Levji kralj (3D)

sreda, 26. 6. 2019, .

Žanrdružinska pustolovščina
Izvirni naslovThe Lion King
DržavaZDA
Leto2019
ScenarijJeff Nathanson, Brenda Chapman, Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton
RežijaJon Favreau
Dolžina1h 57min (117min)
Distribucija2i Film
Cena vstopnice6 €

Dolgo pričakovan Levji kralj nas bo ponovno odpeljal na potovanje v afriško savano, kjer na svet prihaja novorojen levček Simba. Simba idealizira očeta, kralja Mufaso in težkega srca sprejema svojo usodo. Scar, Mufasin brat ni navdušen nad prihodom mladiča, ker ima prav on, bivši naslednik prestola, drugačne plane. Borba za Kamen Ponosa se konča z izdajo in tragedijo, kar na koncu privede do Simbinega izgnanstva. S pomočjo veselih in vedoželjnih prijateljev, Simba prisilno odrašča in se odloči vzeti tisto, kar mu zares pripada.

Slovensko sinhronizacijo bo prevzel odličen Studio Ritem, kjer se že snuje nabor sinhronizacijske ekipe, da bo ta veličasten film oživel tudi v slovenskem jeziku. 

Levjega kralja so zaupali pod režisersko taktirko Jona Favreauja („The Jungle Book“, „Iron Man“). Režiserjeva želja je bila dobiti nabor talentiranih in zelo skrbno izbranih igralcev ter pevcev na eni strani, ter izjemno talentirano in večkrat nagrajeno ekipo ustvarjalcev, da bi veličastno oživeli večno klasiko. Ekipa ustvarjalcev je zadela z ustvarjanjem afriške savane in njenih živali tako, da skoraj verjamemo, da so čisto resnične, za kar je poskrbel nadzornik za posebne efekte, Rob Legato, ki je podpisan pod virtualno produkcijo Avatarja, dobil oskarja za „The Jungle Book“, „Hugo“ in „Titanic“ in bil nominiran za oskarja za film „Apollo 13“, sodelovali pa so še drugi, z oskarjem nagrajeni, nadzorniki za animacijo - Andrew R. Jones, Adam Valdez, Caleb Deschanel, James Chinlund, Mark Livolsi, ...