljivko. Gre za zelo edinstveno kombinacijo. Ideja, da sta združena dva žanra, je ustvarila neverjetno močno in zabavno vožnjo,« je še povedal producent. 

Skrivnost ustvariti neko ravnotežje pa se po njegovih besedah skriva v karakterjih. Prva polovica filma razkriva značaje posameznih ameriških vojakov, nato pa gledalce počasi prežema grozljivejši žanr, kjer jim ti značaji prirastejo k srcu, še pove producent in ustanovitelj producentske hiše Bad Robot.