• Abonmaji
 • Dvorane
 • Fotogalerija
 • Publikacije
 • O nas
 • Bohoričevo leto
 • Kontakt
 • 07 488 01 94 07 488 01 90 info@kd-krsko.si

  Ledeno kraljestvo 2

  ponedeljek, 18. 11. 2019, .

  Med svoje številne oboževalce se vračata sestri Elza in Ana, ki se bosta skupaj s Krištofom, Olafom in Svenom podali na nevarno potovanje globoko v gozd, na katerem bodo skupaj odkrili, kje je sploh izvor Elsinih čarobnih moči, s pomočjo katerih bodo rešili kraljestvo. Če se je Elza v prvem delu bala svojih nadnaravnih sposobnosti, bo v drugem zgolj upala, da jih ima dovolj.

  SINHRONIZIRANO

   

  Žanranimirana družinska pustolovščina
  Izvirni naslovFrozen 2
  DržavaZDA
  Leto2019
  ScenarijJennifer Lee, Allison Schroeder 
  RežijaChris Buck, Jennifer Lee
  GlasoviTanja Ravljen,  Alenka Kozolc Gregurič, Nuška Drašček Rojko, Jernej Kuntner, Jan Bučar, Srđan Milovanović, Kristijan Ostanek, ...
  Dolžina1h 43min (103min) 
  Distribucija2i Film
  Cena vstopnice5 €

  Najbolj pričakovana animirana pustolovščina leta že ta teden prihaja na velika platna. Film bo sinhroniziran v slovenščino – v glavnih vlogah nastopajo Nuška Drašček Rojko, Jernej Kuntner, Jan Bučar, Srđan Milovanović in drugi.

  Potem ko je animirana pustolovščina Ledeno kraljestvo leta 2013 obnorela svet, osvojila srca tako otrok kot njihovih staršev,  podrla vse rekorde gledanosti in osvojila vrsto filmskih nagrad vključno z oskarjem za najboljšo pesem in zlatim globusom za najboljši animirani film, je čas za nadaljevanje. Z novimi pustolovščinami  se vračata sestri Ana in Elza ter njuna prijatelja, zabavni snežak Olaf in zvesti Krištof s severnim jelenom Svenom. Zopet jih čaka nevarna pot v čarobni gozd.

  Nuška Drašček Rojko, ki bo v slovenščini izvedla pesmi, ki jih poje Elza, je o svoji nalogi povedala: »Že prvi pevski del  Ledenega kraljestva mi je bil zelo všeč, nekatere skladbe pa so kasneje postale tudi velike uspešnice. V drugem delu pa se mi zdi, da so naredili še korak naprej. Ni bilo najlažje, ampak smo vseeno zelo uživali. Komaj čakam, da vidim cel film na velikem platnu.«

  Jernej Kuntner, ki se je že v prvem delu preizkusil v vlogi nerodnega snežaka Olafa, pa dodaja: »Vesel sem, da sem se lahko spet spremenil v snežaka, ki je otrokom že v prvem delu prirasel k srcu. Ker je postal tako priljubljen, so se producenti in ustvarjalci animacije odločili, da bo imel v  drugem delu še bolj vidno vlogo in bo še bolj smešen. Mislim, da jim je odlično uspelo, vesel sem, da sem ravno jaz tisti, zaradi katerega Olaf govori tudi slovensko.«

  Princesi Ani je svoj glas posodila Tanja Ravljen, Elzin govorni del pa prevzema Alenka Kozolc Gregurić. Krištof in njegov severni jelen Sven kar oba govorita z glasom Jana Bučarja, medtem ko je Krištofove pesmi odpel Srđan Milovanović. Pri sinhronizaciji, ki jo je režirala Tanja  Đurić Ribič, so sodelovali še številni drugi igralci med njimi Vesna Jevnikar Perko, Rok Kunaver, Miha Rodman, Branko Završan, Iztok Valič, Klemen Slakonja.

  Zgodba ima svoje korenine v klasični pravljici Ledena kraljica Hansa Christiana Andersena in govori o neustrašni danski princesi Ani, ki se skupaj z gorjanom Krištofom, njegovim severnim jelenom Svenom in naivnim snežakom Olafom poda na nevarno potovanje, da bi našla svojo sestro Elzo, katere čarobne moči so njuno kraljestvo ovile v večna sneg in led.

  V drugem delu bo Elza izvedela, zakaj se je rodila s čarobnimi močmi in odkrila nekatere skrivnosti iz svoje preteklosti. Če se je v prvem delu bala svojih nadnaravnih sposobnosti, bo v drugem, ki ga bo prav tako zaznamovalo nevarno potovanje v neznano, zgolj upala, da jih ima dovolj.

  Tudi nadaljevanje Ledenega kraljestva sta režirala Chris Buck in Jennifer Lee. »Če je imel prvi del pravljično srečen konec v stilu 'in živeli so srečno do konca dvojih dni', se v drugem življenje glavnih junakov, ki so postavljeni pred mnoge izzive, spet zaplete. Ugotoviti morajo, kje je njihovo mesto pod soncem in kako se boriti zanj, kako sprejeti odrasle odločitve in narediti, kar je prav. Še vedno se bomo zabavali in smejali, a hkrati nas čaka čustvena zgodba o tem, kako ugotovimo, kdo v resnici smo,« sta režiserja povedala nekaj tednov pred začetkom predvajanja filma po vsem svetu.