• Abonmaji
 • Dvorane
 • Fotogalerija
 • Publikacije
 • O nas
 • Bohoričevo leto
 • Kontakt
 • 07 488 01 94 07 488 01 90 info@kd-krsko.si

  Last Christmas

  torek, 3. 12. 2019, .

  Kate (Emilia Clarke) v trgovini z božičnimi okraski dela kot prodajalka, svojo službo pa, medtem ko mora biti oblečena v palčico in zvončkljati s škornji, sovraži. Njeno življenje je polno slabih odločitev, hodi na avdicije, za njo je več neuspešnih zmenkov in prav nič ji ne gre po maslu. Ko v njeno življenje vstopi Tom (Henry Golding), se ji življenje obrne na glavo in zdi se preveč dober, da bi bil resničen. In ko se London pripravlja na enega najčudovitejših praznikov v letu - božič, se zdi, da jima bližina ni usojena. A včasih je treba pustiti, da sneg pade, kamor lahko, včasih je treba prisluhniti srcu … in treba je imeti upanje.

  Žanrromantična komedija
  Izvirni naslovLast Christmas
  DržavaZDA, Velika Britanija
  Leto2019
  ScenarijEmma Thompson in Bryony Kimmings
  RežijaPaul Feig
  IgrajoEmilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh, Patti LuPone, ...
  Dolžina1h 42min (102min)
  DistribucijaKarantanija Cinemas
  Cena vstopnice5 €

  Prihaja december in z njim se bo tudi v kinematografih že pričelo pravo božično vzdušje, saj prihaja romantična komedija, ki so jo navdihnili ritmi Georgea Michaela z naslovom Last Christmas. V filmu bomo slišali že znane skladbe slavnega pevca, pa tudi nekaj novih, ki še nikoli niso bile objavljene.

  V glavnih vlogah zaigrata Emilia Clarke (Igra prestolov) in Henry Golding (Milo za drago, Crazy Rich Asians), igrata pa še Emma Thompson in Michelle Yeoh. Romantično komedijo je režiral Paul Feig (Milo za drago, Vohunka, Dekliščina), scenarij pa sta napisali oskarjevka Emma Thompson, ki sodeluje tudi kot producentka, in Bryony Kimmings.

  Last Christmas vključuje glasbo Georgea Michaela, tudi grenkosladko praznično klasiko, po kateri je film dobil naslov. V filmu pa je tudi nov in doslej še neobjavljen material legendarnega dobitnika grammyja, ki je v svoji ikonski karieri prodal več kot 115 milijonov albumov in posnel deset pesmi, ki so zasedle prvo mesto lestvic.

  O produkciji

  Producent David Livingstone je pred približno desetimi leti razvijal idejo o romantični komediji, ki temelji na skladbi Last Christmas pevca Georgea Michaela. Želel si je ustvariti blagovno znamko, ki bi mu dala priložnost, da ustvari nekaj, kar ima večen šarm in bi bila božična komedija. Filmskemu ustvarjalcu se je zdelo, da je največja praznična znamka, ki si jo je lahko zamislil, skladba Last Christmas skupine Wham! "Vsako leto se ponavlja, predvaja se na vsaki radijski postaji, znova in znova. Mislil sem, da bi bilo čudovito to spremeniti v film," pravi Livingstone.

  Producent je idejo predstavil slavnemu tekstopiscu in izvajalcu Georgu Michaelu, ki ga je projekt zanimal. A pogoj je bil, da se v njegovo izvedbo vključi tudi multitalentirano oskarjevko Emmo Thompson. Slednja je šla polna idej do pevca Michaela, sestanek je bil uspešen in projekt je dobil zeleno luč. S soprogom Gregom Wiseom sta pričela razvijati zgodbo, ki pa je bila precej težka, saj sta jo skušala povedati nazaj. Prvi osnutek sta zaupala umetnici Bryony Kimmings. »Šla sem do Michaela in sva se o tem pogovarjala, pri njem sem preživela čudovito popoldne, to je bilo najmanj dve leti pred njegovo smrtjo,« je povedala Thompsonova. »Bil je zelo prijazen, ideja o zgodbi mu je bila všeč, kot tudi elementi, ki so bili družbeno zavestni, saj je bil sam v to vedno zelo vpleten. Pomislila sem, da mi bo v veliko veselje sodelovati z njim in biti del tega,« je še povedala Thompsonova.

  Med pisanjem scenarija pa je pevec na božični dan leta 2016 umrl. Ustvarjalna ekipa je bila v dvomih, da bi zgodba sploh kdaj lahko zaživela. »George je zgodbo poznal, vendar scenarija ni mogel prebrati,« je povedal Livingstone. »Zdelo se je, da imamo nekaj čarobnega, a nismo vedeli, kako naprej. Dokler ni nekega dne Greg, Emmin soprog, naletel na Davida Austina, Georgovega prijatelja in menedžerja. David je ponovno oživel projekt. Sestala sva se z Emmo, David nama je zaigral nekaj Georgevih skladb, ki jih še nihče ni slišal. Bilo je neverjetno vznemirljivo, vsem nam je dalo zagon. Imeli smo odličen scenarij in je nekaj, kar ga bo častilo,« je še povedal.

  Thompsonova in Livingstone sta potrebovala le še režiserja. Kontaktirala sta Paula Feiga, ki je bil navdušen in rekel, da je treba film posneti še isto leto.