Lassie

družinska pustolovščina

Nazaj

torek, 25. avgust 2020

Lassie

Najbolj znan pes v filmski zgodovini Lassie se vrača v kinematografe! Srčna zgodba o nerazdružljivem prijateljstvu med fantom in njegovim psom škotskim ovčarjem temelji na dobro znanemizvirnem romanu angleškega pisatelja in scenarista Erica Knighta.

Fant po imenu Florian se ne more sprijazniti z ločitvijo od svojega najboljšega štirinožnega prijatelja, potem ko se mora njegova družina od njega ločiti. Oba se močno trudita, da bosta znova skupaj. Družinsko zabavno avanturo je režiral Hanno Olderdissen, produciral pa Henning Ferber s svojo producentsko hišo LG Film UG v koprodukciji s producentko hišo Warner Bros.

Dvanajstletni Florian in njegov ljubljeni škotski ovčar Lassie sta neločljiva in najboljša prijatelja. Srečno živita z družino v idilični vasici na jugu Nemčije. Ko Florianov oče izgubi službo, se mora družina preseliti v manjše stanovanje, kjer pa psi niso dovoljeni. Florian je popolnoma potrt in mora Lassie dati stran. Lassie dodelijo v oskrbo grofu von Sprenglu, ki s psom in svojo 12-letno vnukinjo Priscillo potuje do Severnega morja. Ko grofov zlobni oskrbnik prične z Lassie grdo ravnati, Lassie izkoristi priložnost za pobeg in prične avanturistično popotovanje po Nemčiji, da bi našla prijatelja Floja. A Lassie ni edina, ki se je odpravila na pot. Tudi Flo ne zdrži več in začne iskati svojega psa. Obeh pa ni tako enostavno premagati!

Žanrdružinska pustolovščina
Izvirni naslovLassie - Eine abenteuerliche Reise
DržavaNemčija
Leto2020
ScenarijJane Ainscough
RežijaHanno Olderdissen
IgrajoNico Marischka, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Matthias Habich, Bella Bading
Dolžina100 minut (1h 40min)
DistribucijaKarantanija Cinemas
Cena vstopnice5 €
Lassie
Lassie
Lassie
Lassie
Lassie
Lassie
Lassie

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000