Levji kralj

družinska pustolovščina

Film Levji kralj, najbolj znana, srčna in večna zgodba, ki smo jo v animirani verziji gledali leta 1994, bo oživela na velikih platnih. 

Režiser Jon Favreau bo na velika platna pripeljal ikonične karakterje, ki jih občinstvo že dolgo nosi v srcih. Ampak tokrat na čisto nov način. Očarali nas bodo vizualni efekti, računalniška animacija, neverjetna podobnost z živimi živalmi in vrhunska glasba.

SINHRONIZIRANO

 

Žanrdružinska pustolovščina
Izvirni naslovThe Lion King
DržavaZDA
Leto2019
ScenarijJeff Nathanson, Brenda Chapman, Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton
RežijaJon Favreau
Dolžina1h 57min (117min)
Distribucija2i Film
Cena vstopnice5 €

Dolgo pričakovan Levji kralj nas bo ponovno odpeljal na potovanje v afriško savano, kjer na svet prihaja novorojen levček Simba. Simba idealizira očeta, kralja Mufaso in težkega srca sprejema svojo usodo. Scar, Mufasin brat ni navdušen nad prihodom mladiča, ker ima prav on, bivši naslednik prestola, drugačne plane. Borba za Kamen Ponosa se konča z izdajo in tragedijo, kar na koncu privede do Simbinega izgnanstva. S pomočjo veselih in vedoželjnih prijateljev, Simba prisilno odrašča in se odloči vzeti tisto, kar mu zares pripada.

Levjega kralja so zaupali pod režisersko taktirko Jona Favreauja („The Jungle Book“, „Iron Man“). Režiserjeva želja je bila dobiti nabor talentiranih in zelo skrbno izbranih igralcev ter pevcev na eni strani, ter izjemno talentirano in večkrat nagrajeno ekipo ustvarjalcev, da bi veličastno oživeli večno klasiko. Ekipa ustvarjalcev je zadela z ustvarjanjem afriške savane in njenih živali tako, da skoraj verjamemo, da so čisto resnične, za kar je poskrbel nadzornik za posebne efekte, Rob Legato, ki je podpisan pod virtualno produkcijo Avatarja, dobil oskarja za „The Jungle Book“, „Hugo“ in „Titanic“ in bil nominiran za oskarja za film „Apollo 13“, sodelovali pa so še drugi, z oskarjem nagrajeni, nadzorniki za animacijo - Andrew R. Jones, Adam Valdez, Caleb Deschanel, James Chinlund, Mark Livolsi, ...

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000