Kralj Richard

drama

Posnet po resnični zgodbi, ki bo navdihnila svet, film Kralj Richard sledi poživljajočemu potovanju družine, katere neomajne odločitve in vera na koncu prinesejo svetu dve največji športni legendi.

Richard Williams, oborožen z jasno vizijo in 78 strani dolgim planom, je odločen, da bo svoji hčeri Venus in Sereno Williams zapisal v zgodovino. Z intenzivnimi treningi na zapuščenem in zanemrjenem teniškem igrišču v Comptonu v Kaliforniji, ne glede na to, ali pada dež ali sije sonce, sta dekleti oblikovani z očetovo nepremostljivo predanostjo in mamino uravnoteženo perspektivo in ljubeznivo intuicijo, za na videz nepremostljive ovire. 

Žanrdrama
Izvirni naslovKing Richard
DržavaZDA
Leto2021
RežijaReinaldo Marcus Green
IgrajoWill Smith, Demi Singleton, Saniyya Sidney, Jon Bernthal, Aunjanue Ellis
Dolžina2h 18 min (138 minut)
DistribucijaBlitz film & video distribution
Cena vstopnice5 €

Aunjanue Ellis (»Quantico«) igra mamo deklet – Oraceneo »Brandy« Williams, Saniyya Sidney je Venus Williams, Demi Singleton je Serena Williams, Tony Goldwyn je trener Paul Cohen in Jon Bernthal je trener Rick Macci. V izjemni igralski zasedbi so tudi Andy Bean (Tisto: drugo poglavje), Kevin Dunn (Transformerji) in Craig Tate. 

Scenarij za film je napisal Zach Baylin, producirali pa so Tim White in Trevor White pod njunim Star Thrower Entertainment imenom ter Will Smith pod svojim Westbrook imenom. Isha Price, Serena Williams, Venus Williams, James Lassiter, Jada Pinkett Smith, Adam Merims, Lynn Harris, Allan Mandelbaum, Jon Mone in Peter Dodd pa so bili izvrši producenti. 

Will Smith je o produkciji povedal: 
»Stvar, ki je bila zame najbolj presenetljiva, preden sem se odločil, da absolutno moram povedati to zgodbo, je bilo to, da je Richard, kot neke vrste prerok, napovedal prav vse. Dve leti, preden sta se Venus in Serena rodili, je zapisal načrte za njuni celotni karieri. Dejansko je odšel do svoje žene Oracene s temi sanjami, s to prerokbo in ji povedal, da morata imeti dva otroka, ki bosta postala najboljša teniška igralca na celem svetu. Rekel sem si: »Počakaj, to ne more biti res.« Vendar, ko sem naredil celotno raziskavo, sem ugotovil, da je bilo točno tako in nemudoma sem vedel, da je to preprosto izjemna in močna zgodba o veri, ljubezni, predanosti in družini.« 

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000