Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Možje X: Temni Feniks - Kulturni dom Krško

Možje X: Temni Feniks

akcijska pustolovščina

Kdo smo?

Smo preprosto tisto, kar drugi želijo, da smo?

Nam je namenjena usoda brez našega nadzora?

Ali pa se morda lahko razvijemo in postanemo nekaj … več?

Scenarist in režiser Simon Kinberg nam prinaša najbolj radikalen film franšize Možje X, kar jih je bilo do sedaj. Možje X: Temni Feniks pripoveduje zgodbo o preoblikovanju Jean Grey (Sophie Turner), ki se iz nadarjene mutantke transformira v najmočnejšo silo celotnega vesolja. Spektakularen blockbuster, ki je trenutno vrhunec sage, je znanstveno fantastični triler, ki postavlja kočljiva vprašanja o lastni identiteti in usodi.

Žanrakcijska pustolovščina
Izvirni naslovX-Men: Dark Phoenix
DržavaZDA
Leto2019
ScenarijJohn Byrne, Chris Claremont, Dave Cockrum
RežijaSimon Kinberg
IgrajoJennifer Lawrence, James McAvoy, Jessica Chastain, Sophie Turner, Nicholas Hoult
Dolžina1h 53min (113min)
DistribucijaBlitz Film & Video Distribution
Cena vstopnice5 €

Med življenjsko nevarno misijo v vesolju, Jean Grey absorbira kozmično energijo, ki v njej sproži tako močne sile in moči, kakršnih ni imel še noben mutant. Po vrnitvi na Zemljo se bori s temi skoraj božanskimi zmožnostmi, vendar je sila v njej prevelika, da bi jo zadržala in nadzorovala ter zelo hitro prizadene ravno tiste, ki jih najbolj ljubi. Njena dejanja razdvojijo Može X, ki se morajo prvič v življenju boriti proti najbolj nevarnemu sovražniku do sedaj – enemu izmed svojih.

V čustveni zgodbi o razdeljeni junakinji, razdeljeni družini in razdeljenem svetu, Možje X: Temni Feniks, igrajo James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Sophie Turner, Tye Sheridan, Alexandra Shipp in Jessica Chastain. Film je spisal in režiral Simon Kinberg, producirali pa so ga Simon Kinberg, Hutch Parker, Lauren Suler Donner in Todd Hallowell.